Australanky v Česku povede nová kapitánka Moliková

18. 1. 2013, 16:25
Aktuality 8
S novou kapitánkou dorazí v únoru do Česka k duelu prvního kola Fed Cupu australské tenistky. Od letošního roku je povede bývalá světová osmička Alicia Moliková, která ve funkci nahradila Davea Taylora. Ten se rozhodl soustředit na práci s aktuálně nejlepší Australankou Samanthou Stosurovou.
Profily hráčů
Alicia Moliková

Jednatřicetiletá Alicia Moliková povede Austrálii poprvé v únorovém souboji prvního kola proti úřadujícím šampionkám z České republiky v Ostravě. Taylor u týmu působil sedm let a loni se s ním dokázal vrátit do elitní skupiny.

Jeho svěřenkyně nyní převzala bývalá profesionální tenistka, která se během své kariéry dostala do nejlepší světové desítky. Moliková slavila úspěchy jak ve dvouhře, v níž vybojovala pět turnajových titulů a bronzovou medaili na olympiádě v Aténách, tak ve čtyřhře. V ní se dočkala dvou grandslamových trofejí, v roce 2005 na Australian Open a o dva roky později v Paříži.

Austrálie má na kontě sedm triumfů ve Fed Cupu a po USA (17 titulů) je druhým nejúspěšnějším týmem v historii soutěže. Poslední titul však získala v roce 1974 a ve finále si naposledy zahrála v roce 1993.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
skott
Na práci Davida Taylora nebude jednoduché navázat. Alicia si mohla přeci jenom pár roků na takovou pozici ještě počkat.
Reagovat
smazaný uživatel
docela by me zajimaly duvody. Analyticke a strategicke schopnosti trosku drhnou zenam obecne ;-), Alicia ale zna okruh a muze rozhodovat zkusenostmi a srdcem. Technicky je naprosto v obraze, mentalne se dostava v tomhle veku na vrchol a biologicky se blizeji jine zivotni priority. Jak jsi to myslel?
Reagovat
skott
Obecně si myslím, že na podobně prestižní posty, by měli být dosazováni lidé za kterými jsou vidět nějaké výsledky. A i když Alicia samozřejmě nebude učit hráčky základní údery, tak jako trenérka/kapitánka zatím nemůže nabídnout vůbec nic, vyjma přirozeného respektu, což je dle mého málo. Pro příklad se stačí podívat k mužským kolegům. Vhodnějších jmen bych si dokázal představit několik, Alicia Molik má čas.
Reagovat
smazaný uživatel
pockame na vysledky.. :-) Mozna mam zkreslene predstavy, navic o muzich nemluvim, ale myslim si, ze na funkci tymove kapitanky fronty holek nestoji a byla to vyzva.
Reagovat
Jan
Jak se teď náš ženský tenis rozsypal, nebude to jednoduché. Petra, víme, Benešová, Záhlavová-Strýcová, Cetkovská jsou ze hry, H+H teď taky nic moc, kdoví jak to dopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani Samantha na tom ale není bůhví jak. Rozhodně budem favorité.
Reagovat
smazaný uživatel
Samantha hraje ještě bídněji jak ty naše děvčata a za ní mají Australanky momentálně pořádnou díru, takže já bych se toho nebál.
Reagovat
smazaný uživatel
Domnívám se, že do hry půjde Petra, Lucka nebo Klára, a HÁčka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist