Azarenková smetla Zvonarevovou, je v semifinále

18. 2. 2010, 18:43
Aktuality 1
V žebříčku je dělí pouhých osm míst, ale jejich dnešní souboj o semifinále turnaje v Dubaji byl jen v režii jedné z nich. Běloruska Viktoria Azarenková nepřipustila komplikace jako ve svém předchozím zápase a nedávnou vítězku z Pattayi Věru Zvonarevovou porazila pohodlně 6-1 6-3.
Victoria Azarenková

Dominance šesté hráčky světa Viktorie Azarenkové byla patrná především v prvním setu, kdy Věře Zvonarevová sebrala hned třikrát podání, zatímco při vlastním servisu nechala Rusku uhrát pouhé čtyři body. Zvonarevová, která v předchozím kole nadělila Belgičance Flipkensové dva 'kanáry', se na krátký odpor zmohla jen na začátku druhé sady, kdy konečně Azarenkové sebrala podání, její dvacetiletá soupeřka ale svou agresivní hrou rozmetala šance turnajové dvanáctky na postup a za pouhých 72 minut zvítězila 6-1 6-3.

V dalším kole se Azarenková utká s Polkou Agnieszkou Radwaňskou, která dnes měla plné ruce práce s největším překvapením turnaje, ruskou kvalifikantkou Reginou Kulikovovou.

Nenasazená hráčka se postarala o senzaci, když ve včerejším osmifinále vyřadila po více než třech hodinách turnajovou dvojku Světlanu Kuzněcovovou. Vyčerpávající zápas ale na Kulikovové jako by dlouho nezanechal stopy. Ruska agresivní hrou nutila sedmou nasazenou Radwaňskou k chybám a díky dvěma brejkům získala první set v poměru 6-3.

A tím Ruska nekončila. Polské favoritce ve druhé sadě rychle sebrala podání, a i když jí to Radwaňská oplatila, v deváté hře byla jediný míč od brejku, po kterém by šla podávat na vítězství v zápase. Polka ovšem klíčové momenty ustála, sama soupeřce sebrala podání a vynutila si třetí set.

Když se na jeho začátku ujala vedení 2-0 a Kulikovová si poté dlouhé minuty nechala ošetřovat záda, zdálo se, že Radwaňská si už šanci na postup ujít nenechá. Ruska sice okamžitě srovnala na 2-2, ale další brejk už favoritce neoplatila a s turnajem se rozloučila porážkou 6-3 4-6 3-6.

Vůbec jako první dnes do semifinále proklouzla Izraelka Shahar Peerová, která v Dubaji startuje poprvé a potvrzuje, že letošní sezonu začala v životní formě.

Po vítězství nad třináctou nasazenou Yaninou Wickmayerovou, Virginií Razzanovou a turnajovou jedničkou Caroline Wozniackou ji nezastavila ani Číňanka Li Na, která Peerovou v obou dosavadních vzájemných zápasech porazila.

V úvodním setu viděli diváci vyrovnaný boj se třemi brejky, ze kterého vyšla vítězně přesnější Izraelka. Ta sadu získala v poměru 7-5 a ve druhém dějství, před kterým se Číňanka nechala ošetřit, se ujala vedení 3-0. Li Na si ještě dokázala vypracovat brejkbol, načež utkání vzdala.

Peerová se v boji o finále utká s Venus Williamsovou. Ta v Dubaji po roce znovu porazila Pavljučenkovovou. Rusku, na kterou loni na podzim dvakrát nestačila.

 

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2,000.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
V. Williamsová (3-USA) - Peerová (Izr.) 6:3, 6:4, Azarenková (4-Běl.) - Zvonarevová (12-Rus.) 6:1, 6:3, A. Radwaňská (7-Pol.) - Kulikovová (Rus.) 3:6, 6:3, 6:4, Peerová (Izr.) - Li Na (8-Čína) 7:5, 3:0 skreč.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová
/Srebotniková (ČR/Slovinsko) - Chan/Zheng (Tch./Čína) 5:7, 6:2, 10:1.

 

Komentáře

1
Přidat komentář
Twofinger
Jen ji vidim a uz slysim ten jeji jedak. Zacpat reprak by potrebovala holka. A radsi voba... Kdyby nepinkala tak dobre tenis, tak by mohla u nas na zahrade plasit fogly.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist