Azarenková bude ve finále v Carlsbadu hrát se Stosurovou

4. 8. 2013, 09:22
Aktuality 38
Světová trojka Viktoria Azarenková porazila v semifinále v Carlsbadu Anu Ivanovičovou 6-0 4-6 6-3 a ve finále bude hrát se Samathou Stosurovou, která z turnaje vyřadila přemožitelku Kvitové Virginii Razzanovou po výhře 7-6 6-3.
Viktoria Azarenková

První set úvodního semifinále mezi Azarenkovou a Ivanovičovou skončil jasným vítězstvím 6-0 běloruské hráčky, průběh sady ale tak suverénní rozhodně nebyl. Srbka doplatila především na prohry v důležitých výměnách, když v prvních čtyřech hrách nevyužila hned pět gamebolů a čtyři brejkboly.

Ana Ivanovičová druhou sadu začala čistou hrou na servisu a v následujícím gamu se po konečně proměněném brejkbolu dostala do vedení 2-0. Azarenková se však do boje o druhý set vrátila, když získala servis soupeřky na 3-4 a na servisu vyrovnala. Ivanovičová ale nakonec druhou sadu získala díky čisté hře v závěru setu na returnu.

Rozhodující sada ale patřila favorizované Azarenkové. Běloruska přesvědčivě podávala, neztratila ani jednu hru na servisu a soupeřce podání dvakrát vzala.

„Moc dobře jsem věděla, jak umí Ana hrát, když se dostane do tempa,“ řekla Azarenková. „Pro mě bylo klíčové vytvářet na ní permanentní tlak a k její hře ji nepustit,“ dodala.

„Azarenková dokázala, proč je světovou trojkou,“ řekla na adresu soupeřky Ivanovičová. „Darovala jsem ji hodně snadných míčů a bohužel především v důležitých výměnách, zejména při shodách. Soupeřky jako ona, když šanci dostanou, tak ji využijí. Já si sice vytvořila taky velké množství dobrých příležitostí, ale musela bych jich využít víc, aby zápas vypadal jinak,“ litovala.

Viktoria Azarenková bude ve finále usilovat nejen o třetí titul v aktuální sezoně, ale taky o druhou příčku v žebříčku WTA. Pokud Běloruska získá v Carlsbadu titul, vrátí se před Marii Šarapovovou. V cestě ji bude stát Samantha Stosurová.

Australanka sice nezachytila úvod semifinále nad Virginií Razzanovou, když prohrávala už 0-4, ale první set nakonec získala v tie-breaku. Ve druhé sadě už Stosurová Raazzanovou nepustila ani k jednomu brejkbolu a zvítězila díky dvěma vyhraným servisům soupeřky 6-3.

„Nemyslím si, že bych v úvodu hrála až tak špatně,“ komentovala Stosurová. „Soupeřka trefila hodně winnerů a nutila mě se hodně pohybovat. Musela jsem něco změnit, začala jsem hrát více agresivně a to nakonec rozhodlo,“ dodala.

Stosurová hrála s Azarenkovou osmkrát, ale neuspěla ani jednou. „Nemám s ní dobrou bilanci, ale poslední naše střetnutí byla opravdu vyrovnaná. Důležitým faktorem bude můj servis. Ona (Azarenková) má asi nejlepší return na okruhu. Musím dobře podávat a být trpělivá,“ řekla Stosurová před finálovým duelem, ve kterém bude usilovat a letošní první a celkově čtvrtý titul.

- WTA PREMIER CARLSBAD -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 795.707 dolarů)
sobotní výsledky (03. 08. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Azarenková (1-Běl.) - Ivanovičová (7-Srb.) 6-0 4-6 6-3
Stosurová (5-Austr.) - Razzanová (Fr.) 7-6 (7-2) 6-3

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Samantha mi urobila veľkú radosť, ukázala, že vie hrať dobrý tenis a držať krok aj s najlepšími. Nech ti to ešte vydrží aj na USO :-)
Reagovat
Bob
Stosuuuuuuuur :)
Reagovat
smazaný uživatel
simulantka padla, dobru noc :)
Reagovat
Bob
Sam vydrž!
Reagovat
Reti64
První set snad dá:-)
Reagovat
Reti64
Doufám, že to bude vyrovnaný a napínavý zápas:-))
Reagovat
Titan
Dnes dám přednost turnaji International přeď Premier (že mě hanba nefackuje :-)) A to proto, že jsem velice zvědavý, jestli uvidím Petkodance...;-)
Reagovat
Sonja
Jen denní

http://nikeinc.com/news/nike-tennis-reveals-athlete-looks-for-new-york
Reagovat
Sonja
Určitě mrkni, protože Vika tam má jiný outfit, než o jakym se spekulovalo- podle mě mnohem hezčí:-)) Mimochodem je to ten, co se tipoval jako 2. Serenin, ale nakonec jí teda zůstávaj jen ty růžovo-růžový šatky a uvidí se, co bude mít na night session:-))
Reagovat
Sonja
http://www.q3.cz/images/80SerenaNight.jpg

Ale teda ještě jsem neviděla, aby měly Serena s Vikou outfity ze stejný kolekce:-)
Reagovat
Sonja
Tak se pletu, není to ten, co se tipoval jako 2.Serenin, protože Serena má šaty a Vika to má klasicky- tílko + sukně...ale je si to sakra podobný:-DD

Jinak celkově jsou veselejší barvičky na USO:-))
http://www.tennis-warehouse.com/WANIKE.html?from=connect
Reagovat
Sonja
A Petra bude asi zas u stejnýho modelu, akorát změna barvy...
http://www.tennis-warehouse.com/Nike_Womens_Autumn_Pure_SS_Top/descpageWANIKE-NWAPUST.html
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle barva by Petře slušela. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem hezký outfit má i Li Na.. :-) A z chlapů se mi libí outfit Del Potra.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odkazy! :) Vidím, že hodně holek sází v denních outfitech na růžovou... Abych řekl pravdu, mně by se Vika skoro víc líbila v těch původních modrých šatech. Modrá jí sluší. :) Každopádně tohle je taky v pohodě. Hlavně, aby měla sukýnku a nepotřebovala legíny, jestli mi rozumíš. :) Jinak ta růžová se mi nejvíc líbí na Marušce. Je v tom taková sladká (jako její bonbóny). :)
Reagovat
smazaný uživatel
simulantka vo finale? ...snad to nevyhra...
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno nej.... :)
Reagovat
gigin
Jestli myslíš narozky, tak je má ve čtvrtek. A první tady na TP Rožírkovi přeju vždycky já. Zvykni si na to....
Reagovat
gigin
Přehlídl jsem podržítko. Přeješ asi Dominikovi k svátku. Tomu ale taky já přeju vždycky první :)))
Dominiku tak vše nej k svátku!!!
Reagovat
Sonja
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151840622603336&set=vb.161367337249459&type=2&theater

:-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Bere trénink vážně :)) Se mnou by určitě tak daleko nedoběhl :)))
Reagovat
Reti64
Včera mi připadala Vika i k poražení, chvílemi dělala celkem dost chyb. Škoda, finále by Aničce náááramně slušelo:-)) Sam dnes má určitou, celkem slušnou šanci, získat v Carlsbadu titul a poprvé nad Vikou zvítězit. Musí však zopakovat ty nejlepší pasáže ze zápasu s Agou. V prvních šesti duelech s Vikou nezískala Sam ani set, ale v posledních dvou zápasech už to bylo vyrovnanější. Tady jsou zmíněné celé mače:-)

USO 2012: http://www.youtube.com/watch?v=q2c2phyIy9g

Řím 2013: http://www.youtube.com/watch?v=tIDTsJ3kinQ
Reagovat
Mayo
Sam ideš !
Reagovat
smazaný uživatel
A ten český souboj v prvním kole Toronta? Šafářová - Zakopalová? to si snad dělají srandu ne.
Reagovat
smazaný uživatel
To mne také naštvalo. :( A viděl jsi pavouka Montrealu? Tomáš může hrát ve druhém kole opět s Andersonem. :D Už po 10. za poslední 2 roky :D A Radek má taky zajímavého soupeře - Almagra, opáčko finále DC :D
Reagovat
LukasH
Ve finále budu fandit Sam, i když to asi nevyjde. Proti Vice nic nemám, ale Sam bych přál po letošní sezóně nějakej větší úspěch.
Zrovna jsem koukal na pavouka v Torontu. Petra to bude mít strašně těžký vlastně už od 3. kola., kde bude nejspíš právě Sam nebo Hampton. Lepší by byla Karla, ale proti těm ranařkám jí tolik nevěřím. Ve čtvrtfinále pak Vika. Snad Petru trochu nakopne i to že je to obhajuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Budu fandit s tebou, takže je to jasný, kdo vyhraje :))
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě to byl zajímavý zápas a úroveň tenisu šla postupně nahoru. V 1. setu převažovaly u obou holek chyby a nebylo to úplně ono ani na jedné straně. Jak už bylo poznamenáno v článku, ten výsledek 6:0 určitě neodpovídá průběhu, který byl dost vyrovnaný. První čtyři hry šly všechny přes shodu, přičemž třetí gem trval asi osm minut a čtvrtý snad devět. Přesto se Vika dostala do vedení 4:0, když jí lépe vyšly klíčové momenty. Až poslední dva gemy 1. setu byly jednoznačné. Ana už si za toho stavu možná tolik nevěřila a v posledních dvou gemech uhrála jenom jeden fiftýn. Po pátém gemu přišel za Anou na kurt někdo z jejího nového týmu a mluvil srbsky... Ten nešťastný 1. set však Anu nerozhodil. Ve 2. setu začala naopak skvěle a vedla už 4:1. Vika dokázala tu ztrátu jednoho brejku vymazat a srovnat na 4:4, přesto Ana v koncovce 2. setu opět předvedla skvělé vítězné údery, což znamenalo, že druhou sadu získala právě ona. Jak se můžete podívat v highlightech, Ana zakončila 2. set opravdu ve velkém stylu... Třetí set byl do stavu 2:2 vyrovnaný, i když víc se bojovalo o podání Any. V pátém gemu potom Vika získala brejk čistou a to asi rozhodlo. Ana se nevzdávala a ještě bojovala, přesto Vika dotáhla 3. set poměrem 6:3, když zápas ukončila při podání Any.

Celkově vzato, byl jsem s tím zápasem nakonec spokojený. V 1. setu to sice z obou stran nebylo ono, ale ve druhém se Ana hodně zlepšila a třetí byl zase nejlepší částí zápasu z pohledu Viky. Holkám občas trochu haprovalo podání (dvojchyby: Ana 9, Vika 7), ale někdy si servisem zase dokázaly pomoct (např. Ana dala 5 es). Asi největší rozdíl byl v bodech získaných po 2. podání (Vika 57%, Ana 24%).
Reagovat
smazaný uživatel
Na výkonech obou holek se určitě dají najít pozitiva. Ana hrála od 2. setu velmi dobře a málokomu se povede sehrát s Vikou tak vyrovnaný zápas na betonu, nebo jí dokonce sebrat set. Celkově jsem měl z Any dobrý pocit a je vidět, že po Wimbledonu na sobě pracovala. Myslím, že nabrala velkou sebedůvěru a pokud bude takhle hrát i nadále, tak ještě do konce roku může udělat pěkné výsledky. Semifinále v Carlsbadu je hezkým začátkem... Pro Viku to byla těžká prověrka, ale i když určitě nepodala svůj nejlepší výkon, přesto vyhrála nad (po většinu zápasu) velmi dobře hrající Anou. Viku teď čeká finále proti Sam, která v Carlsbadu tak trochu našla ztracenou formu. Přesto věřím, že Vika natáhne bilanci vzájemných zápasů na 9:0. :)

Taky samozřejmě musím zmínit, jak to oběma holkám slušelo. :) Anička má moc hezké šaty a Viky outfit se mi taky líbil, i když jsem měl původně obavy, jestli ta vrchní část nebude vypadat spíš jako chlapské triko bez rukávů. Ale musím říct, že to vypadá dobře. Navíc měla Vika sukýnku, což je lepší než legíny. Mnohem lepší. :)

Tady jsou ještě odkazy na highlighty ze zápasu...
http://www.wtatennis.com/videos/article/3336902/title/carlsbad-azarenka-vs-ivanovic
Na průběh zápasu míček po míčku a statistiky...
http://www.livesport.cz/zapas/zF8OiUmR/#prubeh-zapasu;1
Na pozápasový rozhovor s Vikou...
http://www.wtatennis.com/videos/article/3336910/title/carlsbad-azarenka-interview
A na pozápasový rozhovor s Anou v angličtině i srbštině... :)
http://www.wtatennis.com/videos/article/3336915/title/carlsbad-ivanovic-interview
http://www.wtatennis.com/videos/article/3336919/title/carlsbad-ivanovic-interview-serbian
Reagovat
dadaft
jj, ve druhém setu jsem koukal, jak to Ana válela. ))
už se těším na Rogers Cup a kolotočářské Cincinnati, spousta hráček na betonu ožije a věřím, že to bude paráda.
Reagovat
Sonja
Našla jsem celý zápas, tak na něj mrknu:-)))
http://www.youtube.com/watch?v=R0uLdkFncpI
Reagovat
smazaný uživatel
Prajem to Sam, zaslúži si titul!
Reagovat
smazaný uživatel
Vicka je nay!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
néé Australipitecus néé
Reagovat
dadaft
takže holky, co do kvality prosím opáčko loňského QF USO.
dík.
Reagovat
Sonja
Přesně!:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist