Australan Ball je v LA překvapivě již ve finále

2. 8. 2009, 10:56
Aktuality 3
ATP LOS ANGELES - Senzací tenisového turnaje v Los Angeles se stal dvaadvacetiletý Australan Carsten Ball, který se překvapivě probojoval z kvalifikace až do finále. V boji o titul dnes vyzve 205. hráč světa Američana Sama Querreyho, který v semifinále vyřadil nasazenou jedničku Němce Tommyho Haase po vítězství 6-3 7-5.
Carsten Ball

Carsten Ball porazil na cestě do prvního finále v kariéře Argentince Leonarda Mayera, jenž hrál v semifinále rovněž poprvé, 7-5 7-6. Před startem v Los Angeles měl rodák z Kalifornie na kontě pouze dvě utkání na okruhu ATP a obě prohrál. Turnaj s dotací 630 tisíc dolarů ho však zastihl v životní formě a došel až do finále, přestože si v prvním kole kvalifikace poranil záda a hrozilo, že bude muset ze soutěže odstoupit.

"Být ve finále je bonus navíc, ať už to dopadne jakkoliv. Všichni se snažíme právě o to, abychom měli šanci hrát na turnajích ještě v neděli," řekl Ball, jehož otec Syd si v roce 1974 zahrál deblové finále na Australian Open. Postupem do finále si zajistil posun ve světovém žebříčku na 146. místo, což je jeho nejlepší umístění v kariéře.

Mimořádné období prožívá také Sam Querrey, jenž postoupil do finále na třetím turnaji po sobě. Po porážkách v závěrečných duelech v Newportu a Indianapolisu se šestý nasazený hráč v Los Angeles pokusí získat druhý titul v kariéře.

"Je to paráda. Hodně si věřím, hraju spoustu zápasů. S každým vítězstvím se cítím lépe," prohlásil jednadvacetiletý rodák ze San Franciska. Bývalou světovou dvojku Tommyho Haase porazil podruhé v pátém vzájemném souboji. "Hodně se zlepšil. Když jsme spolu hráli předtím, byl ještě hodně mladý a o úderech tolik nepřemýšlel," uvedl Haas po prohře s 32. tenistou světa. Němec v LA vyhrál v letech 2004 a 2006.

- ATP 250 LOS ANGEELES (USA - Kalifornie, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
sobotní výsledky (31. 07. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Querrey (6-USA) - Haas (1-Něm.) 6-3 7-5
Ball (Austr.) - Mayer (Arg.) 7-5 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velke prekvapeni, ze Tommy prohral. Querrey neni spatny hrac a ukazal to ze ma sanci se stale zlepsovat.
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme ma kam rust a stejne tak i ball jsou to mlady kluci a myslim ze jeste tri roky muzou rust
Reagovat
smazaný uživatel
skoda Tommy ze si prehral....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist