Azarenková v Pekingu odstoupila, Wozniacké se vydařila odveta s Kanepiovou

6. 10. 2011, 12:10
Aktuality 25
Bez druhé nejvýše nasazené hráčky bude po dnešku pokračovat turnaj žen v Pekingu. Viktoria Azarenková odstoupila kvůli zraněné noze a Ruska Pavljučenkovová tak bez boje prošla do čtvrtfinále. V něm je také světová jednička Caroline Wozniacká, která Estonce Kanepiové oplatila porážku z minulého týdne.
Victoria Azarenková

Se zdravotními problémy má Viktoria Azarenková z Běloruska bohaté zkušenosti. Jen v této sezoně odstoupila z rozehraného zápasu už čtyřikrát a v Pekingu k utkání s Anastasií Pavljučenkovovou ani nenastoupila. Důvodem je tentokrát zraněná pravá noha.

"Mrzí mě, že se dnes ráno musím odhlásit," citovaly Azarenkovou oficiální stránky WTA. "Mrzí mě to kvůli fanouškům. Doufala jsem, že noha bude v pořádku, ale už od Tokia mě zlobí. Nejsem si jistá, jak dlouho bude trvat, než se uzdravím, budu to dál konzultovat s doktorem. Doufám, že v Lucemburku se vrátím," dodala čtvrtá hráčka světa.

Kanepiová Wozniackou podruhé nezaskočila
Po odstoupení Azarenkové zbývá v turnajovém pavouku jediná hráčka světové desítky, nejlepší tenistka žebříčku WTA Caroline Wozniacká. Ta dnes měla o motivaci postaráno, v cestě jí totiž stála Kaia Kanepiová, její přemožitelka z Tokia.

I dnes dokázala Kanepiová držet se světovou jedničkou krok, doplatila ale na slabší moment v osmém gamu, kdy jí Dánka poprvé prolomila podání. Svůj servis si Wozniacká dokázala udržet, a tak úvodní set získala poměrem 6-3. Nejlepší tenistka současnosti předváděla soustředěný výkon i ve druhé sadě a za stavu 5-3 se zdálo, že už žádné komplikace nepřipustí. V následující hře si Wozniacká vypracovala mečbol, jenže ten neproměnila a o set musela bojovat v tie-breaku. V klíčovém momentu zápasu získala dánská tenistka čtyři body v řadě a měla tak další tři mečboly; tentokrát už nezaváhala a po hodině a tři čtvrtě zápas ukončila.

Její soupeřkou v boji o semifinále bude nenasazená Italka Flavia Pennettaová, která ve třech setech porazila Dominiku Cibulkovou ze Slovenska.

Ať už Pennettaová uspěje, nebo ne, je po dnešku jisté, že minimálně jedna nenasazená hráčka si v Pekingu zahraje o finále. Mezi nejlepší osmičku se totiž dostaly Maria Kirilenková a Rumunka Monika Niculescuová, které spolu svedou boj o semifinále.

Kirilenková znovu prokázala dobrou podzimní formu, tentokrát proti Tamaře Paszekové z Rakouska. Ruská tenistka během 83 minut trvajícího zápasu neztratila ani jednou podání, naopak ho soupeřce čtyřikrát sebrala a zvítězila přesvědčivě 6-1 6-2.

Niculescuová měla těžší práci s Francouzkou Virginií Razzanovou. Ta ve více než hodinu dlouhém úvodním setu svoji soupeřku třikrát brejkla a zamířila za postupem. Další dvě sady ale patřily Rumunce, která se mezi nejlepší osmičku na turnaji WTA dostala po téměř půl roce a celkově pošesté v kariéře.

Výsledky - Peking - ženy (dotace 4,5 milionu dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Kanepiová (Est.) 6:3, 7:6 (7:3), Pavljučenkovová (13-Rus.) - Azarenková (2-Běl.) bez boje, A. Radwaňská (11-Pol.) - Arvidssonová (Švéd.) 6:4, 6:2, Kirilenková (Rus.) - Paszeková (Rak.) 6:1, 6:2, Niculescuová (Rum.) - Razzanová (Fr.) 4:6, 6:1, 6:2, Pennettaová (It.) - Cibulková (SR) 6:1, 4:6, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová
/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Medinaová/Pavljučenkovová (Šp./Rus.) 6:4, 7:6 (7:5).

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
06.10.2011 - ? Peking nenastoupila - pravá noha
16.06.2011 - 22.06.2011 Eastbourne skreč - pravé stehno
13.05.2011 - 24.05.2011 Řím WTA skreč - pravý loket
20.04.2011 - 30.04.2011 Stuttgart skreč - pravé rameno
17.03.2011 - 26.03.2011 Indian Wells skreč - levá kyčel
05.10.2010 - 20.10.2010 Peking skreč - levé stehno
01.09.2010 - 28.09.2010 US Open skreč - závratě
23.08.2010 - 30.08.2010 Montreal skreč - puchýře na noze
10.05.2010 - 23.05.2010 Madrid WTA skreč - pravý odtahovač
14.04.2010 - 28.04.2010 Charleston skreč - levá noha
09.04.2010 - 14.04.2010 Marbella WTA skreč - stehno
03.02.2010 - 17.02.2010 Fed Cup skreč
30.10.2009 - 11.01.2010 Turnaj mistryň skreč
26.01.2009 - 04.02.2009 Australian Open skreč
17.10.2008 - 26.01.2009 Curych skreč
12.05.2007 - 30.05.2007 Praha skreč
06.01.2007 - 15.01.2007 Hobart skreč
12.11.2006 - 05.01.2007 Pittsburgh ITF skreč
Reagovat
smazaný uživatel
Už jí mi je docela líto, doufam že na Istanbul bude OK, ale jak řikal Monty25 hraje 1) hodně zapasu jak ve dvouhře a ve čtyřhře a za 2)jí teda moc nechapu když řiká že jí bolela ta noha už v Tokii tak proč jede do Pekingu a huntuje tu nohu dál...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi má jinou náturu, takové sestřičky nebo Clijsters to radši předem zabalí. Ta se vůbec letos ukázala v moc špatném světle. Ihned po úniku radiace prohlásila, že do Tokia nepoletí. Půl roku před turnajem!
Kolik fandů tím stupidním prohlášením ztratila? Chudinka jedna, co kdyby za týden pobytu tam dostala nebezpečnou dávku.
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi, ja nevim, ale je to jeji rozhodnuti a urcite ho predem nalezite zvazila. Moc bych se o ni vsak neotirala, protoze chapu, ze uz nemysli jen na (za) sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Náležitě??? Po dvou dnech? :-D
Já se neotírám, po návratu jsem jí přál, veškeré mé sympatie tímto jednou provždy ztratila. A co místní rodiny s dětmi? Ty taky můžou bydlet někde jinde?
Reagovat
smazaný uživatel
mozny vyskyt radiace je pro ni zrejme tak zavazny duvod k odpiskani ucasti, ze se dlouho rozmyslet nemusi. Mistni rodiny ona, bohuzel, nijak nevyresi, tak resi svou vlastni a mne to pripada prirozeny.
Reagovat
smazaný uživatel
Půl roku předem? Radiace je nějaká konstanta?
Reagovat
smazaný uživatel
Brožíku ty si jelito:))... samozřejmě že radioaktivita není konstanta, ale pokud si aspoň trošku vzdělaný tak jistě víš co radiace je a co dokáže udělat s lidským organismem. A pokud to nevíš tak si to snad aspoň najdeš.
Reagovat
smazaný uživatel
to samozrejme neni, ale strach z ni asi ano. V te dobe se navic medialne vsechno nalezite propiralo, vcetne ucinku a nasledku ozareni. Nebo se ji do Asie proste nechtelo a byla to jen "dobra" zaminka, co my vime......
Reagovat
smazaný uživatel
pro Broze...
Reagovat
smazaný uživatel
Kostíku, jeden týden pobytu tenistů/tenistek ve vzdáleném Tokiu chceš porovnávat s trvalým pobytem ve městech a vesnicích v okolí elektrárny? Prober se. Navíc jsem si nevšiml, že by nějaký jiný hráč tohle řešil. Kim prostě úžasně zabodovala. A dobře jí tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi nepochopil o co mi šlo. Vůbec jsem nechtěl zrovnávat to že ona by tam byla týden, ale mistní jsou tam pořád. Ale šlo mi o to ti vysvětlit že ať už si u radiaktivního záření jakoukoli dobu tak ti to na zdraví nepřidá a dětem už vůbec. Proč umíralo doktoři co dělali první rentgeny jako mladí a měli různý podivný nemoci. A to jenom seděli u rentgenu. Pokud jde o mě neskutečně rád bych se podívál do Černobylu ale dokud to budu žít tak to tam bude pořád svítit a já nevidím důvod proč chodit smrti napřed takovýmhle způsobem:)))...
Reagovat
VlS
No, reakce Kim byla reakce Kim, každej si o ní může myslet co chce. Pokud tě zajímá Černobyl, tak tam klidně a bez obav jeď a neumřeš kvůli tomu, ale nebudu zde dělat pro jadernou osvětu způsobem, že při kde jakým lékařským vyšetření nachytá víc. Prostě se tho lekla a bylo, je to její právo.
Osobně si myslím, že se jí už moc hrát nechcea nedivil bych se, kdyby ohlásila druhý konec aktivní dráhy. Svoje si už odehrála, i vyhrála, tak je to jen na ní.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud uniknou izotopy Jodu, konstanta to určitě není, za pár týdnů je to pryč.
Pokud uniknou izotopy cesia, záleží které to jsou ale je to v rámci jednoho roku nebo i Tvého nepatrného života téměř konstanta.
Pokud jde o Plutonium, je to vpodstatě nafurt.

Kim má plné právo tam nehrát, je to jen a jen její rozhodnutí. Těm rodinám o kterých mluvíš asi nepomůže tím, že tam pojede pinkat.
Reagovat
VlS
Japonsko 2011 není Sojuz 198a něco. Kdyby tam byly izortopy Cesia nebo plutonia nebo další jedovaté gaisty, tak by tu oblast zavřeli a basta. Ani Černobyl, ani Japonsko NEBYL jaderný výbuch. Černobyl byl chemický výbuch, křupnul tam vodík a roztrhnul reaktor. Kdyby tam žuchlo palivo, tak by to byla podstatně větší šlamastika. V Japonsku vlivem výpadku elektřiny pro chlazení došlo k mechanickému poškození a následnému úniku radiace ze zóny, ale ani tam nešlo o jaderný výbuch.
Reagovat
smazaný uživatel
O jaderném výbuchu tady nebyla řeč. Ale že tam byly izotopy cesia, to si piš. Skončily vypláchnuty většinou do moře. Mimochodem zona kolem elektrárny cca 50km uzavřena je. A plutonium bylo naštěstí pouze v 3.reaktoru (palivo mox) a tam to snad neuniklo. Je to úplně jedno, jestli je to Sojuz 1986 nebo Japonsko 2011, fyzika platí všude.
Reagovat
VlS
Fyzika jo, chemie taky, to není politika, opatření kvůli fyzice a chemii jsou politika a tam už to neplatí všude stejně,
Reagovat
smazaný uživatel
Zapnul jsem to za stavu 6:3, 2:2. Caro hrála určitě lépe než před týdnem. Ona se vždycky potřebuje dostat do tempa, odehrát víc zápasů po sobě. Dnes poprvé vyhrála nad Kaiou ve dvou setech, ale nebylo to vůbec jednoduché. Kaia opět ukázala, že dokáže být velmi nebezpečnou soupeřkou. Hrála dobře, jenom dělala víc chyb než před týdnem. Každopádně s takovými výkony může určitě pomýšlet na posun v žebříčku... Moc by se mi líbilo, kdyby se Caro s Anou potkaly v semifinále. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl bych to opačně, z toho trvale velkého zatížení (kolik let už?) je přetažená a vyhořelá. A myšlenky na přítele taky kvalitě výkonů moc nepřidají.
Současný ženský tenis je jedna velká komedie. Kolik z papírových favoritek na turnajích obvykle proleze až do čtvrtfinále a semifinále? Moc určitě ne. Jaká je stabilita jejich formy?
Nadějné to bylo od srpna do března. Carol sice v přímém souboji se zdravou Serenou nebo Kim neměla nárok (a na AO hloupě pustila postup do finále), ale jinak tehdy vypadala, že by na velkých turnajích mohla držet stabilně dobré výkony. Od května přišel pořádný šok a začala prohrávat i s Julií, cibulí a dalšími.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi stejně zvláštní, pořád se ti něco nelíbí... Já si naopak myslím, že Caro potřebuje být rozehraná (sama to nedávno říkala). Když delší dobu nehraje, tak se jí nedaří (viz Toronto, Cincinnati a naposledy Tokio). Osobní vztahy jsou čistě její věc. S Rorym je šťastná, mají se rádi a sluší jim to spolu. Já teda Rorymu trošku závidím (má to ten kluk štěstí...), ale samozřejmě jim to moc přeju. :) Rozhodně si nemyslím, že by to nějak negativně ovlivňovalo její výkony. Jediné štěstí je, že si to tady Caro nečte. Nechci se tě nějak dotknout, ale z fanoušků tvého ražení by asi moc velkou radost neměla... A že je současný ženský tenis jedna velká komedie? Lepší komedie než tragédie. Pravděpodobně tě ta komedie baví, když na to koukáš. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že to není nic vážného. Vika má na ty zranění fakt smůlu. :( Snad bude brzy v pořádku a stihne Istanbul.
Reagovat
smazaný uživatel
To rozhodně není o smůle, prostě je hodně náchylná na zranění a její fyzickej fond je dost omezenej.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím. Asi to bude taky tím, že Vika hraje dvouhru i čtyřhru na top úrovni. Těch zápasů má prostě hodně, tak se to někde musí projevit... Hlavně, ať je brzy zdravá.
Reagovat
Mistr
Je jí hov*o simulantce. Pokaždé mě vypeče na TM.
Reagovat
smazaný uživatel
To by som netvrdil. Nevieš, čo má za problémy. Možno môže hrať len určitú dobu, pokiaľ ju zase nezačne tá noha bolieť na neusiteľnej úrovni, potom si oddýchne a dá sa dokopy. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist