Azarenková porazila Šarapovovou a získala titul v Pekingu

7. 10. 2012, 15:44
Aktuality 30
Victoria Azarenková v nedělním finále vyhrála pošesté v řadě nad Šarapovovou na tvrdém povrchu. Celkové sedmé vítězství nad hráčkou z Ruska získala Azarenková vítězstvím 6-3 6-1 za hodinu a půl.
Victoria Azarenková

Ve finále dvouhry žen byla v souboji dvou nejlepších hráček žebříčku úspěšná jednička Viktoria Azarenková, která porazila Mariu Šarapovovou z Ruska 6-3 a 6-1. Třiadvacetiletá Běloruska získala první titul od březnového triumfu v Indian Wells a přerušila sérii tří prohraných finálových duelů.

Maria Šarapovová v obou setech zaspala. V prvním prohrávala už 4-0, ve druhém dokonce musela odvácet "kanárka" za stavu 0-5.


Azarenková získala pátý titul v sezoně, celkově má na kontě třináct turnajových triumfů. Naopak Šarapovová po neúspěchu na olympijských hrách v Londýně prohrála druhé finále za sebou.


Už v sobotu si svůj první společný triumf ve čtyřhře vybojovaly Makarovová Vesninovou. Ruský pár zvítězil ve finále dvakrát 7-5 nad LlagosteraovouMirzaovou.

"V deblu, kde se hraje bez výhod po shodě, může být každý zápas nahoru dolů," řekla Makarová. "Když jsme ve druhém setu ztratily vedení 4-0, byl to pro nás těžký moment. Naštěstí jsme to zvládly a obě jsme šťastné za vítězství na tomto prestižním turnaji," dodala.

Výsledky - Peking - ženy (dotace 4,83 milionu dolarů):
Dvouhra - finále:
Azarenková (1-Běl.) - Šarapovová (2-Rus.) 6-3 6-1 

Čtyřhra - finále:
Makarovová, Vesninová (3 - Rus.) - Llagosteraová, Mirzaová (5-Šp./Indie) 7-5 7-5

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přesto má pořád daleko k hodnotám, kterými dominovala dvojice Henin a Clijsters od podzimu 2003 do jara 2004 - obě měly několik měsíců současně nad 6,5 tisíc, což odpovídá 13 tisícům nového rankingu. Na třetí hráčku v pořadí získaly obrovský náskok přes 3 tisíce bodů (odpovídá dnešním 6 tisícům).
Největší body dosažené po zdvojnásobení bodování turnajů od začátku roku 2009:

Azarenka 10955 - žebříček z 8.10.2012
Safina 10521 - žebříček z 6.7.2009
Wozniacki 10255 - žebříček z 23.5.2011
S.Williams 9982 - žebříček z 23.2.2009
Šarapova 9490 - žebříček z 11.6.2012
Clijsters 8835 - žebříček z 14.2.2011
Radwanska 8530 - žebříček z 9.7.2012
Kvitová 7690 - žebříček z 30.1.2012
Reagovat
smazaný uživatel
Kde je ta doba...Wozniacki přes 10 litrů... :( Vika to dá ještě výš, je almost unstoppable, doufám, že v Istanbulu bude ve finále se Serenou a tentokrát vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Nearchivuji si žebříčky zase tak dlouho, ale říkal jsem si, že je to slušná porce bodů. A je jisté, že i kdyby se jí moc nezadařilo na Turnaji mistryň, zůstane jí přes 10000 bodů, což je pěkné číslo a svědčí to o solidní konzistenci.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jste si užili to jejich nechutný zvířecí řvaní?
Podle šáši Basíka to prý byla reklama na ženský tenis. Než takový "tenis" (viděl jsem poslední čtyři gemy), radši žádný. Jak se někdo při sledování Marfuše a jejího bezduchého mlácení s tolika chybama může vzrušovat a slintat blahem, když na kdejakém challengeru mužský hrajou na daleko vyšší úrovni?
Reagovat
smazaný uživatel
Nemužeš srovnávat mužský a ženský tenis..
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ale i na ženský se dalo koukat. Bohužel forma Agnežky a hlavně Carol je dávno pryč. Dva roky se uječená Marfuša bez větších úspěchů motala kolem 15. místa a i Carol ji dokázala přesnou hrou upinkat. Teď to stojí úplně za prd, navíc ještě Rafa má v háji nohy, Rožírek je jednička a Novak hloupě prohrál finále USO. Blbá doba.
Reagovat
Heather_Fedex
pravda. blba doba tedkom.
zlate casy 2004-2007
Reagovat
smazaný uživatel
Ale i na ženský tenis se dá koukat..
Třeba zápasy: Vika vs. Sam (USO 2012)
Masha vs. Sam (Stuttgart 2012)
Kerber vs. Caro (Stuttgart 2012)
Serena vs. Bára ZS (Wimbledon 2012)

Mohl bych pokračovat :-))
Reagovat
Bob
Dobře Viko, udělala si mi radost. Jen tak dál :)
Reagovat
freeteepek
Mám křišťálovou kouli a tak vím, jak dopadne Turnaj Mistryň. Serena v semifinále porazí Marii, ale ve finále prohraje s Vikou. Jenom mi není jasný, koho v SF porazí Vika. Může to být Petra, ale taky někdo jiný. Na Petru je i křišťálová koule krátká:-)
Reagovat
gigin
Jukni mi tam na Noleho prosím tě? Jak to vidíš? Díky :))
Reagovat
freeteepek
Asi tě zklamu, koule neni na chlapy. Moc ji nezajímají, ale mělo by se mu dařit. Můj soukromý názor je ten, že Nole ve finále prohraje s Federerem;-)
Reagovat
gigin
Jakože ve finále TM?
Reagovat
pepin
Tak prosím Tě s tou koulí trochu pootoč at ta Petra dojde aspon do finále a přeruší tu mizérii. A řekni tý kouli když to neudělá, že s ní pořádně praštíš.
Reagovat
Heather_Fedex
ta koule se mi zacina libit ;D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak dlouho koukáš na tenis? Pořád ještě nevíš, že Turnaj mistryň se píše s malým písmenem m?
Reagovat
Heather_Fedex
uz ti chybelo to provokovani, ne? ;))
Reagovat
freeteepek
Jasně:-) Promiň. Nejsem žádnej mistr a ani ministr. A ta moje koule je second handová. Může se mýlit. Tak uvidíme, jak to všechno dopadne...
Reagovat
smazaný uživatel
Já se snad na Masha vs. Vika na betonu radši ani koukat příště nebudu.. Vždy si řikám: Dneska Maruš vyhraje.. A vždy dostane nakládačku...

Maruš v Pekingu odehrála 3 zápasy velmi dobře a dnes proti Vice jako by to ani nebyla ona... Podle mě uhrát tři gemy v 1. setu těmeř bez 1. servisu a až na pár vyjímek bez returnu je docela dobrý :-)

Ale abych Mašu i pochválil, tak bych jí chtěl pochválit za bojovnost, to je opravdu neuvěřitelný, jak se nezdává, i když se nic nedaří a soupeřce se daří všechno...

Tak snad se Maruš bude dařit v Istanbulu a jedna prosba: Prosím, žadný zápas s Vikou tak do poloviny roku 2013 :-))
Reagovat
Heather_Fedex
s vikou a serenou ;)
timhle zapasem se potvrdilo, ze maria ma az 2 wta prizraky, zatimco vikaporad jenom 1 ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo na Serenu jsem zapoměl :-)
Ať se holky opováží potkat už v Istanbulu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Well done VIKA! Dnes Masha dost chybovala, Vika hrála chytře a neskutečná byla v klíčových fázích zápasu. Zasloužený titul :P
Reagovat
gigin
DAVAJ VIKA!!!!! Že bych dělal mexické vlny, to ne, ale potěší to :))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace oběma holkám! :) Očekával jsem trochu vyrovnanější finále, ale určitě ten zápas nebyl nezajímavý. Vika prokázala, že je ve skvělé formě. V Tokiu ji zastavily závratě, ale v Pekingu si bez ztráty setu dokráčela pro titul. :) Masha sehrála v Pekingu skvělé zápasy, ale dneska se jí prostě tolik nedařilo. Nepadalo to tam podle představ a taky měla proti sobě asi nejsilnější možnou soupeřku. Rozdíl mezi tím, když Masha hrála proti Vice a když hrála proti jiným soupeřkám, byl celkem jasně patrný. Údery Viky měly v první řadě výbornou délku. Masha tak neměla tolik příležitostí k zakončení a nemohla hrát svou hru. Zadruhé je Vika vynikající hráčka, která se dokáže účelně ubránit i přejít z obrany do útoku. Prostě hraje, co potřebuje a většinou to skvěle vychází. Mohli jste si všimnout, že Masha musela dát někdy až tři světové údery, aby získala bod... Oba sety měly vlastně podobný průběh. Vika měla v obou případech skvělý začátek a Masha potom dotahovala. V prvním setu vedla Vika brzy 5:1. V sedmém gemu Masha odvrátila setbol a podržela si servis. Následně Viku brejkla a už to bylo 5:3. Masha se mohla dostat ještě do bližšího kontaktu, ale v devátém gemu ztratila podání, přičemž nevyužila jeden gembol... Ve druhém setu Vika vedla dokonce 5:0. Právě v pátém gemu Masha nevyužila dva brejkboly. Masha pak při svém podání aspoň snížila a odvrátila hrozbu kanára. Za to jsem rád, protože by si to Masha fakt nezasloužila. Poslední gem byl hodně vyrovnaný. Masha měla tři brejkboly, ale zase jí to nevyšlo. Vika proměnila svůj druhý mečbol...
Reagovat
smazaný uživatel
Vika dneska byla lepší a potvrdilo se, že vzájemné zápasy na tvrdém povrchu vyhrává většinou ona. Masha dneska neměla svůj den, ale přesto nějaké šance měla. Bohužel pro ni se je nepovedlo využít. Ať už to bylo gembol v prvním setu, kdy mohla snížit na 4:5, nebo ty brejkboly v setu druhém (brejkboly celkem měla 1/7). Přesto jsem rád, že se Masha v Pekingu rozehrála k dobrým výkonům, i když to finále nevyšlo... Vice ten titul moc přeju, zejména po tom US Open a Tokiu, kde měla v obou případech trochu smůlu. Teď Vika pojede do Lince a věřím, že tam taky vyhraje. No a ve finále TM by si pak Vika s Mashou mohly dát další finále. :)
Reagovat
Heather_Fedex
minimalne do konce roku ZADNE finale s obsazenim sharapova-azarenka!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ne? :) No tak ona už je jenom jedna možnost - Turnaj mistryň.
Reagovat
Heather_Fedex
no a PRAVE tam se chci tomuto finale vyhnout. uzby to chtelo zmenu. ale tobe to celkem jiste nevadi, ze? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to vůbec nevadí. :D Jinak jsem tady zaznemanel nějaké ohlasy, že Masha nemůže Viku porazit... Já myslím, že to není pravda. Vždyť ji letos porazila ve Stuttgartu a na US Open to byl velmi vyrovnaný zápas. Je tedy pravda, že v posledních letech má Masha proti Vice větší šanci na antuce. Na tvrdém povrchu naopak vyhrává Vika.

Dneska šlo hlavně o to, že Vika zahrála výborně. Masha udělala nějaké chyby, ale nemyslím si, že by na jejím místě někdo obstál lépe (snad kromě Sereny).
Reagovat
smazaný uživatel
To zase bylo houkani a jeceni..finale jak se patri.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist