Azarenková znovu neztratila set, je ve finále

22. 10. 2011, 20:16
Aktuality 1
Jako nůž máslem prochází svou generálkou na Turnaj mistryň běloruská tenistka Viktoria Azarenková. Třetí hráčka světa neztratila ani v dnešním semifinále set a v Lucemburku si zahraje o titul. Proti ní bude zítra stát finálové debutantka Monika Niculescuová z Rumunska.
Viktoria Azarenková

Turnajová jednička Viktoria Azarenková, jež v Lucemburku vyřadila také Češky Barboru Záhlavovou-Strýcovou a Ivetu Benešovou, dnes poprvé nastoupila proti nasazené soupeřce. Ani Julia Görgesová ale největší favoritku turnaje na její cestě za třetím titulem v sezoně nezastavila. Už v prvním setu jí Běloruska třikrát prolomila podání, v následující sadě Azarenková odvrátila šest ze sedmi brejkbolů a díky dvěma využitým šancím zvítězila za hodinu a čtvrt dvakrát 6-3.

Světová trojka postoupila do finále podniku WTA poprvé od květnového turnaje v Madridu, kde v boji o svůj osmý titul v kariéře podlehla Kvitové.

Jasnou favoritkou bude Azarenková i ve finále, kde i přes svůj nižší věk bude tou zkušenější hráčkou. Proti ní totiž nastoupí Rumunka Monika Niculescuová, pro kterou to bude první finále na turnaji WTA v kariéře.

Niculescuová už v Lucemburku odehrála dvě třísetové bitvy a vydřený byl i její dnešní postup přes Anne Keothavongovou, která by se v případě vítězství stala první Britkou ve finále turnaje WTA od roku 1990. Už v úvodním setu si ale lépe vedla její soupeřka; Rumunka sice třikrát ztratila podání, Keothavongové ho ale sebrala čtyřikrát a sadu vyhrála 7-5.

V následujícím setu se Britka mnohem lépe vyrovnala s trpělivou hrou své soupeřky, a když za stavu 5-4 udržela pevné nervy, muselo se rozhodnout ve třetí sadě. V ní už si ale opět lépe vedla čtvrtfinálová přemožitelka Lucie Hradecké Niculescuová, která díky dvěma brejkům zvítězila za tři hodiny a dvě minuty 7-5 4-6 a 6-3.

Česká fedcupová reprezentantka Hradecká si v Lucemburku zahraje alespoň o titul ve čtyřhře spolu s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou. Ve finále narazí na český pár Benešová/Záhlavová-Strýcová.

Výsledky - Lucemburk (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Azarenková (1-Běl.) - Görgesová (6-Něm.) 6:3, 6:3, Niculescuová (Rum.) - Keothavongová (Brit.) 7:5, 4:6, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:
Hradecká/Makarovová (2-ČR/Rus.) - Medinaová/Pavljučenkovová (4-Šp./Rus.) 6:2, 3:6, 13:11.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Viděl jsem druhý set, pěkné holky hrály pěkný tenis. :) Vika ztratila vedení 3:0, ale nijak se to na ní nepodepsalo. Julia byla výbornou soupeřkou. Dala řadu krásných winnerů, ale pak začala chybovat a to rozhodlo. Vika jde podle mě zápas od zápasu nahoru a věřím, že zítra v Lucemburku dokončí svou vítěznou cestu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist