Azarenková dál válcuje soupeřky, Češky v Linci dohrály

10. 10. 2012, 18:08
Aktuality 39
Na posledních dvou turnajích neztratila ani set a ve stejném duchu odstartovala světová jednička Viktoria Azarenková i svůj útok na titul v rakouském Linci. Arantxa Rusová dnes vzdorovala Bělorusce jen 65 minut a prohrála 0-6 2-6. S turnajem se už rozloučila i poslední Češka, Lucie Hradecká nestačila na Arvidssonovou.
Viktoria Azarenková

Když Viktoria Azarenková minulý týden uspěla v Pekingu bez ztráty setu, vyhlásila, že chce ovládnout i zbývající dva turnaje v letošní sezoně. V Linci dnes dala důrazně najevo, že to myslí vážně. Formu světové jedničky odnesla Nizozemka Arantxa Rusová, která prohrála úvodních osm her a stala se tak třetí soupeřkou Azarenkové, které za poslední dva týdny Běloruska nadělila 'kanára'.

Ve druhé sadě se Rusová konečně vzmohla na odpor a po svém prvním brejku snížila na 2-4. Závěr zápasu už ale zase patřil nejlepší tenistce světa, která za 65 minut pohodlně postoupila.

S dvouletými intervaly se v Linci objevuje bývalá světová jednička Ana Ivanovičová, která své poslední dva starty proměnila v tituly. Sampionka z let 2008 a 2010 dnes na místním klání přidala už desátý zápas v řadě bez prohry, když porazila 7-5 6-3 Rumunku Moniku Niculescuovou, která z posledních devíti duelů porazila před týdnem v Pekingu pouze Lucii Šafářovou. 

Srbka Ivanovičová se o postup do čtvrtfinále utká s Němkou Andreou Petkovicovou.

Hůř v Linci dopadla osmá nasazená Sabine Lisická, která měla po loňském rychlém vyřazení co napravovat. Letos ale dopadla stejně jako před rokem, a tentokrát dokonce neuhrála ani set.

Na svědomí ji má domácí hráčka Patricia Mayrová-Achleitnerová, loňská osmifinalistka, která dnes od začátku předváděla přesnější a trpělivější hru. Prvního brejku se Rakušanka dočkala už ve třetí hře a ve zjevné nepohodě hrající Lisická už od té chvíle v úvodním setu neuhrála ani game. Ve druhé sadě sice Němka zpřesnila hru, doplatila ale na ztrátu koncentrace za stavu 2-1, kdy znovu přišla o podání. Mayrová už si vlastní servis bez problémů hlídala a za pouhých 64 minut zvítězila 6-1 6-3.

Češky dohrály
Turnaj ve dvouhře už bohužel pokračuje bez české účasti. Po neúspěších Barbory Záhlavové-Strýcové a Lucie Šafářová v prvním kole končí před branami čtvrtfinále Lucie Hradecká, která stejně jako Šafářová nestačila na 47. hráčku světa Švédku Sofii Arvidssonovou.

Sedmadvacetiletá Hradecká hrála na prvním turnaji od finále v Québeku a v oblíbeném halovém prostředí mohla pomýšlet na další cenný výsledek. Po výhře nad Španělkou Solerovou-Espinosaovou ale narazila na další vyznavačku halových turnajů, které podlehla. 

Česká tenistka přitom do utkání vstoupila lépe a ujala se vedení 2-0. Jenže pak si dvakrát neudržela podání a set už nezachránila. V úvodu druhé sady se hráčky navzájem 'okradly' o servisy a za stavu 5-4 byla Hradecká dvakrát míček od setbolu. K žádnému se ale nedopracovala a nakonec po hodině a 52 minutách se svou sousedkou v žebříčku WTA prohrála 4-6 6-7.

Osmadvacetiletá Arvidssonová, jež letos v únoru vyhrála halový turnaj v Memphisu, se ve čtvrtfinále utká s šestou nasazenou Němkou Julií Görgesovou. Ta si dnes poradila se Švýcarkou Rominou Oprandiovou.

Výsledky - Linec (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Azarenková (1-Běl.) - Rusová (Niz.) 6:0, 6:2, Mayrová-Achleitnerová (Rak.) - Lisická (8-Něm.) 6:1, 6:3, Ivanovičová (2-Srb.) - Niculescuová (Rum.) 7:5, 6:3.

2. kolo:
Arvidssonová (Švéd.) - Hradecká (ČR) 6:4, 7:6 (7:4), Görgesová (5-Něm.) - Oprandiová (Švýc.) 6:3, 6:3.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

39
Přidat komentář
dadaft
tipovačka dnešek
Suarez Navarro - Mattek-Sands - tak na tenhle zápas se vyloženě těším, Carla hraje poslední dobou skvěle a když jsem předvčerem viděl Bethanie, líbila se mi moc. vypadala zdravá a rozhodná. mělo by to být vyrovnané. tip Navarro.
Azarenka - Halep - Vika (bez kanára)))
Martic - Mayr-Achleitner - Petra
Petkovic - Ivanovic - Andrea
Burdette - Flipkens - tohle pro Kirsten nebude jednoduchý zápas, ale věřím, že nakonec Mallory přehraje. doslova. )))))
Reagovat
smazaný uživatel
Andrea Petkovičová že porazí Annu Ivanovičovou? To je hodně odvážný tip.
Reagovat
dadaft
jsem si toho vědom. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, ze Bethanie.
viki
Petra
Anicka
Kirsten
Reagovat
dadaft
vichřici z Arizóny.
Reagovat
smazaný uživatel
divat se na jeji hru je skutecny zazitek-do vseho ucelne mlati obourucnym bekhendem, obcas i udela chyby v uplne jasnejch situacich, jeji hre myslenka nechybi, avsak v rozhodujicich chvilich ji selzou nervy.Arvidssonovy stacil dneska vice nez prumernej vykon na tesny vitezstvi.
Reagovat
Fandina
Pěkně pěkně pěkně ... a já proč pořád tak nerada čtu tommra ... pesimista kritik ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To neslo, leva dobra,ale ty voleje...
Reagovat
smazaný uživatel
voleje to bylo vic :)
Reagovat
pepin
Tak jsem si udělal čas a po delší době zase sledoval naši hráčku. Souhlasím s Tebou a ne s těmi okolo. Arvids. nehrála nic moc a přesto ji to stačilo k výhře. Já se pak nedivím, když se píše o komplexu našich hráček vůči ní. To co zase Lucka předváděla je v poslední době trend našich holek. Dokáží zahrát světové údery a okamžitě následuje hra pod bodem mrazu. Ona vlítne do utkání vede dva nula, údery mají razanci, že i komentátor málem spolkne mikrofon, ale trvá to jen 9 minut. Snad jediná jejich záchrana bude FC, že budou pohromadě a navzájem se budou podporovat.
Reagovat
smazaný uživatel
ten komplex si opět vycucal z prstu tommr. S Kvitovou to má 2:1, přičemž dva zápasy spolu hrály, když na tom byly žebříčkově zhruba stejně. Překvapení byl jen loňská výhra v Číně. Se Šafářovou hrála první zápas, se Zakopalovou to má 1:1, s Hradeckou to doteď měla taky 1:1.
Reagovat
tommr
dívat se na její hru je skutečný utrpení - do všeho zbytečně mlátí obouručným bekhendem, dělá neuvěřitelný chyby i v úplně jasnejch situacích, její hře chybí jakákoli myšlenka a v rozhodujících chvílích jí vždycky selžou nervy. Arvidssonový stačil dneska jen průměrnej výkon na jasný vítězství ...
Reagovat
smazaný uživatel
Koukal sem jenom chvilku, Lucku H. většinou moc nesleduju, páč od ní nic nečekám. Od kdy ji vlastně obléká Nike? Moc jí to dneska slušelo :)
Reagovat
freeteepek
Nebuď na Lucku tak ošklivej. S nervama má problémy. Jinak ale hraje hezky. Škoda těch UE:-( Sledoval jsem to jen chvíli, ale zdálo se mi, že má v problémy se zakončením a nezvládá delší výměny. Ten druhý set prohrála velmi těsně...
Reagovat
smazaný uživatel
V tiebreaku vede 2:0, má krásný míč na kříži a ona to narve do ..., no do autu. Kolik ona returnů z druhého podání zazdila.
Narozdíl od Barčiných zápasů s Luckou trpím.
Reagovat
Fandina
tak dneska jsem viděla Lucku v tomto oblečení poprvé ... na US Open byla určitě ještě v té české značce. Je vidět, že stříbrná olympionička a úspěšná deblistka nabyla i komerční hodnotu u Nike, tedy asi. Jinak souhlas, moc jí to slušelo. A to opravdu mooooooooc.
Co se týká hry. Škoda. Škoda. Škoda, že prostě nedotahne zápas do vítězného konce. Hergot vždyť dneska tak hezky hrála a nic ... tak příště Lucie ... musíš víc chtít a věřit si ... půjde to ... pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Vika - Arantxa: Viděl jsem to až od stavu 1:0 ve 2. setu. První set byl asi hodně rychlý. V tom druhém to nevypadalo, že by Arantxa hrála vyloženě špatně. Prakticky všechny gemy byly vyrovnané. Některé momenty se Arantxe povedly (např. brejk v šestém gemu), ale Vika to měla víceméně pod kontrolou. Myslím, že Vika se v Linci rozehraje k ještě lepším výkonům. Dneska se na sebe párkrát trochu zlobila, ale jinak ten zápas zvládla v pohodě. A taky musím říct, že jí to tmavé oblečení s těmi vzory moc sluší. :)

Ana - Niculescu: Zápas začal třemi čistými hrami pro servírující hráčku, z toho dvě získala Ana. Ve čtvrtém gemu měla Ana brejkbol, ale bohužel ho nevyužila. První brejk přišel v sedmém gemu a získala ho Niculescu. Ana naštěstí hned odpověděla rebrejkem na 4:4. Už se pomalu zdálo, že první set půjde do tie-breaku, ale nakonec Ana sebrala soupeřce podání a vyhrála první sadu poměrem 7:5... Druhý set začala Ana čistou hrou na podání a vzápětí získala brejk - 2:0. Niculescu ale zareagovala rebrejkem, když Aně sebrala podání čistou hrou. Ana ovšem hned získala výhodu brejku zpět a zvýšila na 3:1. Právě tento brejk ze čtvrtého gemu nakonec dovezla až do cíle... Aně dneska chvíli trvalo, než se rozehrála. V prvním setu tam bylo poměrně dost chyb, hlavně na returnu a v dlouhých výměnách, protože Niculescu se umí houževnatě bránit. Ve druhém setu byla hra Any podstatně lepší a jsem rád, že to zvládla. No a když jsem pochválil outfit Viky, tak musím pochválit i Aničku. Šaty krásné jako vždy a tou čelenkou se asi nechala inspirovat od své kamarádky Sorany. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se mi to nebo ma slečno raketu od HEAD ??
Reagovat
freeteepek
Pamatuju se, jak v Linci před rokem hrála s Patricií Mayrovou Petra K. Moc jí to nešlo, ale podávala neuvěřitelně. A právě ten její skvětelej servis tehdy přebil velký množství UE a Petra poměrně hladce zvítězila:-)
Reagovat
tommr
a aspon částečně si tak vynahradily neúspěch v kvalifikaci v singlu. Škoda jen, že už v příštím kole narazí na první nasazenej pár Groenefeld+Peschke ... :)
Reagovat
Bob
jaká škoda? dobrá zkušenost :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vika is simply irresistible...Sabine mi dělá velké starosti :( Tato sezona je pro ni solidním fiaskem.
Reagovat
gigin
Jsem se lekl, že ju bolí hlava a má ji obvázanou!! A on je je to "new look"?? :-OOOO
Reagovat
tommr
já jsem se zase lek jak je vyzáblá nebo se mi to jenom zdá? :)
Reagovat
gigin
No, mohla by klidně přespávat ve flétně. Bylo jí dřív víc :)
Reagovat
gigin
Nicméně - AJDE!! :)
Reagovat
tommr
taky se mi zdá, že jí trochu ubylo ... :)
Herně se jí ale dneska zatím daří - doufám, že tu nesympatickou Rumunku smázne ve dvou setech ... :)
Reagovat
gigin
No měl bys Aničku tlačit, páč když ju smázně do půl 9, tak budou dávat Lucku :))
Reagovat
Heather_Fedex
prespavat ve fletne ;D dobry
Reagovat
tommr
no právě proto bych byl rád, aby se s tím Ana moc nepárala a ukončila to pokud možno co nejdřív. Na Lucku proti Arvidssonový jsem hodně zvědavej ... :)
Reagovat
gigin
Heather: :DDD
tommr: Tak zkus zahulákat IDEMO! A uvidíš :DDD
Reagovat
tommr
zatím to vypadá, že Ana jako Srbka rozumí i tomu našemu "pojd, pojd" ... :)
Reagovat
gigin
Máš to mít! :))
Reagovat
dadaft
je chudá jak lunt. talentu na rozdávání, ale s touhle figurou nemá proti špičce sebemenší šanci.
Reagovat
tommr
jj Ana to zvládla parádně. Doufám, že se dneska pořádně dívala i Lucka Šafářová, aby příště až zase narazí na Niculescovou věděla jak na ní hrát ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám, Anička se asi nechala inspirovat od své kamarádky Sorany. Ta nosí taky čelenku. :)

Jinak to už se tady řešilo někdy na začátku sezony, že Ana zhubla. Mně to vůbec nevadí a líbí se mi snad ještě víc než dřív. Teď má takovou vysportovanější postavu a moc jí to sluší. :) Já myslím, že vypadá výborně. Krom toho, jsou mnohem hubenější holky. Stačilo se dneska podívat na Arantxu, která je jinak taky hezká, ale přece jenom je hodně hubená.
Reagovat
gigin
No tak ta je už fakt mega hubená. Jak se říká u nás - do tej kdybys to fukl, tak si na druhej straně můžeš ještě pověsit klobouk :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
No, to je zajímavé. :D Ale takových tenistek je víc. Třeba Daniela nebo Tsvetana... Přitom to jsou všechno hezké holky, ale jsou vážně dost hubené. Dokonce i na můj vkus. :)
Reagovat
dadaft
ne ne. pokud jde o ruce, hrají Ana a Arantxa svou vlastní ligu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist