Auger-Aliassime si týden po prvním triumfu zahraje finále i v Marseille

19. 2. 2022, 22:27
Aktuality 10
ATP MARSEILLE - V evropských halách dojde znovu po týdnu na souboj Andreje Rubljova a Félixe Augera-Aliassimeho. Osm dní po semifinále v Rotterdamu na sebe narazí ve finále ve francouzském Marseille.
Félix Auger-Aliassime (© AFP)

Félix Auger-Aliassime si před šesti dny v Rotterdamu zahrál podeváté v kariéře ve finále turnaje ATP, poprvé v něm získal set a nakonec vybojoval i premiérový titul. 

Do dalšího finále se dostal znovu hned po týdnu v hale ve francouzském Marseille, kde vyrovnal své maximum z roku 2020. V semifinále 21letý Kanaďan zdolal 7-6 7-6 ruského kvalifikanta Romana Safiullina a svou neporazitelnost prodloužil na osm utkání.

O druhý titul se Auger-Aliassime utká s Andrejem Rubljovem (
h2h 1-2), kterého minulý týdnem v Nizozemsku porazil v semifinále. Rus Rubljov si dnes poradil 6-3 4-6 6-3 s domácím outsiderem Benjaminem Bonzim.

24letý Rubljov bude v neděli ve svém celkově 14. finále usilovat o 9. titul.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 622.610 eur
sobotní výsledky (19. 02. 2022)
• Dvouhra - finále •
Rubljov (2-Rus.) - Bonzi (9-Fr.) 6-3 4-6 6-3
Auger-Aliassime (3-Kan.) - Safiullin (Rus.) 7-6(4) 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Stalo se toho hodně, ale zas nicmoc tak podstatného... (až na jeden zápas kdesi v Mexiku)

Souboj "sympaťáků" v DB vyhrál pOpelka. Mlynář smileutekl hrobníkovi z lopaty už s Maxem, pak mě naštval, že vyřadil Gríšu (ten bohužel vzestup formy nepotvrzuje) a to konečně balí.

Matteo hrál v Riu na střídačku: mizerně - dobře - mizerně a podle toho dopadl. Princ Banán II. ho ubanánoval. Nevydržel jsem na to koukat, byly zajímavější mače, třeba Brenda.smile Niméně Alcatraz dal ochutnat banánovanou ještě Fouňovi a kupodivu ani jemu nechutnala... Po 16h pauzy po těchto 2 zápasech si ještě střihne finále s Diegem.

FelixdaHouse se překvapivě dostal do problémů s hráčem, kterého s trochou štěstí mohl porazit Tomáš. Nicméně na rozdíl od soupeře to ustál tiebreacích.

O Cameronovi nechci nějakou dobu slyšet, protože to, jakým způsobem s ním prohrál Seb bylo podobně strašidelné jako prohra Petry.smile

Dále stručně: Vlk sežral Sépii a možná ho čeká Kůzle, Rubl dostal v zápase s Bonzim hlad a po jedné z výměn málem slupnul tenisák. Myslím, že ho nakonec vyplivl, i když už mimo záběr kamery. Přeci jen tolik chlupů...

Tedy tím hlavním zápasem dne byla jasně Brenda vs Sara a o těch už jsem psal jinde.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
btw, já Mlynářovi žádné pivo nedalsmile
Reagovat
Pe3k
Zápas s Romanem byl opravdu těžký. Dokonce sem si v prvním setu říkal, že tento zápas Felix nevyhraje. Rus chvílemi nechyboval, dokázal držet dlouho míč ve hře (typ Meddy) a pak i nebezpečně zaútočit po lajně. Postavou mi trochu připomíná Soderlinga, každopádně pokud mu zdraví vydrží tak poletí žebříčkem nahoru. Nevím jestli jsem kdy viděl hrát tenistu v bílém tričku bez značky či sponzora, to bylo asi prvně.
Felix zvládl těžký zápas ve dvou tieb a postoupil do finále proti Rublevovi, kterého před týdnem porazil, více bych mu věřil na Tsitsipase, ale co už. Tak jak tak má slušnou šanci získat druhý titul, zrzek už jich má 8, takže ať si trhne.

Večer jsem chtěl sledovat Brandu, ale nakonec jsem čuměl na Alcatraza s Berentinim, na to se koukalo dobře, byť to je antuka (nechápu proč oba jeli do Ria když jsou kvalitní turnaje na hardu v Evropě). Felix a Karlos to je budoucnost tenisu, Sinner je přeceňovaný.
Reagovat
Pe3k
Když vyhraje Felix dostane se na 8 místo na světě.
Když vyhraje Karlos dostane se na 20 místo na světě.
Reagovat
Vlk-v-trave
Felix je o rok starsi nez Jannik. Co ty vis, co bude za rok.
Felix ma na antuce 1R na GS
Jannik 1R na trave na GS.
USO ma Felix o 1 kolo lepsi, jinak jsou vyrovnani na GS, to jedno kolo neni zadny rozdil. Jannik ma 4 turnajova vitezstvi, + finale Masters, tady je zatim Jannik jasne lepsi, takze asi az tak precenovany nebude. Take Felix prvni titul ziskal teprve ted a jeste v hale... Jannik ma uz 1 turnajove vitezstvi mimo halu.

Dalo by se take rict ve srovnani s Carlosem, ze oba jsou precenovani:)

Ale ja bych si pockal na vysledky na kurtu. A nedelal jeste nejake zavery, kdo je z nich vic precenovany nebo podcenovany.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
FAA má moc pěknou ségru, zatímco Janek má jen bráchu, takže výběr favorita je myslím jasnýsmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
Pe3k
O všem co si vypisoval vím...Nechtěl jsem dělat závěry, spíše současný pocit z trajektorie jejich keriéry. Nevím co bude zítra natož za rok. Počkat si na výsledky na kurtu? No já čekám do 14:00, nevím na co čekáš ty. Tvůj závěr je, že neděláš předčasné závěry. Tím se ochuzuješ o valnou část diskuze.
Reagovat
Vlk-v-trave
No ja se rad o diskusi tady ochudim:)
Reagovat
Teo
Jsem říkal hned po Rotterdamu, že vyhraje i tenhle smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist