Auger-Aliassime s Hurkaczem přežili pět mečbolů a senzačně vyhráli čtyřhru na Masters v Paříži

8. 11. 2020, 15:58
Aktuality 0
ATP PAŘÍŽ - Kanaďan Felix Auger-Aliassime a Polák Hubert Hurkacz na druhém společném turnaji slaví senzační triumf na podniku Masters 1000 v Paříži, když ve finále zdolali po odvrácení pěti mečbolů druhé nasazené chorvatsko-brazilské duo Mate Pavič a Bruno Soares. Oba přitom ve čtyřhře na okruhu ATP nikdy nevyhráli dva zápasy po sobě.
Hubert Hurkacz a Felix Auger-Aliassime

Pro Felixe Augera-Aliassimeho i Huberta Hurkacze je čtyřhra doplňkovou disciplínou. Kanaďan zaznamenal jeden triumf na challengeru, ale na okruhu ATP ani jeden z nich nikdy nevyhrál dva deblové zápasy po sobě. 

Až do tohoto týdne, kdy na teprve druhé společné akci šokovali triumfem na Masters 1000 v pařížské hale Bercy. 

Hubert Hurkacz a Felix Auger-AliassimeKanadsko-polský tandem ve francouzské metropoli začal hladkou výhrou nad domácím duem Mannarino/Simon a pak postupně po třísetových bojích vyřadil čtyři nasazené páry, z toho tři jisté účastníky letošního Turnaje mistrů. 

Auger-Aliassime s Hurkaczem zdolali dvojice Farah/Zeballos, Peers/Venus, Kubot/Melo a v dnešním finále i nasazené dvojky Mateho Paviče s Brunem Soaresem. I když ve druhém setu za stavu 5-6 a v tie-breaku čelili celkem pěti mečbolům, kritické momenty přežili a zvítězili 6-7 7-6 10-2.



"Je to paráda. Felix hrál neuvěřitelně. Bruno a Mate jsou skvělí deblisté a hráli neskutečně, během prvních dvou setů nám nedali žádnou šanci. Ale zachránili jsme tie-break a jsme moc šťastní, že jsem nakonec vyhráli," komentoval Hurkacz.

"Na začátku týdne jsme to rozhodně nečekali, že tady budeme hrát ještě v neděli. Jsem trochu překvapený, ale hlavně šťastný, že jsem takhle zakončil sezonu," dodal polský tenista.

"Hubert je velmi milý člověk s dobrým srdcem. Dává do hry všechno, baví se a neustále se usmívá. Je to radost s ním hrát," pochvaloval si Auger-Aliassime svého parťáka.

Pro dvacetiletého Augera-Aliassimeho je pařížský triumf vůbec prvním titulem na okruhu ATP, ve dvouhře totiž prohrál všech šest finálových zápasů. Třiadvacetiletý Hurkacz se už z trofeje radoval loni ve Winston-Salemu.

Auger-Aliassime (21. v ATP) s Hurkaczem (33.) se stali prvními singlovými hráči Top 50 od roku 2002, kteří v Paříži vyhráli čtyřhru. Naposledy se to povedlo domácímu páru Nicolas Escude (41.) a Fabrice Santoro (35.).

Hurkacz má letos 'padla', Auger-Aliassime si příští týden zahraje ještě v hale v Sofii. Jako druhý nasazený má na úvod volný los a ve druhém kole čeká na vítěze duelu Caruso-Kuzmanov.

Ve dvouhře triumfoval Rus Daniil Medveděv, který otočil finále proti Němci Alexanderu Zverevovi.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 4.289.970 eur
nedělní výsledky (08. 11. 2020)
• Dvouhra - finále •
Medveděv (3-Rus.) - Zverev (Něm.) 5-7 6-4 6-1
• Čtyřhra - finále •
Auger-Aliassime/Hurkacz (Kan./Pol.) - Pavič/Soares (2-Chorv./Braz.) 6-7(3) 7-6(7) 10-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist