Azarenková zdolala smolařku Na Li a na Australian Open obhájila titul

26. 1. 2013, 12:25
Aktuality 133
Victoria Azarenková proměnila i své druhé finále na grandslamovém turnaji v zisk cenné trofeje. Na Australian Open dnes obhájila titul, když otočila finálový duel s Číňankou Na Li. Ta si v průběhu utkání poranila kotník, kvůli kterému pak padla i podruhé i navíc se přitom udeřila do hlavy.
Profily hráčů
Victoria Azarenková

Ve finále letošního Australian Open se střetly tenistky, které už měly na svém kontě po jednom grandslamovém titulu. Victoria Azarenková loni vyhrála právě Australian Open, Na Li v roce 2011 triumfovala na Roland Garros a finále si zahrála také v Melbourne.

Před jejich jubilejním 10. vzájemným zápasem měla na kontě o jednu výhru více třiadvacetiletá Běloruska, která vyhrála poslední čtyři vzájemné zápasy, třicetiletá Číňanka ale předloni vyhrála oba souboje na grandslamových turnajích - cestou za pařížským titulem a v Austrálii na cestě do finále.

Největšími konkurentkami Azarenkové v boji o zopakování loňského titulu měly být Serena Williamsová a Maria Šarapovová, ani na jednu ale nenarazila. Američanka vypadla i vinou zranění kotníku ve čtvrtfinále se Stephensovou, až do semifinále suverénní Rusku zastavila Na Li, která se do finále dostala bez ztráty setu.

Victoria AzarenkováSvětová jednička Azarenková si ale s přemožitelkami největších favoritek poradila: Stephensovou v semifinále porazila i díky kontroverznímu medical timeoutu, Na Li v dnešním finále zase díky buldočí povaze, ale přiznejme si na rovinu, že i částečně kvůli i zranění soupeřky.

Finále se neslo ve znamení ztracených servisů. Zatímco Na Li proměnila jen 7 z 18 brejkbolů, úspěšnost Azarenkové byla mnohem vyšší - na 9 brejků potřebovala jen 12 příležitostí. V prvním setu si ale Běloruska udržela jen jedno z pěti podání a prohrála 4-6. 

Druhý set ovlivnilo zranění Číňanky, která si podvrtla kotník a musela si ho nechat zafixovat. Manko dvou brejků ale i se zavázanou nohou smazala a ze stavu 0-3 vyrovnala na 4-4. Jenže z následných devíti výměn uhrála jen jeden fiftýn a rozhodnout musel třetí set. 

Na LiV jeho úvodu ztratila podání a zápas pak na 10 minut přerušil ohňostroj oslavující Den Austrálie. Hned při další výměně Na Li znovu po podvrtnutí levého kotníku nepříjemně upadla, uhodila se do hlavy a vyžádala si další ošetření.

"Měla jsem trochu obavy, když jsem padala. Hlavou jsem se udeřila o zem. Asi dvě vteřiny jsem nic neviděla, bylo to totální zatmění. Když pak přišla fyzioterapeutka, říkala, abych zaostřila pohled na její prst. Smála jsem se, říkala jsem si, že nejsem v nemocnici, ale na tenisovém kurtu," líčila Na Li po utkání.

Po ošetření vypadala hodně otřeseně, na kurt se ale vrátila, ztracený servis si vzala zpět a za stavu 2-1 měla dokonce brejkbol, ale nevyužila ho a od té chvíle tahala za kratší konec. Azarenková byla trpělivější, méně kazila a nakonec za 2 hodiny a 40 minut zvítězila 4-6 6-4 6-3.



Azarenková tak nad Na Li vyhrála pátý zápas po sobě, poprvé ji ale porazila na grandslamovém turnaji.

"Byly to dlouhé dva týdny, ale zakončila jsem je nejlepším možným způsobem," radovala se Azarenková z druhého grandslamového titulu, kterým si zajistila setrvání v čele světového žebříčku před Serenou Williamsovou. Běloruska se stala teprve 8. hráčkou v historii Australian Open, která dokázala obhájit titul. Letos za své vítězství inkasuje šek na vícenež 2 miliony australských dolarů.

"Chtěla bych toho říct hodně, ale nemám slov. Tohle místo, tahle aréna navždy zůstanou v mém srdci. Tenhle turnaj je každým rokem čím dál lepší a jeho ředitel je jedním z nejlepších na světě," dodala rodačka z Minsku.

Světová šestka Na Li hrála v grandslamovém finále potřetí, v Melbourne ale stejně jako předloni s elgičankou Kim Clijstersovou prohrála. "Gratuluji Victorii, měla tu skvělé dva roky. Děkuju svému týmu, který nesnáším, protože je na mě přišerně přísný," rozesmála publikum sympatická Číňanka. "A také děkuju vám, divákům, kteří jste mu tu velmi podporovali. Vím, že už nejsem nejmladší, ale musí říct, že už se těším na příští rok. Hraje se mi tu výborně," dodala.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 ženy -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
sobotní výsledky (25. 01. 2013)

Dvouhra - finále:
Azarenková (1-Běl.) - Na Li (6-Čína) 4-6 6-4 6-3
esa: 1-4
dvojchyby: 4-5
vítězné údery: 18-36
nevynucené chyby: 28-57
využité brejkboly: 9/12 - 7/18
čas: 2 hodiny a 40 minut

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

133
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/604/MDS.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Li hraje vyborne a v zenske spicce je zase dalsi hracka. U zen na rozdil od muzu neni nic jasne a zapasy tech nejlepsich mohou opravdu dopadnout pokazde jinak. Vcera ale mela vyhrat Li,jeji telicko bylo proti.Tak snad priste
Reagovat
dessperadoss
OT:
Rozjíždím na fb nové stránky, kde bych chtěl diskutovat o NHL.
Přidejte se vy, kd ose zajimáte aspon trošku o NHL. http://www.facebook.com/NhlLiveSazeni
Reagovat
freeteepek
Běž s tím někam...
Reagovat
letityfanousek
rozjeď si co chceš v tom ovčím chlívku
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.andymurray.com/news-and-blog/andys-latest-column-the-australian-5/

Četls poslední Andyho blog?
Reagovat
smazaný uživatel
Russell Crowe ?@russellcrowe

Shout out to Andy Murray, Australia wants your name on that trophy son, give it your best
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pomaly to končí normalne mi bude chýbať to skore ranne vstavanie a tak no!
:(((
zajtrajšie finale snaď bude Bombove so stastnym koncom pre Novaka!
Reagovat
smazaný uživatel
Bože prečo?
šak je v pohode uplne!!!
nesympaticke su
Bartoli
Schiavone
a ne Victoria
Reagovat
Heather_Fedex
ty vole na marion mi nesahej!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bartoli? Vyzývám tě na souboj! Zvol si místo, já volím zbraň.
Reagovat
smazaný uživatel
hahaha
si robite srandu?
Vam je Bartoli simpaticka
sak tam skace jak zmyslov zbavena
a skareda jak noc
Vy mate teda vkus
ale kludne:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
a este medzi vymenami udiera do vzduchu ze ma pri TV ide poraziť
Reagovat
Heather_Fedex
ja si teda srandu nedelam. a radej odemne nechci, abych ti tady popsala, z ceho vseho mne pri tv ide porazit
Reagovat
brixner
Vlastně ne, ještě zítra a doufám, že Andy zvítězí! Člověk čtyři měsíce čeká na veliký turnaj a pak to uteče, jako voda...Mělo by být GS turnajů aspoň osm:-)
Vika...Nejspíš má nejlepší momentální formu a hraje nejlepší momentální tenis-umí ho zatraceně dobře! Přesto-je to nejnesympatičtější hráčka, kterou jsem v ženském tenise zažil.
Přesto-gratulace k vítězství!
LiNa jsem přál vítězství více, nevím nevím, zda bude mít ještě kdy příležitost...Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Cim menej GS turnajov tym lepšie
lebo všetci tam potom na kurte nechaju všetko a vidno že su to 4 vrcholy sezony!
Keby ich bolo viac tak by to bola nuda!!! si myslim
a Djoko to da!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
hranol
je vyborna hracka,ale nemusim ji....je to vychcandira,jako vsichni hraci a hracky z byv.SSSR...HOWGH
Reagovat
smazaný uživatel
Stavkove kancelarie az podla mna velmi podcenuju Andyho zajtra nestalo by za hriech skusiť kurz okolo 2,5 ale
Djoko vyhra:)))
Reagovat
Bob
určitě by si to zasloužila. Dneska mi jí bylo až líto, tolikrát se zranit, ale dohrála, zaslouží pochvalu. Jen jednu věc k vám - Azarenka je světová jednička právem, je dobrá, získala další GS, tohle jí nikdo nebere. Ale chová se jako rozmazlenej spratek, co si nedokáže přiznat, že má bobky. Ty jej falešné výstupy už nebaví ani publikum, možná jste ani nezaregistrovali (nebo ano), jak tleskali Li a jak tleskali Azarence. Nebo kolik slavných lidí se na tohle téma už vyjadřovali. Pevně věřím, že Serena zaleduje kotník a vrátí se tam, kam patří.
Reagovat
hranol
Nemam a nebudu ji mit rad....je to typicka cunda z vych.bloku tj.SSSR...dlouhou dobu jsem tam sluz.pusobil,de facto cela 90 leta a az do prelomu tisicileti..takze jejich mentalitu znam perfektne...jak pises,ze se chova jako rozmazleny spratek..je pravda...dal to nebudu rozvadet...vim o cem pisu...
Reagovat
smazaný uživatel
v souvislosti s touto nesympatickou běloruskou člověka napadá příměr k Mařeně. Helena Suková, akademie Nicka Boletiériho, Florida : Už v osmi letech se nosila jako princezna, povyšovala se nad druhý. A to jí zůstalo."
Nedostatek sebereflexe, neúcty a empatie se táhne s ruským národem léta.
Pak se tu dočtu že Viku píchalo v boku
Dite doprdele fanoušci, nikdo vám nebere ikonu, ale jste mimo realitu a to absolutně
Reagovat
Heather_Fedex
mimo realitu je tady nekdo jiny
Reagovat
Malda
Mimo realitu čeho prosímtě? To by mě tedy vážně zajímalo.
Reagovat
hranol
Znova souhlas....je to tak...
Reagovat
Mayo
takže môj ženský tip na víťazku mi nevyšiel...uvidíme čo muži
Reagovat
smazaný uživatel
mne ženský tip vyšiel dufam ze aj Djoky vyhra!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No, tady je zase "sympaťáků" na té diskusi. :D Myslel jsem si, že všichni aspoň dokážou pogratulovat vítězce, ale to bych po někom z vás chtěl asi moc... Takže to udělám sám: Velká gratulace pro Viku a hlavně za to, jak to všechno zvládla! Obhájit grandslam je něco mimořádného! :) Taky velká gratulace Na Li, protože i přes finálovou prohru si zaslouží obdiv a uznání za její výkony na celém AO! Tak, to bychom měli. :)

K zápasu: No, byly to nervy jako blázen. Ještě pár takových zápasů (turnajů) a odveze mě houkavé auto. Ještě pár takových okamžiků jako proměněný mečbol Viky v tomto finále a z mého řevu budeme mít popraskané zdi. :D No, je to něco neskutečného... Nepochybuju o tom, že obě holky umí hrát lepší tenis než dneska a určitě umí být efektivnější na podání. Ale není to jen o tom, že by se jim dneska nedařilo na podání. To velké množství brejků bylo způsobené hlavně tím, že jsou obě hráčky vynikající na příjmu... Každý zápas je o využívání šancí. Začátek vypadal dobře, když Vika v prvním gemu získala brejk, ale vzápětí zase přišla o podání. Za stavu 2:5 už to nevypadalo vůbec dobře, ale nakonec byla Vika jeden míček od srovnání na 5:5. Gembol se však nepovedlo využít a proti čtvrtému setbolu Na Li udělala Vika dvojchybu...
Reagovat
smazaný uživatel
Chvílemi hrála Na Li opravdu skvělé údery, v dalších výměnách zase měla navrch Vika. Bylo to celou dobu vyrovnané. Druhý set začal pro Viku velmi dobře a vedla už 3:0. Jenže pak zase nepotvrdila brejk a bylo to 3:1. Potom někdy přišel ten první nešťastný pád Na Li. V první chvíli jsem si myslel, že to je konec zápasu, protože se mi zdálo, že Na Li nějak nemůže došlápnout na svou nohu. Rozhodně jsem nechtěl, aby ten zápas takhle skončil. Vždyť to bych z toho "vítězství" Viky ani nemohl mít pořádně radost a myslím, že ani sama Vika. Naštěstí to byla dobré, Na Li se postavila na nohy a po ošetření se pokračovalo dál. Těžko říct, jestli to Na Li nějak limitovalo. Asi se o tom dá přemýšlet po psychické stránce, ale co se týče pohybu a hry, tak na tom byla pořád dobře. Vika musela za stavu 3:2 otáčet stav 0-40 při vlastním podání a bylo hodně důležité, že se to povedlo. Jenže v dalším gemu zase dva brejkboly nevyužila a vzápětí Na Li srovnala na 4:4. Náskok byl pryč, ale Viku to nerozhodilo. V devátém gemu získala další brejk a pak čistou hrou dopodávala druhý set. Rozhodnout se muselo ve třetím...
Reagovat
smazaný uživatel
Začátek 3. setu byl stejný jako v prvním. Vika získala v první hře brejk, ale vzápětí ho nepotvrdila. Za stavu 1:2 z pohledu Viky přišel ten ohňostroj, který jsem vážně nečekal. :D Ještě nikdy jsem neviděl, že by se takhle muselo přerušit finále GS kvůli podobným oslavám. No, je to hodně zvláštní, ale všichni včetně holek o tom asi věděli... Po přerušení přišla ještě další přestávka, když Na Li zase nešťastně upadla. Dneska měla šílenou smůlu, ale jsem rád, že to nemusela vzdát. V té chvíli jsem si ale skoro myslel, že Na Li je dneska to vítězství souzené. Když se někdo dvakrát ocitne na zemi a dvakrát vstane, tak už to musí být nějaké znamení, že ho dneska nic nezastaví. Ale to byly jenom takové moje úvahy... Každopádně Vika měla jiné starosti, protože za stavu 1:2 musela odvracet brejkbol, což se jí naštěstí povedlo. V pátém gemu získala důležitý brejk, který vzápětí potvrdila čistou hrou. Stav 4:2 vypadal velmi dobře, ale vyhráno ještě zdaleka nebylo. Na Li snížila a v osmém gemu stála Vika zase proti brejkbolu. Když ho Vika odvrátila, hodně jsem si oddechl. Vzápětí si vybojovala gembol a to byla asi první chvíle, kdy už jsem vycítil, že to začíná být blízko. Zakřičel jsem: "Dej to!" Vika to dala - 5:3. :) Potom jsem si myslel, že Libora asi zabiju, když pořád připomínal to loňské finále US Open, kde byla v tento moment stejná situace. :D Bál jsem se, že to přivolá. Naštěstí nepřivolal. Vika si ve vyrovnaném gemu vynutila první mečbol zápasu a ... Dál už asi víte, co přišlo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám obrovskou radost, že to Vika dokázala! :) Úplně největší radost mám z toho, že se vzepřela všem, co jí to nepřáli. Spousta lidí ukázala po semifinále svou povrchnost, drtivá většina hlediště byla proti ní, ale ona se toho prostě nezalekla. Tohle dokážou jenom opravdoví mistři. :) A jestli Vice někdo nevěřil při tom MTO v semifinále, tak ty slzy štěstí (a hlavně úlevy) po finále jí snad musel věřit každý (rib nepočítám, ta má z Viky asi kopřivku :D). Viděl jsem, jak to z Viky spadlo, jak se jí ulevilo. Muselo to být strašně těžké v těch posledních dnech, ale ona to zvládla! :) Na Li podala sympaticky výkon a bylo mi jí trošku líto, asi jako každému. Dneska v tom zápase měla vážně smolné momenty, ale po obou pádech se dokázala postavit na nohy a vrátit do zápasu, ve kterém předvedla mnoho dobrých úderů a Viku rozhodně prověřila... Bylo to krásné finále se vším všudy a pro mě i se šťastným koncem. :) Líbilo se mi, jak si spolu holky při vyhlášení povídaly a usmívaly se. Určitě se obě dokázaly vžít do té druhé a měly pro sebe vzájemné pochopení a uznání. Vika už ví, jaké to je prohrát těsné finále na tři sety... Jsem rád, že dneska měla více štěstí než na loňském US Open. :)

Stejně si ale myslím, že jsem Vice trochu pomohl... Vzal jsem si stejné spodky, které jsem měl, když Masha loni vyhrála RG. :D No, sice o sobě říkám, že nejsem pověrčivý, ale občas na sobě pozoruju, že skutečně vyznávám rituály a občas to zachází celkem daleko. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě poslední věc... Loni jste si zvykli na moje básně. Já už si tedy trochu odvyknul, ale když jsem jel ve čtvrtek autobusem, tak jsem si říkal, že by bylo super, kdybych zase něco vymyslel, pokud Vika v sobotu vyhraje... No, je to krátké, ale aspoň něco. Ještě jsem nevěděl, jestli to budu moct použít, tak jsem to radši nepřeháněl. :D A taky jsem to nechtěl zakřiknout jako vždycky... No ale jak říkám: Aspoň něco a myslím, že to sedí dobře. :)

Azarenka Victorie,
zas jí patří Austrálie,
protinožci dávno ví,
Vika u nich vítězí! :)

A ještě dodávám, že v anketě před AO jsem hlasoval pro Viku. :) Heather a haitikovi můžu slíbit, že před RG budu taky hlasovat pro obhájkyni. Třeba to zase vyjde. :)
Reagovat
Heather_Fedex
taky v to doufam ;)) i ja bych marusce slozila basnicku, ale nejdriv si to musi zaslouzit ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě to přijde. Věřím tomu, že Masha nám v této sezoně udělá spoustu radosti. :) V Melbourne hrála skvěle, ale to semifinále bohužel nevyšlo. Není všem dnům konec... Jinak dneska jsem měl z vítězství Viky mnohem větší radost než loni, protože tenkrát mi bylo líto Mashy a byl jsem prostě rozpolcený. Dneska to bylo úplně jiné a něco podobného, jako když Masha vyhrála RG. :)
Reagovat
Heather_Fedex
vim si to predstavit....preju ti tu radost ;) uz jen kvuli tomu, jak se tady vsichni v posledni dobe zamerili a zacli do tebe kopat
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc! :) No jo, to je prostě tak... Když má člověk někoho rád, tak za něj musí bojovat. Někdy jsou chvíle, kdy se mi sem vůbec nechce psát, ale některé věci jsem si prostě nemohl nechat líbit... Taky by mě zajímalo, kde je ten frajer, co mi tady sliboval, že Vika dostane dva kanáry. :D
Reagovat
Heather_Fedex
zeby v spanelsku? ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš bych řekl ve "Spanielsku"... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Opožděně gratulace Vice, i když jsem to přál Li :-)
A samozřejmě taky gratulace, že vyhrála tvoje favoritka :D
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc! :)
Reagovat
freeteepek
Ostuda!
Reagovat
Mayo
fuj, upišťaná vyhrala, celé zle
Reagovat
smazaný uživatel
:( nezaslouzi si to.....
Reagovat
smazaný uživatel
Vika si super!!!"""
Reagovat
Labi
nespamuj tady pořád šašku
Reagovat
Mayo
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sa neozývaj radšej
:!!!!!!!!!!!!!!!!!)))))))))))))
Reagovat
Heather_Fedex
ten se sel od radosti opit ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak, já jsem skoro abstinent. :D Ještě jsem se díval na Lindsey, jak vyhrála obřák v Mariboru... Dneska mám krásný den!!! :)
Reagovat
Heather_Fedex
tak jeste nejaky oslavny roman napis, spisovateli ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, už to mám připravené... Dneska nemůžu být stručný. :)
Reagovat
carolyn
No já jsem zvědavá jak teda španělé na DC, nejdřív psali, že jednou s Béčkem a ted nepojede ani Nico, to tak vypadá. No snad mi španělé postoupí do dalšího kola
Reagovat
smazaný uživatel
Viděls? :D

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151243292796966&set=a.231935561965.134843.16814976965&type=1&theater
Reagovat
freeteepek
Když chce Petra zrychlit, musí něco shodit. Nezvedat činky a nenabírat další hmotu. Rozhodující je pro její "střelbu" být včas u míče. Měla by hrát trpělivějc, delší výměny. K tomu taky potřebuje lepší fyzičku:-)
Reagovat
smazaný uživatel
uvidíme jak se Petra popere v Paříži, snad uhraje víc jak jedno kolo.
Reagovat
Fandina
A co má podle vás shazovat. To by mě tedy zajímalo. Vždyť podle tabulek je na hranici podváhy. Tak to by mě zajímalo. Asi má shodit kosti ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Uf...na vic asi nemam, abych to vystizneji komentoval.

Hodne jsem veril Li, kdyz jsem se koukl jeste jednou na zaznam s Marii, kde ji hezky prehravala, rikal jsem si, bude to asi mit s Azarenkou tezke, ale pokud se neco vazneho nestane, mela by si dojit pro 2.GS - predvadela opravdu krasny tenis, hodne se mne libila - aspon mne osobne.
V prvnim sete finale bylo videt, ze Li na to opravdu ma, a vysekla par paradnich vymen, byla na tento GS pripravena opravdu paradne. Nikdo s ni nepocital...A predvedla opravdu skvelou jizdu.
Ovsem, kdyz jsem ji videl jak si poranila kotnik, citil jsem se jak po prohre Wawrinky. A kdyz sebou jeste "flakla" o zem, tak jsem myslel, ze se snad jak ten Stan rozbrecim...ale takovy je sport.
Azarenku treba pochvalit, ze se nerozlozila, musela tam stat de-facto proti cely hale. Takove situace asi take nejsou prilis motivujici:) Ale zvladla to a vitestvi si urvala.
Toz tak...
Tak snad aspon vyjde ta slivovica:D)))))
Reagovat
dadaft
mně se taky moc líbila.
doufám, že bude LiNa ozdobou letošní sezóny WTA. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Vice. Nemám jí rád, nepřál jsem jí to, ale žíly mi to netrhá.
Už se těším na zítřek.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151243431466966&set=a.231935561965.134843.16814976965&type=1&theater
Reagovat
dadaft
škoda, že se Vika zase úplně nevyvarovala hvězdných manýrů - v prvním setu třikrát vztekle napálila míček po pokažené výměně - jednou málem trefila Li Na, která se už hře nevěnovala a šla si pro míčky (naštěstí se aspoň ges-tem omlouvALA), jednou málem sběrače míčku - to už publikum opravdu, ale opravdu hlasitě bučelo.
nicméně rozmlácená raketa Sereny mě mrzela víc.
"moje" hráčky tohle nedělají...
Reagovat
seshitec
pan perfektní co v živptě nedržel raketu nejspíš že
Reagovat
dadaft
hrál jsem fotbal - ale párkrát držel.
Reagovat
dadaft
já chápu, že mají hráčky nervy napnuté jako špagáty, oproti fotbalu je tenis brutálně o psychice, jsi na kurtu úplně sám, nikdo ti nepomůže, když to nejde, a přitom nemáš ani milisekundu soukromí... - jde o to, že to není dobrý příklad dětem (a výchova, při které nejdeš příkladem, nemá smysl). mluvil o tom i Libor Basík - přijedeš na turnaj potěru a tam desetiletá žába roztříská raketu........
............ viděla to u Sereny.
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem ani jiny vysledek necekala....victoria je jednicka zaslouzene. muze byt nesympaticka jak chce, udelala velky pokrok za posledni rok a pul a jen tezko bych u ni nasla slabinu. samozrejme, ze je horsi nez zdrava serena, ale to plati pro vsechny hracky na okruhu wta.
takze gratulace k obhajobe vichce a na za finalovou ucast
Reagovat
smazaný uživatel
S tím bych nesouhlasil, titul má samozřejmě zasloužený, ale že by se u ní nenašla slabina? A dnešní výkon patřil spíše k jejímu lehkému průměru a rozhodně ne k tomu, na co herně má.
Zlepšila se ohromně před začátkem loňské sezóny. Pak si to jen udržovala, a žádný pokrok jsem už u ní např. v posledním třičtvrtě roce nezaznamenal. S jejím výkonem např. na USO se toto nedá vůbec srovnat - můj osobní názor.:-))
Reagovat
Heather_Fedex
vidis a presto dokazala titul obhajit takrka bez problemu....a v tom je jeji nejvetsi sila. ze dokaze vyhrat zapas, i ve kt. nehraje svuj nej tenis.
ale tak napis, jskou si myslis, ze ma vika vyraznou herni slabinu? napr. u masenky bych jich nasla spoustu ale u viky mne nic takoveho nenapada..
Reagovat
dadaft
myslím, že dnes byla LiNa lepší hráčkou na kurtu - měla menší krizi na začátku druhého setu, ale jinak hrála dobře. třetí set sice začala ztraceným servisem, ale pak šla do vedení...
škoda, že přišel ten pád na záda a pecka do temene hlavy - bylo to na vítězství, ne že ne.
ale stalo se.
Reagovat
Heather_Fedex
no jo, smula....ale asi kazdy si tim v tenise prosel...i azarenka
Reagovat
dadaft
jo jo.
ale finále je taky skvělé.
pal to čert.
LiNa letos neřekla poslední slovo - nějaký větší turnaj vyhraje, bych řekl.
Reagovat
smazaný uživatel
ty zjednodušuješ, bez problému rozhodně neobhájila. Měla problémy a i ve finále. Stčilo trochu, a radovala se Na.
Ale to není důležité, důležité je, že obhájila a za to jí patří gratulace.

Ale ty opravdu myslíš, že je Vika bez slabiny? A že hrála na tomto turnaji super tenis? Její return není nejlepší, její servis také ne (myslím nejlepší ze všech, na vysoké úrovni ano). Přechod do útoku a hru na síti by mohla taky pilovat. A zvládání vyhrocených stavů po psychické stránce - tam vidím její velkou slabinu. Spíš mi přijde, že s formou šla od USO dolů.

U Máši ty chyby vidíš, protože se na ní soustředíš, když jí přeješ.:-))
Reagovat
Heather_Fedex
victoria asi nema zadny vylozene dominantni uder, ale ve vsech hernich cinnostech je vysoce konzistentni. a return ja u victorie urcite za nejlepsi povazuju- ktery jiny, kdyz ne jeji? a narozdil od marie urcite hraje chytrejsi a variabilnejsi tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší return v ženském tenise má podle mě Mária.:))
Reagovat
Heather_Fedex
pote, co predvedla maria na returnu loni v semifinale ve 3. setu, si to uz nemyslim ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ále, z jednoho setu se přece nedá soudit.;))
Tam se nechala vyvést z míry. Nebylo to nějak, že se přerušilo do druhého dne kvůli dešti? Mám pocit, že měla houkalínu dobře načatou, v prvním setu na ni vlétla, ale pak to nezvládla, a Vika začala otáčet.
Reagovat
Jan
Vždycky je to tak, jak se věci sejdou. Serena vypadla díky zranění, jinak možná byla ve finále a Azarenka či kdokoliv jiný by asi neměl nárok. Lina hrála velmi dobře i v předchozích zápasech, bohužel ji srazilo zranění. Takže vítěz je nejlepší ze zdravých.
Reagovat
freeteepek
Vika dnes zejména v prvním setu nepůsobila jako světová jednička. Spíš připomínala Carolínu Wozniackou, když stěží odvracela jeden tvrdý úder soupeřky za druhým. Li Na pak měla ve hře první propad a hra se vyrovnala. I tak ale Vika nepůsobila dnes moc přesvědčivě. Její servis byl slabší, po svém druhém podání nebyla schopná uhrát bod. Číňanku bohužel srazilo zranění kotníku a pak i další pád na hlavu ve třetím setu. Musela vír riskovat, některé její údery ale už neměly potřebnou délku a nakonec po většinu zápasu bránící se Azarenkový podlehla. Ta byla dnes pod velkým tlakem a tak není divu, že se po mečbolu rozbulela jak malá holka. Měla štěstí, že se Serena ve čtvrfinále zranila a i dnes po prohraném prvním setu sama moc nevěřila, že to ještě otočí.
Reagovat
smazaný uživatel
AAAA ano, brečte, všichni brečte :D Vika is the winner! Krása, velice těžký turnaj pro ni, ale porazila všechny a všechno! Li Na - velký respekt, velká to sympaťačka.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím! :) Mimochodem, chtěl bych viděl protažené ksichty těch, kteří to Vice nepřáli. :D
Reagovat
gigin
Už se těším :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Už je to tady! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sak skoro kazdy sa naváža do Azarenkovej a prečo?
závisť
:)))
a sklamanie že nevyhrali vaše favoritky!:)))
Reagovat
Willy_Wonka
Proč? Chování a hekání. Tenis hrát umí, o tom tady většina uživatelů nepochybuje.
Reagovat
Faddova
Velká škoda a smůla pro Na Li, do zranění byla o chloupek lepší a věřím, že by to dotáhla. Na co by kdyby se však bohužel nehraje... poklona za to, že to nevzdala a v mezích možností bojovala až do konce... Tak jako tak je zajímavé, jak se spousta lidí ze smyšlených důvodů naváží do Viky (nebo za podobných okolností do jakéhokoli jiného hráče/jakékoli jiné hráčky), prostě si automaticky myslí to horší a hrozně je to baví - to však mnoho vypovídá hlavně o nich, nikoli o dané situaci.
Reagovat
Faddova
Velká škoda a smůla pro Na Li, do zranění byla o chloupek lepší a věřím, že by to dotáhla. Na co by kdyby se však bohužel nehraje... poklona za to, že to nevzdala a v mezích možností bojovala až do konce... Tak jako tak je zajímavé, jak se spousta lidí ze smyšlených důvodů naváží do Viky (nebo za podobných okolností do jakéhokoli jiného hráče/jakékoli jiné hráčky), prostě si automaticky myslí to horší a hrozně je to baví - to však mnoho vypovídá hlavně o nich, nikoli o dané situaci.
Reagovat
smazaný uživatel
A zářným příkladem takového chování "podle sebe soudím tebe" je Vika. Která svými výroky po třetím kole dehonestovala míru zranění své soupeřky;-))
Reagovat
smazaný uživatel
A velké uznání Li Na, že sehrála vyrovnaný souboj a držela se i přes ta nepříjemná zranění. O tom, kdo a proč si získal sympatie publika a jistě i plno příznivců tenisu, netřeba hovořit.

Ale byla to lahoda, alespoň z jedné strany neslyšet nějaké zvuky. Doufám, že to bude do budoucna i v tomto směru lepší a lepší.
Reagovat
Labi
...myslím, že se na letošním ženském AO ukázal, že spravedlnost je opravdu hodně slepá....to jakým způsobem to vyhrála je neuvěřitelné....už od čtvrtfinále jsem si říkal přeci to nemuže vyhrát takhle nesympatická a nepoctivá hráčka a ejhle...zákony schválnosti fungují...jak někdo psal níže doufám, že to ty mladé talentované hráčky vidí jaková kr..a je na čele žebčříčku
Reagovat
Labi
hráčky vyburcuje když vidí
Reagovat
Willy_Wonka
Sympatická Na Li bohužel prohrála. Azarenka vyhrála vyrovnaný souboj díky svému tenisovému umu. Tenis hrát umí, o tom není pochyb. Ale to její vystupování je doopravdy strašně nesympatické, o hekání už radši ani nemluvím. Doufám, že nastupující generace tichých hráček v čele se Sloane Stephens a Laurou Robson se začnou prosazovat, co nejdříve.
Reagovat
gigin
Včetně Bojany Jovanovski, která řve při každém úderu na soupeřku "fuck you"! (zdroj - tenisportal, uživatel J.M).
Reagovat
Willy_Wonka
Tak teď nevím, jestli to myslíš jako vtip nebo to je pravda. Abych pravdu řekl, tak na ženský tenis koukám jen občas a to hlavně na velká finále, jako třeba na finále AO. Takže nemám moc velký přehled. Jestli je pravda, tak to potěš pánbůh. Já to hekání prostě doopravdy nemám rád.
Reagovat
gigin
Hlučnější je. S tím "fakováním" - podle mne je to určitě vtip. Ale uživatel J.M. to slyšel na vlastní uši z jeho vlastních reproduktorů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale uživatel J.M. pak hned napsal, že to chce uvést na pravou míru, že se mohl splést a někdo jiný by v tom slyšel třeba něco jiného.
Reagovat
gigin
A jo vlastně. A bylo to téma na odlehčení. Už jsem starý cyp a zapomínám.
Reagovat
smazaný uživatel
Tos napsal ty.;-)) Já ani nevím, co je cyp, musel bych požádat Vlka o překlad - ten má tu tabulku.....
Reagovat
smazaný uživatel
a navic, J.M je prece pres povrchy! :-)
Reagovat
gigin
Sojka ví, co je cyp, cype :)
Reagovat
gigin
Jj, vlastně. A Mutademus zase na něco jiného, a tommr taky a vůbec jsme tu sehraný tým :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ti moc děkuju, žes mě hodil do pytle s tommrem a J.M. Fakt pecka..
Reagovat
carolyn
A přes co seš tu ty gigin? :-D
Reagovat
gigin
:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
gigin je kralovna TP!
Reagovat
gigin
Já su tu na hov*o. Jen čtu a učím se. A hulákám idemo, ajde a tak.
Reagovat
carolyn
gigin: ach ták :-DDD

sojka: král TP? No že jsem ho tu za ty roky ještě nijak pořádně ani nezaregistrovala, že tu někdo takový huláká IDEMO :-))
Reagovat
gigin
Tímto se moc omlouvám uživateli Mutademus za jeho vhození mnou do jednoho pytle s uživateli tommr a J.M. Bylo to myšleno jako recese. Promiň, Mutademe.
Reagovat
smazaný uživatel
zadny kral, dozivotne kralovna, ze, Oskare? :-)

a nechapu g. a M., cemu se smejete! Ja bych byla nahodou rada, kdybych umela pocitat body jako tommr a pamatovala si slozeni nateru jako J.M. Ne, ze bych to nekdy zkousela, ale ocenim .. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť já vím. Jsem jen diletantní děcko, co bys jako ode mě čekala? Tak já ti to místo v tom pytli klidně přenechám. Užij si to tam.
Reagovat
gigin
Ale já jsem spíš narážel na tommrovu negativitu a u J.M. na věčné podezírání Djokoviče z nekalých praktik a úmyslů... Ale to je jedno... Už se do toho nebudu motat... Dnes je tu každý podrážděný... včetně Fandiny :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
a s tim nic... ehm.. Fandinko, promin, za vsechno muze ta Azarenka! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, gigin je doživotní královnou TP, žádný král! Pojmy se musí užívat přesně.;-))
Reagovat
Fandina
no jo no ... vítězství jsem přála NaLi ... co s tím naděláš ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak som sa poriadne zapotil ale teraz som šťastný!!!!!!!!!!!
este zajtra Djoky a bude parada!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Azarenkové :) Bylo mi ji líto, když jí diváci tleskali za chybu. LiNa je prostě poražená, Vika byla lepší :) Tím, že jí tady budete nadávat, že je "spratek" a že není opravdová jednička, tak jde vidět vaše zaujatost. Jedničkou je oprávněně, stejně jako oprávněně obhájila tenhle titul. Prostě jí vyřadili Serenu a Marii, tak toho využila a chybující Číňanku porazila :))
Reagovat
smazaný uživatel
No jen ta její cesta za titulem nebyla až tak příliš těžká, vyhrála zaslouženě, Li Na si to prohrála sama, ale letošní rok Azarenka jako světová jednička nezakončí.
Reagovat
nouma
Každý má nárok na názor, ani ten můj není na AZU nijak pozitivní. Bohužel minulost se neptá jak vyhrála ale svědomí čisté mít nemůže. Ptal si se na ¨vymyšlené MEDICAL TIME OUT¨ Ty si na ni po dobu zápasu viděl nějaké příznaky zranění či choroby? To že byla za stavu 1-3 v 1 setu na infarkt sem viděl ale zbytek zápasu sem na ní nic nepozoroval. To že se málo hýbala bylo od začátku. Ale asi měla důvod ale všimni si že LI Na z kurtu neodešla a to ani po pádu (a že si myslím to byla chyba, měla AZU nechat na kurtu alespoň dvacet minut vychladnout), jak víš že s Azou něco vzadu dělali? Nijak. Ale jsi fanoušek a to Ti neberu. Sám nedám dopustit na jiné hráčky. A obouvat se sprostýma slovama do ženy nebudu, to mi nejde k pleti. Takže Aza má jen jedinej úkol a to trochu se stydět za to co předvádí. JInak je to hezká ženská ale jak začne hrát je mi silně nesympatická :D :D :D ale to je i Maria a další rádoby světové hráčky.
Reagovat
Reti64
je to největší ostuda světového tenisu. K ženám se sice vždycky chovám slušně, ale ona je svým chováním odporná, tenhle běloruský fracek by si fakt zasloužil pár facek
Reagovat
smazaný uživatel
Je moc dobrá :) Závidí :D
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi hnusnej, se divim ze te jeste nezavreli ty odpade
Reagovat
tito
Respekt k Na Li za skvělý výkon na turnaji. Alespoň pro mne doufám, že příští finále budou díky nastupující generaci tišší a tišší.
Reagovat
dadaft
k obhajobě titulu a k vítězství ve vyrovnaném finálovém zápase.
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfal som, že Na Li vyhrá, zaslúžila by si to viac ako táto namyslená dievočka spod Lukašenkovej ochrany :)
Reagovat
smazaný uživatel
vyhrala nesympaticka simulantska hukacka - je to prehra pre tenis ako taky...gratulujem Na Li k peknemu vysledku na turnaji, aj ked chybal krok k uplnej spokojnosti...
Reagovat
nouma
Škoda že se minulost neptá jak. Teď se bude bít do prsou že má další titul. Osobně říkám, že za tuto výhru se může docela stydět.Li Na opravdu smolařka, nejdřív kotník, pak zase Azarenčina ¨vymyšlenᨠpauza a pak pád při skoro winnerovém míčy. Bylo mi ji líto ale o to více nechápu že ji nevzali do zákulisí nebo zápas nepřerušili. Asi musí hráč na kurtu umřít nebo skrečnout. Zajímavé dopoledne. Snad mi náladu dnes spraví El Tabakh a Andrejka a holky Plíškovy v Paříži.
Reagovat
smazaný uživatel
je to nechutny, nikdo z toho nema radost, snad ani jeji tym, snad jen jeji borec bylk nadseny, treneri byli taky nejaci prepadli... zarenka tomu eltosnimu zenskymu AO dala divnou prichut... Ozici taky buh vi jak netleskali, a to je u nich co rict, vetsinou viteze oceni i kdyz jejich favorit prohraje!!! No, uz aby to bylo z anama, zacala Pariz, tak hura fandit Petre ;).
Reagovat
smazaný uživatel
jaká vymyšlenᨠpauza?
Reagovat
rib
titul není ve správných rukách, to, co předvedla vítězka, bylo sice lepší, než poražená, ale dost ubohý... Včetně plačtivého divadla s popadáním dechu na závěr...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm souhlas, však taky závěrečný aplaus trval zhruba půl minuty. Škoda, fakt jsem to Li přál.
Reagovat
nouma
Ten srdceryvný pláč nebyl na místě a radost z titulu bude mít doufám hodně ale hodně silnou pachuť a to ji přeji.
Reagovat
gigin
S tebou je fakt poslední dobou hrozná sranda.
Reagovat
rib
tož, hlavně že se jí u toho nebloklo žebro nebo koleno, to by nemohla převzít ten pohár :-))) Ale že pískají...
Reagovat
smazaný uživatel
Titul JE ve správných rukách :)
Reagovat
gigin
Pod tím žebrem ji píchlo, páč si zapomněla sundat ten řád od Lukašenka, co od něj dostala za loňské vítězství na AO.
Reagovat
Fandina
gigine ... ty jsi trapnej ...
Reagovat
gigin
Fandinko, já jsem to myslel samozřejmě z legrace. Reagoval jsem tímto na přehnané ataky uživatelky rib proti Azarence....
Reagovat
Fandina
Já se nechtěla motat do vaší diskuse. Přála jsem vítězství NaLi, i když jsem si myslela, že Vika bude hrát líp, ale celý zápas jsem neviděla, tak nevím, jak to potom dohrály a co se dělo. Reakce gigina mi připadala arogantní, tak jsem napsala že je podle mě trapnej.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist