Azarenková v New Yorku vyhrála atraktivní a strhující bitvu s Kerberovou

6. 9. 2015, 14:48
Aktuality 37
US OPEN - Jeden z nejhezčích zápasů letošního US Open nabídly divákům Viktoria Azarenková a Angelique Kerberová. Ve třetím kole zvítězila po třech hodinách krásného silového tenisu Běloruska, jež si připsala pátou výhru v pátém vzájemném duelu.
Viktoria Azarenková

Bývalá světová jednička a dvojnásobná vítězka Australian Open Viktoria Azarenková si na US Open zahrála v letech 2012 a 2013 finále a po loňských zdravotních patáliích na něj ve spodní polovině pavouka pomýšlí i letos. A právem.

Od začátku sezony postupně nabírá na obrátkách, díky čemuž se vrátila do Top 20. Před posledním grandslamem sezony ji sice trápilo zranění levého stehna, ale v New Yorku je fit a předvádí skvělé výkony. Smetla Hradeckou, přehrála Wickmayerovou a ve třetím kole vyřadila i nebezpečnou a ve formě hrající světovou jedenáctku Angelique Kerberovou, která v předchozích čtyřech měsících získala čtyři tituly. 

Azarenková se však v psychicky náročných klíčových momentech tříhodinové bitvy opřela o vzájemnou bilanci, ve které vedla 4-0. Obě tenistky předváděly fyzicky náročný tenis plný dlouhých výměn s razantními údery a dramatických zápletek. Více fyzických i psychických sil v závěru zbylo šestadvacetileté Bělorusce, která zvítězila 7-5 2-6 6-4.



V prvním setu Azarenková prohrávala už 2-5, v devátém gamu čelila setbolu, ale nepříznivý vývoj otočila. Jenže v druhé sadě se nedostala k jedinému brejkbolu, dvakrát přišla o servis a rozhodnout musel třetí set. A ten fanouškům nabídl asi nejvíce.

Po výměně servisů v úvodu dějství měla Kerberová dva brejkboly na 3-1, ale nevyužila je, prohrála osm z devíti výměn a zanedlouho prohrávala 3-5. Ve strhujícím devátém gamu při svém podání odvrátila i několika parádními winnery celkem pět mečbolů a udržela naději. Azarenková ale prahla po vítězství, zápas vzápětí ukončila čistou hrou, upustila raketu a chvíli nemohla uvěřit, že zápas skončil. Až po pár vteřinách z ní šechno spadlo a spustila vlnu radosti.

Viktoria Azarenková a Angelique Kerberová"Řekla jsem si, že pokud to bude potřeba, budu tady celý den a budu bojovat do té chvíle, než zápas skončí," řekla Azarenková. "Tyhle momenty jsou tím nejlepším, co můžete v tenise zažít. Bojovat v takovémhle zápase proti obrovské bojovnici, jakou je Angelique. A když odejdete jako vítěz, je to bonus navíc. Bylo to úžasné!"

O zopakování loňského čtvrtfinále si Azarenková, jež se výraznějším úspěchem v New Yorku může dostat do boje o Turnaj mistryň, zahraje s domácí Varvarou Lepchenkovou. S naturalizovanou Američnakou vede ve vzájemné bilanci 3-1.


Sedmadvacetiletá semifinalistka z roku 2011 Kerberová by se i navzdory vyřazení ve třetím kole měla udržet na postupových pozicích v boji o Turnaj mistryň v Singapuru,

"Dnešní porážce bolí a asi pár dní bolet bude. Ale byl to skvělý zápas, diváci si ho museli užít, stejně jako já. Teď si trochu odpočinu a pak se připravím na asijskou šňůru, abych byla konkurenceschopná v boji o Singapur," řekla Kerberová.

• US OPEN 2015 •
USA / New York, tv. povrch, 20.102.700 dolarů
sobotní výsledky žen (05. 09. 2015)
• Dvouhra - 3. kolo •
Kvitová (5-ČR) - A.K. Schmiedlová (32-SR) 6-2 6-1
Lisická (24-Něm.) - Strýcová (ČR) 6-4 4-6 7-5
Pennettaová (26-It.) - Cetkovská (ČR) 1-6 6-1 6-4
Halepová (2-Rum.) - Rogersová (USA) 6-2 6-3
Azarenková (20-Běl.) - Kerberová (11-Něm.) 7-5 2-6 6-4
Stosurová (22-Austr.) - Erraniová (16-It.) 7-5 2-6 6-1
Kontaová (Brit.) - Petkovicová (18-Něm.) 7-6(2) 6-3
Lepchenková (USA) - Barthelová (Něm.) 1-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
smazaný uživatel
Obe hráčky hrali výborne a obe by si zaslúžili postúpiť, ale... To, ako Vika otočila v 1. sete z 2:5 na 7:5, bolo niečo neskutočné. Boj o každú loptičku. Angie je tiež bojovníčka a 2. set dala. Priznám sa, že som Vike fandila viac a to aj preto, že si zaslúži byť v Top 10. Boli to nervy a neľutujem, že som vydržala sledovať do konca a nedala prednosť inému duelu. Vika, drž sa!
Reagovat
smazaný uživatel
nemam nijak v lasce, vcera jsem fandil Vice, ale co musim uznat je, ze Angie mela snad na vsech GS neskutecnou smulu na los. Mimo AO (i kdyz Begu umi byt taky neprijemna), do tretiho kola chytla 2x skvele hrajici Muguruzu a 1x byvalou svetovou jednicku, ktera, nebyt zraneni, rozhodne neni na nynejsi pozici v zebricku. Samozrejme to neznamena, ze by Angie byvala byla trojnasobnou GS vitezkou, ale temer jiste by jejim grandlamovym maximem tento rok bylo 3. kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
*nebylo
Reagovat
tommr
ve třetím kole GS se na lehkou soupeřku narazí jen málokdy zvlášt když hráčka nemá díky dlouhodobě slabším výkonům vyšší nasazení. Mě ten její los - Begu, Muguruza, Muguruza, Azarenka - nepřipadá ani zdaleka tak strašnej ...
Reagovat
Frick
https://twitter.com/luciesafarova/status/640547038531334144

Aby Lucka nevypadala v Tokyu jak Azarenka.
Reagovat
smazaný uživatel
To by musela jíst denně tak půl krávy.
Reagovat
Frick
půl Sabine nebo půl Genie?
Reagovat
smazaný uživatel
Z Genie by se moc nenajedla. U Sabine aspoň ty kýty.
Reagovat
misa
Lucinka potřebuje nabrat hodně sil před finálním útokem na TM. Škoda, že taky nepošle fotku z vodních radovánek :)
Reagovat
Frick
Tak tak. Abychom viděli, zda ten sval už je zhojený :o)
Reagovat
VlS
komentoval průběžně včera, ale shrnu to. Nepamatuju dívčí zápas, odehranej v takovým tempu, s takovou mírou agresivity a s takovým minimem UE trvající 3 hodiny bez přestávky a to z obou stran. Excelentní, obrovskej zážitek. Jak jsem psal včera, vzít Angie bod je 100 x těžší, než vymámit dolar ze strejdy skrblíka. Neskutečný odhodlání, vůle, výkon. Super tennis, ve stupnici 1-10 je to sto :-).
Dík oběma za tenisovej zážitek nezatíženej fanděním jedné nebo druhé, opravdu jsem si užíval čistě famózního tenisu. Holky, dík.
Reagovat
smazaný uživatel
+1..ten předposlední game byl tenisový orgáč :-))
Reagovat
misa
Venus - Petra v loňském Wimbledonu se mi líbil víc.
Reagovat
dadaft
není co dodat.
Reagovat
misa
článek. Třeba to taky někdy zkusím...
Reagovat
smazaný uživatel
O zápasech českých tenistek je tady článek vždycky a hned...
Reagovat
kada.tom
byla by ostuda, kdyby na tenisportal.CZ článek o CZ tenistech a tenistkách nebyl hned :-)
Reagovat
misa
Jaké překvapení na českém webu!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mi někdy připadáš jako Hotentot ...
Reagovat
Jabadu
On prý nežije v ČR. Ale jistě to nevím. :-)
Reagovat
EllNino
ale žije :D
Reagovat
Jabadu
Tak který je to ten Slovák žijící v USA a píšící česky?
:-)
Reagovat
EllNino
Nevím, ale Monty bydlí zhruba 20 km ode mě :D
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Nastesti to nemas 20metru, ale 20km;D)
Reagovat
VlS
Tak mu to přej, ne?
Reagovat
mac.hall
Viděl jsem 14 minutový sestřih zápasu a byla to neskutečná řežba. Fantastický tenis, jaký jsem u žen ještě neviděl. Klobou dolů před oběma hráčkama. Angie je mi líto, měla několik možností zápas rozhodnout ve svůj prospěch , ale Azarenka je všechny odvrátila.
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně je tady článek! :)

Jak už jsem psal: Pro mě ZÁPAS ROKU! Nepamatuju si, že bych někdy při tenise tak často vyskakoval radostí z gauče, jako tomu bylo včera. :D Nechybělo tomu prostě vůbec nic a je to ještě o to lepší, že moje favoritka vyhrála. Přiznám se, že když Vika neproměnila ten čtvrtý a potom pátý mečbol, tak jsem si vzpomněl na Caro proti Petře C. Říkal jsem si, že to už snad nemůže být pravda, aby zase v tak skvělém zápase moje favoritka prohrála z několika mečbolů. Bál jsem se, že za stavu 5:4 bude Vika na podání pod velkým tlakem, ale nakonec to zvládla výborně a dotáhla zápas čistou hrou! Musím připomenout, že jsem předtím napsal: "Tak teď to bude krutý. Jestli tohle Vika ustojí a dopodává, tak je fakt dobrá..." Takže je FAKT dobrá! :)

Není spravedlivé, že se Vika s Angie utkaly už ve 3. kole. Jak zápas postupoval, tak jsem si říkal, že tohle mělo být minimálně čtvrtfinále, pak semifinále a nakonec jsem dospěl k závěru, že by to bylo úžasné finále. :D Prostě by si zasloužily postoupit obě, ale tak už to bohužel někdy bývá, že nejlepší zápas přijde poměrně v brzké části turnaje a třeba právě to finále už tak dobré není... Fandím Vice, ale všichni asi víte, že Angie považuju za velkou sympaťačku, takže mi jí včera bylo líto. Ale vzala to suprově hned po zápase a potom jsem ji viděl ještě v noci při rozhovoru pro německý Eurosport. Proč by si taky něco měla vyčítat, když tam nechala všechno? Moc bych jí přál, aby na tom GS někdy uspěla a byla aspoň ve finále. Až tam třeba někdy nebudou moje favoritky a bude tam Angie, tak už vím, komu mám přát... :)

Takže ještě jednou díky oběma aktérkám za tuhle oslavu ženského tenisu! Jsem si říkal, že kdyby to šlo, tak bych je po tom zápase obě pozval na večeři. :D Vice bych vyznával lásku a Andělku bych utěšoval... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak... jeste tomu chybi nejaka pekna oslavna basen, ve ktere by mely sve misto obe akterky zapasu;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi líto, ale básnické střevo už mě opustilo před pár lety... :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, no...jen se nevymlouvej!;)
Reagovat
smazaný uživatel
To byly ty wimbledonské noty :) Vyhrála zkrátka ta lepší :)
Reagovat
tommr
sice mám určitý porozumění pro tvoje nadšení, ale k tomu aby si moh zápas Azarenka vs. Kerber označit za "předčasný finále" bude muset Azarenka dojít do "skutečnýho finále" a tam ještě zdaleka není ... :)
Reagovat
Frick
Už tady má M25 své cukrátko!
Reagovat
smazaný uživatel
Však už na tom pracuju... :D
Reagovat
blixa
Tak co, konečně orgazmus ? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten už byl včera večer... :D
Reagovat
blixa
Při tvém mládí bych čekal větší frekvenci, nu což ;-) :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist