Atlanta: Dvojnásobný obhájce titulu Fish se zranil a vzdal

20. 7. 2012, 09:37
Aktuality 8
ATP ATLANTA - Mardy Fish v Atlantě tituly z let 2010 a 2011 neobhájí. Zkušený Američan měl své úvodní vystoupení na letošním ročníku proti Gillesu Mullerpvi dobře rozehrané, ve druhém setu si ale podvrtl kotník a po další hře utkání vzdal.
Mardy Fish

Mardy Fish se prakticky celé jaro léčil z extrémní únavy a vrátil se až ve Wimbledonu. Radost ze hry si ale dlouho neužil. Hned v prvním zápase turnaje v Atlantě se totiž zranil a duel s Gillesem Mullerem musel vzdát.

Třicetiletý Američan nad Lucemburčanem vyhrál první set 6-4 a ve druhém byl stav 2-2, když se Fishovi při dobíhání dropshotu podvrtl kotník. Tenista se po krátkém ošetření vrátil na kurt a ještě vyhrál game na servisu, dál už ale nepokračoval a utkání skrečoval.

"Když jsem se zvedl ze židličky tak jsem hned věděl, že to bude horší, než jsem si v první chvíli myslel. Byla to ostrá bolest," vysvětloval 13. hráč světa Fish, který tak v Atlantě neobhájí své tituly z let 2010 a 2011. "Hraje se mi tu skvěle, je to takové přirozené místo pro tenis. Ale teď jsem bohužel v pozici, že nemůžu pokračovat. Prostě se stalo," řekl smutný Američan a dodal, že ho teď čeká vyšetření magnetickou rezonancí.

Muller se ve čtvrtfinále utká s Australanem Matthewem Ebdenem, který otočil duel s domácím Jamesem Blakeem a zahraje si tak o své premiérové semifinále.

Otáčet utkání musel nejvýše nasazený John Isner. Loňský finalista prohrál s Rubenem Bemelmansem z Belgie první set, pak už ale soupeři své podání nepustil a vyhrál 4-6 6-3 6-4.

V dalším zápase na papírového favorita Isnera čeká talentovaný krajan Jack Sock. Devatenáctiletý Američan v zápase 2. kola zdolal dvakrát 7-6 dalšího domácího hráče Steva Johnsona a vůbec poprvé na okruhu ATP postoupil do čtvrtfinále.

- ATP 250 ATLANTA -
(USA / Georgie, tv. povrch, 477.900 dolarů)
čtvrteční výsledky (19. 07. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Isner (1-USA) - Bemelmans (Belg.) 4-6 6-3 6-4
Muller (Luc.) - Fish (2-USA) 4-6 2-3 skreč F.
Sock - Johnson (oba USA) 7-6(5) 7-6(5)
Ebden (Austr.) - Blake (USA) 6-7(6) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
spaniel
Extremni unava je taky stare info, vysetreni pozdeji ukazalo srdcovou arytmii, podstoupil lecbu.
Reagovat
hatatytla
Ta Fishova přímá řeč je snad vycucaná z prstu ne, Mardy OH vzdal už dávno a misto něj jede Harrison. Pochybuju že si to rosmyslel a šlo by to vzít zpátky.
Reagovat
jacksax
jak to? pokud vím, tak Harrison je v přímé nominaci... je sice až pátý američan, ale Young nesplňuje kritéria reprezentace
Reagovat
hatatytla
http://www.10sballs.com/2012/07/06/mardy-fish-skips-olympics-to-play-american-tour/
takovejch článku jsem četl víc, nevim jestli si to ted najednou rozmyslel
Reagovat
tommr
já taky napevno počítal s tím, že Fish na OH nebude hrát - možná si to ale po relativně úspěšným Wimbledonu zase rozmyslel. Změny v nominaci na poslední chvíli jsou určitě možný - podívej se třeba na nominaci Španělska po odřeknutí Nadala ...
Reagovat
smazaný uživatel
zminka o OH je asi lidova tvorivost: http://sportsillustrated.cnn.com/tennis/news/20120719/atlanta-open-thursday/?eref=si_tennis&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+rss%2Fsi_tennis+%28SI.com+-+Tennis%29
Reagovat
smazaný uživatel
Co se změnilo v nominaci Španělska? Nikde to nemůžu najít.
Reagovat
tommr
tak to asi nehledáš moc úsilovně - píšou o tom všude - dokonce i přímo tady na portálu:

V olympijském pavouku mužské dvouhry Nadala nahradí Feliciano López, jak posléze oznámila Španělská tenisová federace. Náhradního vlajkonoše národní olympijský výbor určí v pátek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist