ATP potrestala Luzziho za sázení

29. 2. 2008, 23:03
Aktuality 0
Letošní sezona prakticky skončila pro 139. hráče světa Federica Luzziho. Ten je pátým z italských tenistů, které ATP potrestala za sázení. Luzzi si nezahraje 200 dní a navíc zaplatí pokutu 50.000 dolarů.
Federico Luzzi

Vyšetřování ATP prokázalo, že Luzzi "uzavřel 273 sázek na 836 tenisových zápasů od května 2004 do dubna 2007". Ital se podle zprávy mužské tenisové organizace nepokusil ovlivnit výsledek žádného z těchto utkání. Na zápas, ve kterém sám nastoupil, si vsadil jen jednou, navíc pouhá tři eura.

Přesto se nevyhnul trestu. Tím je zákaz startu na turnajích ATP na 200 dní a pokuta 50.000 dolarů.

"Sázení na tenisové zápasy nebude žádnému hráči nebo zaměstnanci ATP tolerováno," prohlásil představitel organizace Gayle David Bradshaw. "ATP se zavázala udržovat integritu našeho sportu a bude i nadále trestat všechny prohřešky proti antikorupčnímu programu."

Pátý provinilec z Itálie
Luzzi není prvním Italem, kterého ATP kvůli sázení potrestala. V prosinci si verdikty - zákazy startu na šest týdnů,  tři měsíce a devět měsíců - vyslechli Potito Starace, Daniele Bracciali a Alessio di Mauro.

V únoru byl potrestán Giorgio Galimberti, který kromě zákazu hraní na 100 dní musí zaplatit pokutu 35 tisíc dolarů.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist