Austrálii v prvním kole Davis Cupu proti Česku povede Kyrgios. Tomic se omluvil

24. 1. 2017, 10:04
Aktuality 14
Australští tenisté nastoupí v prvním kole Davisova poháru proti Česku i s Nickem Kyrgiosem, kterého v úvodu roku trápily zdravotní problémy. Světovou třináctku ve výběru kapitána Lleytona Hewitta doplňují Sam Groth, deblový specialista John Peers a poprvé v kariéře Jordan Thompson. Australská dvojka Bernard Tomic se omluvil.
Nick Kyrgios

Lídrem domácího týmu v duelu, který bude od 3. do 5. února hostit Kooyong Lawn TennisClub v Melbourne, by měl být Kyrgios. Jednadvacetiletý tenista, jenž je ale nechvalně proslulý svou náladovostí, figuruje ve světovém žebříčku na 13. místě.

Kyrgios nechybí v nominaci navzdory tomu, že ho v úvodu roku sužovaly zdravotní potíže. Na Hopman Cupu ho limitovaly bolesti kolena, na Australian Open pak nenastoupil kvůli zranění břišních svalů do čtyřhry. Předtím ve dvouhře neudržel v utkání 2. kola vedení 2-0 proti Seppimu, když druhou polovinu zápasu působil odevzdaně.

Ve výběru chybí australská dvojka Bernard Tomic, jenž se z nominace omluvil. Debut si tak odbude žebříčková trojka Thompson, kterému v pořadí ATP patří 76. příčka. Čtyřhru potáhne světová devítka deblového žebříčku Peers, doplnit by ho mohl Groth (59. v žebříčku čtyřhry/162. ve dvouhře).

Jedničkou oslabeného českého týmu nejspíš bude Jiří Veselý, kterého doplní zkušený Radek Štěpánek. Nejlepší český tenista Tomáš Berdych se omluvil, hrát nebudou ani Adam Pavlásek a Lukáš Rosol. Kapitán Jaroslav Navrátil, jenž nominaci oznámí rovněž během dnešního dne, tak zřejmě premiérově povolá Jana Šátrala (164. v žebříčku ATP) či Zdeňka Koláře (238.), který se v nominaci objevil poprvé loni ve čtvrtfinále proti Francii.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
FulnekUltras
ale jak se začnou čecháčci moc cukat - speciálně štěpec -, tak si je rád vychutná... ;)
Reagovat
janek_da
Nick chtěl Štěpce za trenera
Reagovat
FulnekUltras
no právě - jak tam přeskočí nějaký prostředníček... ;)
Reagovat
mkubis17
tak v týhle sestavě určitě neni nereálný postoupit, předpokládám Kyrgios Thompson singly, za určitý konstalace tam sou dva nebo tři body reálný a debl bůhví :)
Reagovat
Fandina
Tomic chybí, ale Groth je ranař, takže nic lehkého to nebude. Když bude Ráďa zdráv, což nevím jistě, tak nějaké ty šance ještě jsou.
Reagovat
Herbert_Hoover
Grotha si za určitých okolností může povodit klidně i..Vrbenský :)
Reagovat
Fandina
Za určitých okolností si ho povodí kde kdo.
Reagovat
Herbert_Hoover
kde kdo ne, musí umět tenisová pravidla, mít raketu a být Čech..
Reagovat
Fandina
a hlavně musí být nominován podle pravidel, že
Reagovat
Fandina
Jinak si pamatuji na to jak předloni nebo kdy to bylo hráli naši kluci v Ostravě a Veselka s Adamem ve čtyřhře porazili Grotha s Hewitem. Tenkrát jsem tam byla a ze začátku se Adam nechytal, ale pak se rozehrál a byl to pěkný mač. Ale bohužel to na Australii nestačilo. Tomic s Kokim naše kluky přejeli.
Reagovat
s7RanG
Na Grotha tam uměl Honza Mertl. Ten je ale nyní ztracen v Kazachstánu
Reagovat
Fandina
Jo jo, porazil ho ve dvou setech. Oba nastoupili už za rozhodnutého stavu.
Reagovat
janek_da
tak to nemám STRAH
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist