Atlanta: Fish nezaváhal, Harrison překvapil a Hewitt selhal

22. 7. 2011, 10:37
Aktuality 8
ATP ATLANTA - První přípravný turnaj před US Open zná kompletní čtvrtfinálové složení. Ve včerejších bojích se dařilo Američanům: obhájce titulu a nasazená jednička Fish si poradil s Mahutem, devatenáctiletý Ryan Harrison zaskočil turnajovou čtyřku Malisse a Rajeev Ram vyřadil Hewitta.
Ryan Harrison

Talent amerického tenisu Ryan Harrison se na úvod čtvrtečního programu postaral o překvapení, když po 160 minutách boje vyřadil nasazenou čtyřku Xaviera Malisse.

Souboj devatenáctiletého Američana s o 12 let starším Belgičanem nabídl vyrovnanou bitvu. První set v tie-breaku vyhrál Malisse, ve druhé sadě ale Harrison ztratil po podání jen 5 fiftýnů a vyrovnal. Klíčovou hrou celého zápasu byl devátý game rozhodujícího dějství. V něm domácí tenista počtvrté prolomil soupeřův servis a následně už utkání dopodával k vítězství 6-7 6-4 6-4.

Ryan HarrisonNeklidný 'čertík' Harrison v zápase potvrdil, proč v něm mnozí vidí nástupce bouřliváka Johna McEnroea. Když totiž soupeři sebral v dramatickém třetím setu servis poprvé, vyměnil si s Malissem pár ostrých slov, během pauzy zaviněnné deštěm si ale prý všechno vysvětlili.

"Když jsem ho brejknul, řekl jsem mu něco, co nebylo zrovna nejšťastnější," uznal Harrison. "Bylo to v zápalu boje, oba jsme chtěli vyhrát. Takové vyostřené situace mi ale v zápase dodávají motivaci. Ale ať už zvítězí kdokoliv, vždy se nakonec musíme smát," dodal.

Ve svém druhém čtvrtfinále na okruhu se Harrison o premiérové semifinále utká s krajanem Rajeevem Ramem. Sedmadvacetiletý Američan - aktuálně až 272. hráč žebříčku, který v Atlantě prošel kvalifikací a v prvním kole vyřadil nasazeného Dimitrova, si poradil i s bývalou světovou jedničkou a dvojnásobným grandslamovým vítězem Lleytonem Hewittem.

Třicetiletý Australan, který v závěru loňské a během letošní sezony laboroval s různými zraněními a propadl se do druhé světové stovky, se tak ani v Atlantě nedočká prvního semifinále od loňského června, kdy po finálovém skalpu Federera vyhrál turnaj na trávě v Halle. 

Fish vykročil za obhájením titulu
Úspěšně vykročil za obhájením titulu Mardy Fish. Devátý hráč světa sice po Davis Cupu zvažoval, zda se z turnaje neodhlásí, bolesti břišních svalů ale ustoupily a zkušený Američan do soutěže zasáhl. V úvodním kole si nejlepší Američan současnosti poradil dvakrát 6-3 s Francouzem Nicolasem Mahutem.

Fish ve druhém setu získal čtyři gamy v řadě, než jedinkrát v zápase neudržel podání. Soupeře ale okamžitě rebreknul a nepřipustil žádné zdramatizování. 

"Rebrejk by z mého pohledu dobrý, že jsem byl schopný okamžitě zareagovat. Byl to první zápas na rychlém povrchu venku po dlouhé době, s výkonem jsem spokojený," komentoval devětadvacetiletý Fish.

"Vždy, když se vrátíte na místo předchozího úspěchu, cítíte větší tlak. Jsem rád, že v turnaji pokračuju dál, protože první zápas je pokaždé ošidný. Hrál jsem s těžkým soupeřem, který dobře podává a hraje agresivně," dodal.

Ve čtvrtfinále se střetne se Somdevem Devvarmanem, kterého loni na trávě dvakrát suverénně porazil. Indický tenista postoupil z druhého kola po jasné výhře nad Japoncem Tatsumou Item.

- ATP 250 ATLANTA (USA, tv. povrch, 531.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (21. 07. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Fish (1-USA) - Mahut (Fr.) 6-3 6-3
Harrison (USA) - Malisse (4-Belg.) 6-7(3) 6-4 6-4
Devvarman (8-Ind.) - Ito (Jap.) 6-1 6-3
Ram (USA) - Hewitt (Austr.) 7-5 2-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak moji kandidáti na překažení americkýho finalé jsou fuč :-))). Každopádně Isner se teď s Luem nepáře. Zatím trefuje šest ze sedmi prvních servisů, to je maso.
Reagovat
smazaný uživatel
nemas se ukvapovat, ten "tvuj" Malisse byl prece jasny..... :-) Anderson taky nepresvedcil. Johnovi (Gyllenhaalovi) fandim dlouho, ale na jeho "vrazdeni nevinatek" (s Lu) jsem se podivala ku podivu jen jednym ockem. Spis jsem si moc vychutnala Nanda s Melzerem. Jak se obcas nemuzu oprostit od tech svych antipatii a "pribehu", nevedela jsem, co s tim - nemam slabost ani pro jednoho, ale dokazala jsem se nakonec "kousnout", moc hezky zapas! Konecne se Nando nerozsypal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No ne, sojka čilá ještě tak pozdě :-)).

U mě to nebylo ani tak ukvapení, jako spíš odtržení od tenisového dění v poslední době, není čas to hltat jako dřív :-). Každopádně Verdasco se dnes už rozsype :-)). Zajímavý stats na jeho servisu ze včerejška..první podání sice trefoval, ale uhrané míčky po něm..55% mi přijde dost málo.
Reagovat
smazaný uživatel
ale to jsou presne ta vase seda cisla a zeleny pak je strom zivota! :-) Tak se podivej na stats Nandovych viteznych setu, uspesnost po druhem, srovnej s Melzerem, atd....

A je teda otazka, ktery psychous se dneska rozsype, ja si tipovat netroufam. Divat se ale nebudu, taky davam prednost vlastnimu zivotu. Podivam se pak na statistiky ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Nica bych dnes vsadil i mou oblíbenou žvejkací kost :-).

A nehraje Verdasco ten prvni servis vic na jistotu..? Aby se vyhnul tlaku při druhém, který mu dřív často nevycházel? Při jeho schopnostech je to průměrné šedošedé číslo prostě nízké :-)).
Reagovat
hatatytla
Ryana kůli jeho spratkovskému chování moc rád nemám. Ale talent má obrovskej, připomíná mi aggasiho. Na hardech, hlavně v USA bude nebezpečnej už ted. Na ostatních površích v Evropě to je otázka delšího času. Věštim mu minimálně Top 5.
Reagovat
smazaný uživatel
vyje*** Hewitt :-/ :-/ toto není tenista
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist