Asijská mise splněna! Češi jsou znova v semifinále Davis Cupu

5. 4. 2014, 08:33
Aktuality 83
Čeští reprezentanti si potřetí za sebou zahrají semifinále Davisova poháru. Třetí vítězný bod obhájcům trofeje dnes v Tokiu zajistili Radek Štěpánek s Lukášem Rosolem, kteří ve čtyřhře zdolali Japonce Tacumu Ita a Jasutaku Učijamu třikrát 6-4
Radek Štěpánek a Lukáš Rosol (© Česká sportovní)

Ve čtyřhře spolu nastoupili Štěpánek s Rosolem poprvé a hned úvodní gam nabídl kuriózní moment. Učijama perfektním returnem po servisu Rosola prohodil české hráče a mohl získat pro Japonsko už třetí brejkbol.

Radek Štěpánek ale nechal jestřábím okem překontrolovat servis vlastního spoluhráče a technika rozhodla, že servis byl v autu. Výměna se tak opakovala, Češi v ní získali gamebol a ten proměnili.

Štěpánek a Rosol v následujícím gamu prorazili servis soupeřů a dostali se do vedení 2-0, ale Japonci ztrátu dokázali smazat. O vítězi první sady rozhodl přes 10 minut trvající desátý gam. V něm předvedl několik velmi povedených úderů Lukáš Rosol, který při pátém setbolu propálil japonské hráče a poslal český tým do vedení 1-0.

Ve druhém setu se Tacuma Ito a Jasutaka Učijama sice dostali do vedení 3-1, ale Češi ztrátu stáhli a Japonci o set přišli znovu v desáté hře, kdy si Ito neudržel servis. I napotřetí desátý gam rozhodl. Oba týmy si ve třetím setu držely svůj servis jen do klíčového desátého gamu, ve kterém Ito při setbolu promáchl Rosolův obranný úder, a Češi zvítězili.

Český daviscupový týmRosol se Štěpánkem proměnili po dvou hodinách a 19 minutách hned první mečbol. Na kurtu se pak tančilo a jako vždy zpívalo: "My tu mísu zase vyhrajem!". Diváci v Ariake Coliseu ale ocenili přes prohru dlouhým potleskem i své tenisty.

Čeští tenisté tak v Japonsku zvítězili ale proti hráčům z druhé stovky žebříčku v pátečních dvouhrách to neměli snadné. Rosol potřeboval pět setů, aby porazil Taro Daniela, a Štěpánek zdolal Ita až skoro po čtyřech hodinách.

"Myslím si, že tohle vítězství je určitě důležité, protože stále zůstáváme ve hře o třetí vyhranou mísu," řekl Navrátil Radiožurnálu. "Jsem rád, že i když Tomáš (Berdych) nemohl, tak Radek chtěl hrát a byl lídrem týmu a fantasticky se mu přizpůsobil Lukáš a jsem na oba hráče pyšný, jak zápas zvládli," doplnil Navrátil.

Nedělní dvouhry už se budou jen dohrávat na dva vítězné sety, aby dodali výsledku konečnou podobu. Do hry se dostane i dvacetiletý Jiří Veselý. "Když jsme sem jeli, nikdo nečekal, že bude konec po sobotě, to je neskutečný. S tímhle víkendem můžeme být naprosto spokojeni," řekl Rosol.

Čeští tenisté vyhráli už pojedenácté za sebou, čím vyrovnali třetí nejdelší vítěznou sérii v historii Davis Cupu. Víckrát v řadě vyhrály jen týmy USA (17) a Alžírska (14). "Máme za sebou sérii a daří se nám. Hodně lidí si může myslet, že to je automatické, že to ani jinak nemůže být, ale za každým vítězstvím je obrovský kus práce a není to automatické," řekl Štěpánek.

Hrdina předchozích dvou finále doufal, že existuje šance na daviscupový hattrick. "Jsme hladoví po úspěchu, dáváme tomu všechno, a proto se nám daří. A kdyby se nám to povedlo zase dotáhnout do finále a porvat se o salátovou mísu, tak by to bylo skvělý," řekl Štěpánek a dodal: "Asi budeme nejúspěšnější českou generací v Davis Cupu, které se tyhle věci povedly a dojde nám to, až tohle skončí."

I na zářijový duel o postup do finále pojedou Češi na soupeřovu půdu. Zatím to vypadá na cestu do Německa, které nečekaně vede ve Francii 2-0.

- ČTVRTFINÁLE DAVISOVA POHÁRU -
kompletní výsledky (04.-05. 04. 2014)
Japonsko - ČR 0-3
Ito - Štěpánek 7-6(5) 6-7(5) 6-1 7-5
Daniel - Rosol 4-6 4-6 6-3 6-4 2-6
Ito, Učijama - Štěpánek, Rosol 4-6 4-6 4-6

Komentáře

83
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pěkně hoši do toho !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Němci nebudou velkej problém ale Gojowcik hraje výborně jak hrál s Tsongou byl to mazec.
Reagovat
smazaný uživatel
Skylink je čím větší hnus! Hlavně je potřeba šizením obrazu nahamounit co největší zisk, o diváky jim dávno nejde. Prakticky všechny SD programy jsou na velkých obrazovkách nechutný mazanice.
Dnes při tenisu na STV 2 občas není vůbec vidět míč! Nekódovaný německý Sat 1 Gold není žádná velká sláva, ale tenis se tam koukat dá - pokud pomineme ten fanatický německý komentář.
Reagovat
smazaný uživatel
Skylink je čím dál větší hnus...
Reagovat
kada.tom
tak Britové vyhráli, paráda :-)
Reagovat
Mayo
čo tam šaškujú tí Briti
Reagovat
smazaný uživatel
kolko je za DC bodov?lebo v tom sa fakt nevyznám.
Reagovat
tommr
za každou ostrou výhru ve čtvrtfinále DC je 65 bodů ...
Radek a Lukáš si proti Japonsku oba připsali 65 bodů, ale Radek na tom vydělá, protože nic z lonska neobhajuje, zatímco Lukáš prodělá, protože z lonska obhajuje 130 bodů za dvě výhry ...
Z ostatních hráčů tento víkend získají do žebříčku body i Federer a Murray, body naopak ztratí Djokovic a Raonic ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dik za info.
Reagovat
tommr
hladkej postup do semifinále je velkej úspěch našeho oslabenýho týmu zvláště když to člověk porovná s trápením favorizovanejch týmů Francie a Švýcarska ... :)
Uznání zaslouží hlavně Rosol, kterej ustál roli týmový jedničky. Je tak trochu paradox, že Lukáš i přes splněnou DC povinnost ztratí cenný body do žebříčku. Loni totiž v Kazachstánu vyhrál obě dvouhry a získal tak 130 bodů, který se mu letos nepodaří obhájit, protože naši zápas ukončili už v sobotu po deblu a za nedělní dvouhry se tak už body dávat nebudou. Dá se tedy s trochou nadsázky říct, že Lukáš doplatil na svoje dobrý výsledky ... :)
Reagovat
UnrealTom
a co jako Stan porazí kukuškina, Roger golubjeva a jede se dál :
Reagovat
Fandina
také si to myslím
Reagovat
kada.tom
bohužel to tak asi bude, no :-/ :-(
Reagovat
Mayo
Wawrinka neni a nikdy nebol a nebude konzistentný hráč...AO vyhral fajn ale ťažko sa dalo čakať nejaká super jazda celú sezónu
Reagovat
smazaný uživatel
Taky myslím, čekám, že vyladí formu na French Open, kde pokud bude přát los, může jít do semifinále, jestli ne tak čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
takze Wawrinka bol na vine ze prehrali TB?
Reagovat
smazaný uživatel
Kto pos...al ten TB?koniec som uz nepozeral bola to katastrofa.
Reagovat
jackiec
to asi roger nečekal že půjde ještě (snad) v neděli na kurt...
Reagovat
Mayo
noo švajčiari budú mať čo robiť aby postúpili...nečakané...
Reagovat
Alois_Mlok
Kazaši jedou. Golubjov předvádí špičkový tenis. Jestli takhle bude hrát zítra, tak Roger bude mít co dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
ten konec byl ruský, pěkně to do něj napral do Wavrinky. Jsem zvědav jestli se může probrat do zítřka, nebo Kazaši vyhrají ve Švýcarsku. Pak snižujte výkony Rosola, odborníci ...
Reagovat
smazaný uživatel
Snižujem protože se na mě nezlob ale Golubjov ve formě je mnohem silnější než nějaký bambus jménem Daniel, co včera nic nehrál.
Reagovat
Fandina
hlavně když ty si dokonalý a všemu rozumíš
Reagovat
Alois_Mlok
Však ho taky Rosol porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět bez jakéhokoliv revelantního argumentu reaguješ. :) Od této chvíle na tebe nereaguji, měj pěkný život, ahoj! :)
Reagovat
Fandina
konečně se mi ulevilo odborníku
Reagovat
smazaný uživatel
frajere ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jooo, Stane, Stane, co to s tebou je. On se asi fakt koncentruje jenom na Grand slamy, no zítra musí Kukuškina porazit, přes to vlak nejede.
Reagovat
kada.tom
švýcarské Palexpo ztichlo, Kazaši vyhráli čtyřhu!!!

oléé, tak snad zítra jeden ze Švýcarů zaváhá a Kazaši postoupěj :-)
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu chce ten DC vyhrát ;-) Pěkně tím žije!
Reagovat
smazaný uživatel
Hop Suisse, mimochodem parádní atmosféra.
Reagovat
smazaný uživatel
a 1:1, takze Andreji, opoustim te... definitivne... na cely zbytek vikendu! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pak se někdo Fedexovi může divit, že nechodí do Davis Cupu. Wawrinka mu to kazí snad fatálnějic než v minulosti. :-/
Reagovat
Roger_Federer
Nehraje prej David cap , prozoze je to sobecky egoista..;)
Stan des.
Reagovat
Larsson
Může mi jenom někdo vysvětlit jak je to s nasazováním hráčů do zápasů? Chápu, že teď za rozhodnutého stavu bude místo Rosola hrát Veselý, ale v dřívějších kolech byli na čtyřhru napsáni třeba Rosol s Hájkem a stejně potom samozřejmě hráli Berdych se Štěpánkem. Proč tam tehdy nebyli napsaní rovnou a jak to, že to šlo tak jednoduše večer před zápasem změnit?
Reagovat
taffer
Složení debla se může měnit ještě hodinu před zápasem.
Reagovat
Larsson
Aha a jdou tak měnit i singly, když ten hráč třeba špatně odehraje svůj první zápas a kapitán by nechtěl, aby hrál i ten druhej?
Reagovat
EllNino
jojo jde to :)
Reagovat
kada.tom
absolutně out ... Federer hraje docela slušně, ale teda Stan mu to kazí neuvěřitelným způsobm, zkazí snad i to, co se zkazit nedá ...

... a tedy co Kazaši předváděj u sítě - neuvěřitelný!!
Reagovat
smazaný uživatel
kaz-swis 2-0 pekne
Reagovat
smazaný uživatel
Češi super, je vidět, že to jde i bez Berdycha, ale co tam na síti hlavně předvádí Stan teďka, se nestačím divit, jak ta jeho jiskra z Melbourne vyhasíná :( Já myslela, že ho to posílí v Davis Cupu s Rogerem a zatím to nevypadá
Reagovat
Alois_Mlok
Kazaši ve čtyřhře zatím lepším párem a zaslouženě vedou 2:0. Co chvílema předvádí Wawrinka, nad tím zůstává rozum stát. Ten chlap snad zapomněl, jak se drží raketa...
Reagovat
kada.tom
olalááá!! klucí kazašský, tak ještě jeden :-)
Reagovat
Fandina
Nástupní ceremoniál na SuperTennise Velká Britanie Italie. Hezké.
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
26 stupňů východně: Badr 4
Dubai Sports HD - frekvence 12130 MHz, symbolrate 27500, polarizace V
Reagovat
smazaný uživatel
19 stupňů východně: Astra 1L
Sat 1 Gold - frekvence 12545 MHz, symbolrate 22000, polarizace H
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem tenhle přenos neuvedl, páč německé SD kanály v přijímači nemám naladěny a byl jsem líný hledat :-) Pokud se budu dívat, tak stejně v HD od arabských přátel. Až jednou Badr 4 doslouží, skončí tím i celkem zajímavé kanály Dubai Sports. Jejich nové satelity mají signál do Evropy silně potlačený.
Reagovat
smazaný uživatel
pořád lepší než stream.
Badr4 bude ještě min. 7 let, podle mě si ten paprsek vysílají do Evropy Arabové pro sebe, takže i při novém satelitu tam tenhle evropský paprsek bude, ale to ještě daleko.
Taky jsem si říkal, že to tady uvádíš pro lidi ne pro sebe a hodně lidí tady má určitě monoblok na Skylink a každý program zdarma ocení...
Badr 4 určitě moc lidí z tohohle portálu nemá.
Reagovat
Fandina
Díky za odkaz, podle něho to mám naladěné a koukám na to. Je to tedy atmosféra dneska. Opravdu se může rozhodnout a má to grády. V tomhle je DC úplně jiný než normální turnaje, hodně se fandí.
Reagovat
smazaný uživatel
Charlie, moje chyba, spíš jsem čekal, že DC s Němci dá nějaká jejich veřejnoprávní TV.

Fandino, mohla jsi koukat už včera. Charlie dával odkaz na web http://www.sat-universe.com, kde ten německý Sat 1 Gold byl u DC napsaný. Akorát je trochu divné, že jim tam chybí detaily (frekvence a další) pro naladění. Asi předpokládají, že si údaje lidi najdou jinde. Dvojka Benetó/Ljodra je moje oblíbená, jinak na DC se moc nedívám.
Reagovat
Fandina
Včera jsem se právě koukat nemohla, nebylo tam nastavení. Takže díky za odkaz. A jinak souhlas Llodra Benetka hráli výborně a od všech čtyř na kurtu to byl dobrý mač.
Reagovat
Fandina
OT ... Franta Čermák si zahrál v kvaldě v Casablance, nic z toho nebylo, ale zkusil to. Tak držím palce zase do deblů. Franto pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
federerovi s Wawrinkom to ide 0-1 D-
Reagovat
smazaný uživatel
K tvému dotazu na body za Davis Cup. Součet bodů za celý rok je jeden řádek u turnajů ATP World Tour 500

http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Novak-Djokovic.aspx?t=rb
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Rafael-Nadal.aspx?t=rb
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Roger-Federer.aspx?t=rb
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Tomas-Berdych.aspx?t=rb
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Andy-Murray.aspx?t=rb
Reagovat
kada.tom
1. set pro Kazachy!! Tak ještě dva, klucí :-)
Reagovat
kada.tom
Češi už mi vyšli ... teď fandím Kazachům, Britům a duel mezi Francouzema a Němecema je mi nějak jedno (Němce nesnáším, ale zase by to byl lepší soupeř pro naše v SF ... ale fandím Francii) => budu spokojen ať tak či onak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Fognini, Bolelli - Murray, Fleming.

Tohle je prostě must win pro Brtiy :-)
Reagovat
kada.tom
jsem stejného názoru - zvládnout by to měli :-)
Reagovat
kada.tom
huráá, Andy vyhrál, ten 3. set pěkně otočil :-)
tak teď vyhrát čtyřhru, to bude klíč! :-)
Reagovat
dadaft
fajn.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy brejk, snad dopodává a třetí set zvládne co nejrychleji, aby byl fit do debla. Počasí je ale fakt na prd, protože hrál včera 2 hodiny skoro, ted hraje, pak debla a zítra ještě nemocný jít na Fogniniho. Ale on to zvládne, musí. Každopádně antuka v Itálii velký průser, oproti včerejšku ale lahoda už.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uf, ted už to nepustí. Ale s takovou hrou bude mít s Fogninim problém. Ještěže ten je magor. Ale každopádně v jistých pasážích změna na forhendu, kterou jsem viděl v jednom z prvních kol na AO a pak už ne. Jiný nápřah, takže kdo ví, co plánuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, hraje fakt hrozně, ale Seppin výborně. Přesto má dost šancí, protože Seppi podává hodně mizerně.
Reagovat
smazaný uživatel
musela jsem se na Andyho FH podivat.. :-) Myslis ten ekonomictejsi "pohlavek" po sosoli? Nabihany je jeste des. Taky ma mozna drzeni hloubeji v dlani kvuli spinu a trochu ho to limituje v citu.. Moc prilezitosti jsem k hodnoceni zatim nemela, nadava, nadava, nadava... a je proc, no, snad se tim nevystavuje, ale motivuje.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to myslím. Ale nehraje ho tak vždycky, nevím, podle čeho to střídá.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD Daruje mu brejk, pak nevyužije další brejkboly. Místo, aby už byl v šatně a šetřil na debla, tak tam bude tak hodinu ještě a zítra ho psychouš utahá.
Reagovat
smazaný uživatel
Uf, od brejku na 1:3 nevyhrál Seppi jediný game. Mise splněna, ted kdo ví, jestli bude hrát debla.
Reagovat
kada.tom
Jsem rád, že kluci postoupili i bez Tomáše :-)
Měli to ulehčený o to, že nehrál Nishikori, ale i tak včera Ito a Daniel kluky trápili ... takže myslím zasloužený postup :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju, všechno jsem opět zaspala, takže je vidět, že to u mě funguje - spím = výhra :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsme na tom stejně.. :D Když jsem to zapnula, tak už slavili. :D
Reagovat
Fandina
Obrovská gratulace kluci. Super super super!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Frick
https://twitter.com/Tomio_Okamura/status/452324846773760000
Reagovat
PetaM
:D :D
Reagovat
Frick
Věřim, že Berďu překecaj. Tady to bylo optimum. On si dáchne, vůbec jsme ho tam nepotřebovali, ale v září už to bude po GS a kvůli nějakýmu přiblblýmu turnaji v Thajsku...
Reagovat
Jan
Aby ho přemluvili. Je otázka, jestli se jim to povede.
Reagovat
Fandina
Musíme ho přemluvit. Možnost tří obhajob v řadě se blíží. Tak Berďo pojď pojď pojď!!!
Reagovat
Jan
Zvlášť, kdyby teď vypadli Švýcaři a Francouzi :)
Reagovat
Fandina
V každém případě. Vidíš, že nikdy nevíš, jak to může dopadnout, tak je škoda se zříkat příležitosti. Berďo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
hraje kvalifikaci turnaje ATP 250 :-O
Tomuhle moc nerozumím. Je možné, že si chtěl dát na antuce pár zápasů navíc s lehčími soupeři a místo v kvaldě dostal na požádání? Jinak si to nedovedu vysvětlit..
Reagovat
Alois_Mlok
Spíš na turnaj nebyl přihlášený, rozhodl se pro účast na poslední chvíli a dostal už jen místo v kvalifikaci.
Reagovat
Jiri
Musim ocenit prikladnou bojovnost obou nasich borcu. I pred herni vykyvy zachovali chladnou hlavu a pripravili nam dalsi prijemny zazitek v podobe semif. DC.
Reagovat
Frick
nuda, nuda, nuda......

Podobně jako doma s ARG, NED....

Když to srovnám s tim fightem v Seville. A s Itálií to bude taky fight...
Reagovat
smazaný uživatel
Moc gratuluju!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist