Ať zranění hráči dostanou kompenzaci, předejdeme skrečím, navrhuje Isner

14. 1. 2014, 19:29
Aktuality 15
Nedohraných zápasů zažilo dnes Australian Open několik, překvapivě velké emoce ale vyvolal nenápadný duel mezi Slovinkou Hercogovou a Francouzkou Cornetovou. Hercogová v něm odstoupila po prvním gamu, za který inkasovala 30 tisíc dolarů, a sklidila velkou kritiku. Zranění hráči by po odhlášení měli dostat kompenzaci, navrhuje John Isner, který rovněž nedohrál svůj zápas.
Profily hráčů
John Isner

Isner, jenž vloni v Melbourne kvůli zranění kolena chyběl, si poranil kotník při Hopmanově poháru. Minulý týden vyhrál turnaj v Aucklandu, jenže při dnešním rozcvičení se znovu ozvala bolest a Američan si už předem nebyl jistý, zda bude schopen zápas dohrát. Tím, že k duelu nakonec nastoupil, si ovšem zajistil prémii 30.000 australských dolarů pro poraženého hráče z prvního kola.

"Myslím, že v takových situacích by mohlo platit pravidlo, že odhlášení hráči dostanou kompenzaci ve výši například 75 procent prize money pro poraženého v prvním kole, nebo 80 procent, nebo dokonce 100 procent," prohlásil Isner.

Stejně jako Američan se dnes rozhodla i Slovinka Polona Hercogová, která inkasovala stejnou částku za pouhých 10 minut na kurtu. Její skreč duelu s Francouzkou Alizé Cornetovou po jediném odehraném gamu vyvolala velkou kritiku. Pokud by odstoupila už před zápasem, mohla ji v pavouku nahradit poražená hráčka z kvalifikace.

"Byl bych pro změnu pravidel, protože (Hercogová) si zasloužila místo v pavouku. Když je zraněná, nechcete, aby šla na kurt a odehrála jeden game," říká Isner. "Myslím, že si zaslouží nějakou formu kompenzace. Pak může přijít lucky loser a hrát o body a možné prémie za druhé kolo," dodal.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavní problém spatřuji ne v důsledku, ale v příčině. Proč se tolik hráčů na kurtu zraní? Myslím si, že je to tím, že těch turnajů za rok musejí absolvovat moc. Jinak žebříčkově tratí, což si nemůžou dovolit. Proto jsou nuceni se přetěžovat, a tělo si s takovým náporem prostě neporadí. Takže změnit bodování ATP a WTA - například omezit počet turnajů, nutných k získání bodů, nebo třeba od 15 turnajů ročně výš vybírat jen ty pro hráče bodově nejpřínosnější...
Ovšem je fakt, že ani tohle není všelék. Tohle by pouze snížilo četnost zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
To má být jako důchod? Ať táhnou. Toto je tedy vrcholně zvrhlý nápad. Isner mi ve Wimbledonu také skrečoval loni po třech hrách, ten skreče umí - zajímavo, že někteří hráči neskrečují takřka nikdy, zatímco někteří opakovaně. Ti by měli dostat pokutu, a ne nějaký bonus za neúčast.
Reagovat
Roger_Federer
mluvi z toho horka..vi dobre ze tohle se nikdy nestane, protoze to uz by bylo brusleni na velmi tenkem lede..Najednu stranu je to hnus od Hercog (kohokoliv), ze tim nedala sanci LL..ale zrovna pro Hercog je jiste 30t hodne penez na naklady na tenisovy zivot..
Reagovat
Mayo
John hovorí málo ale múdro.
Reagovat
babolat.cz
to je fakt, přijdu do práce na 10 minut a dostanu celý plat jako ostatní. to je spravedlivé.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ale John nemyslel. Hráči vědí, že jsou zranění, ale přesto jdou hrát - jdou si pro peníze. Kdyby dostali odstupné, tak by hrát nešli. Místo nich by šli kvalifikanti a nebylo by tolik skrečí...
Reagovat
babolat.cz
ano chápu, myslel to ještě hůř, nenastoupit a dostat celou prémii a náhradník také. A kde na to pořadatelé budou brát? Víš kolik těch looserů, kteří by věděli, že stejně prohrají bylo?
Reagovat
smazaný uživatel
Náhradník by nedostal za první kolo nic. Až za druhé, v případě výhry - tak sem to pochopil. Jinak pravdu no...
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak máš pravdu*
Reagovat
rib
Možná by se mohl LL rozdělit s odstupujícím hráčem na základě jejich vzájemné dohody. Něco jako "umožním ti startovat v prvním kole, ale dej mi něco za to" :-D
Reagovat
smazaný uživatel
fifty-fifty,nemyslim si vsak,ze by to fungovalo,predsa len ide o peniaze :)
Reagovat
smazaný uživatel
taky napad,skrecujes v prvom kole,dostanes stvrtinu prize money,nenastupis-polovicu+polovicu dostane nahradnik,samozrejme iba na GS,na mensich turnajoch sa berie tusim aj startovne,ako volakedy Kafelnikov-asi v Ostrave,ale nie som si uplne isty-a potom rozbil casino :))),nevyhodou je,ze by nebolo tolko odhlasok pred turnajom,ale az tesne pred zaciatkom,kvoli tej stvrtine a 3kolo kvalifikacie by sa ani nemuselo hrat,to su tie nevyhody kapitalizmu
Reagovat
smazaný uživatel
*kvoli polovici
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak jsem nepochopil tu souvislost s kapitalismem. Ale startovné, které měl Kafelnikov v Ostravě, to je trochu něco jiného.
To je způsob, jak si na turnaji zajistit účast někoho, kdo by jinak nepřijel, protože prize money a body do žebříčku z toho turnaje mu za to nestojí. Běžný hráč, kterému jde o prize money z prvního kola, je trochu někde jinde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist