B. Fruhvirtová a Bejlek úspěšně vstoupily do kvalifikace Australian Open. Kolář opět neuspěl

9. 1., 16:49
Aktuality 1
AUSTRALIAN OPEN - Dva ze tří českých tenistů v úterý úspěšně vstoupili do kvalifikace Australian Open. Dvousetové výhry slavily teenagerky Brenda Fruhvirtová (16) a Sára Bejlek (17), naopak ani na sedmý pokus se do hlavní soutěže melbournského grandslamu neprobije Zdeněk Kolář (27).
Brenda Fruhvirtová (© Profimedia)

Brenda Fruhvirtová loni prošla kvalifikací na Australian Open i Roland Garros a dnes svou velmi dobrou bilanci v kvalifikacích grandslamů vylepšila na 9:2.

Boj o druhý start na Australian Open šestnáctiletá česká teenagerka zahájila vítězstvím dvakrát 6:4 nad domácí outsiderkou Petrou Huleovou. Letos vyhrála čtyři z pěti zápasů, zatím nestačila jen na světovou trojku Coco Gauffovou.

Ve druhém kole se Fruhvirtová utká ve čtvrtek s další Australankou Taliou Gibsonovou (h2h 0:0) a opět bude favoritkou.

Také Sára Bejlek se loni poprvé kvalifikovala na grandslamy v Melbourne a Paříži a po dnešním úspěšném vstupu do kvalifikačního síta o Australian Open vylepšila bilanci na 7:2.

Sedmnáctiletá Češka, jež minulý týden byla součástí českého výběru v United Cupu v Perthu, vstoupila do nové sezony jednoznačnou výhrou 6:3, 6:1 nad Japonkou Himeno Sakacumeovou.

Ve druhém kole Bejlek narazí už ve středu na Indku Ankitu Rainaovou (h2h 1:1).

Z tria českých zástupců v úterý neuspěl pouze Zdeněk Kolář, který neprojde kvalifikací Australian Open ani na sedmý pokus. Letos dlouhé měsíce se trápící sedmadvacetiletý Čech skončil hned v prvním kole po hladké porážce 2:6, 2:6 s Belgičanem Zizouzem Bergsem.

Ve středu zahájí boj o Australian Open Tereza Martincová, Gabriela Knutsonová, Dominika Šalková, Jakub Menšík, Vít Kopřiva a Dalibor Svrčina.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
Brenda i Sára by kvalifikaci měly zvládnout. Pomoci by jim mělo i to že v jejich šestnáctkách vypadly druhé nasazené hráčky ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist