Auckland: V hale se hrálo i finále dvouhry, Pennettaová vzdala Jie Zheng

8. 1. 2012, 06:22
Aktuality 2
WTA AUCKLAND - Čínská tenistka Jie Zheng se dočkala prvního titulu od roku 2006. V Aucklandu, kde se vrchol turnaje přesunul kvůli dešti do haly, uspěla ve finálovém souboji s Flavií Pennettaovou hlavně díky zranění soupeřky. Ta kvůli bolestem zad přišla o náskok a zápas nakonec vzdala.
Profily hráčů
Jie Zheng

Už od minulého víkendu, kdy se v Aucklandu hrály kvalifikace, dělal pořadatelům vrásky na čele déšť. Kvůli nepříznivému počasí jim však jistě přibyl i nějaký ten šedivý vlas na hlavě, neboť déšť výrazně promluvil i do bojů o titul.

Triumf ve čtyřhře slavily už v sobotu Češky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká v hale, finále dvouhry však na Novém Zélandu chtěli za každou cenu odehrát na venkovním stadionu. Zápas tak byl odložen až na neděli, kdy však i nadále pršelo. Pořadatelé ještě zkoušeli začátek zápasu posouvat, nakonec však oznámili, že se i o titul ve dvouhře bude hrát v halových podmínkách.

Flavia Pennettaová si nechává promasírovat bolavá zádaDo finále se bez ztráty setu dostala Flavia Pennettaová a Číňanka Jie Zheng. Devětadvacetiletá Italka v Aucklandu hrála ve velké pohodě a dnes mířila za jubilejním 10. titulem. V prvním setu odvrátila všech pět brejkbolů, přemožitelce Lucie Hradecké třikrát sebrala servis a za stavu 6-2 a 1-0 šla podávat. Jenže už od konce prvního setu ji začaly trápit bolesti zad, které ji limitovaly hlavně při podání.

Pennettaová si postupně třikrát vyžádala pauzu na ošetření, problémy se ale nezlepšovaly. Naopak bývalá semifinalistka Australian Open Jie Zheng vycítila šanci, začala hrát agresivněji, tlačila se více do kurtu a využívala své největší zbraně, kterou je forhend. Vývoj postupně otáčela a když Pennettaová viděla, že její šance na úspěch prakticky zmizela, za stavu 6-2 3-6 a 0-2 vzdala.

Světová dvacítka Pennettaová se tak pravděpodobně odhlásí z nadcházejícího turnaje v Sydney a bude se šetřit na Australian Open, které začíná už 16 ledna. "Nakonec jsem docela ráda. Byl to pro mě dobrý týden a skvělý způsob, jak začít nový rok," řekla již dvojnásobná místní finalistka Pennettaová, jež prohrála i v sobotním finále čtyřhry.

Jie ZhengOsmadvacetiletá Jie Zheng dnes vyrovnala bilanci vzájemných zápasů na 3-3 a v 6. finále na okruhu WTA získala čtvrtý titul. Na ten poslední však čekala více než pět let. Ve sbírce má kromě dnešního úspěchu také trofeje z Estorilu, Stockholmu a Hobartu.

"Na vítězství jsem čekala opravdu dlouho. Jen je škoda, že finále muselo skončit zraněním. Přeji Flavii brzké uzdravení," řekla vítězka turnaje.

Cestou do Melbourne si Jie Zheng dá mezipřistání ještě v Hobartu, kde se v 1. kole utká s kvalifikantkou. Ve druhém by si po týdnu mohla teoreticky zahrát znovu s Hradeckou.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů)
nedělní výsledky (08. 01. 2012)

Dvouhra - finále:
Jie Zheng (Čína) - Pennettaová (4-It.) 2-6 6-3 2-0 skreč P.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
dakujem ty cinska jasterica moj tiket zaplakal
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist