Babosová a Cadantuová jsou v Monterrey překvapivě poprvé ve finále

26. 2. 2012, 13:49
Aktuality 0
WTA MONTERREY - V mexickém Monterrey čeká finálový debut na dvě mladé tenistky: teprve osmnáctiletou Maďarku Timeu Babosovou, jež získala skalp druhé nasazené Italky Erraniové, a jednadvacetiletou Rumunku Alexandru Cadantuovou, která výhrou nad Arnovou zabránila čistě maďarskému finále.
Timea Babosová

Timea Babosová je bývalá juniorská světová dvojka, jež mezi dívkami získala dva grandslamové tituly ve čtyřhře. Za svou krátkou kariéru mezi ženami už vyhrála 6 turnajů ITF a v posledních dnech se již prosazuje i na okruhu WTA. 

Minulý týden osmnáctiletá Maďarka startovala na prvním turnaji v hlavní soutěži turnaje WTA mimo domácí Budapešť a na antuce v kolumbijské Bogotě po své teprve druhé výhře postoupila nakonec až do semifinále. Své maximum vylepšila o pouhý týden později, když v Monterrey postoupila již do finále. Na rychlém povrchu v Mexiku postupně porazila domácí Hermosovou, Rakušanku Mayrovou, třetí nasazenou Rumunku Cirsteaovou a v semifinále udolala po dvou hodinách a 27 minutách 6-4 6-7 6-4 turnajovou dvojku Saru Erraniovou.

Babosová nad favorizovanou Italkou mohla vyhrát ve dvou setech, jenže ve druhé sadě za stavu 5-4 ani 6-5 utkání při svém servisu ukončit nedokázala. "Ve druhém setu jsem dvakrát podávala na vítězství, ale nemohla jsem to ukončit. Pak bylo hodně těžké vrátit se a hrát další set. Ale byla jsem toho schopná a vyhrála jsem. Jsem moc šťastná," radovala se Babosová, jež nasázela 11 es, ze svého premiérového finále. "Můj servis byl pro mě dnes hodně důležitý. Chvílemi jsem byla hodně nervózní a práce nohou nebyla dobrá, takže podání mi hodně pomohlo," dodala.

"Mám problémy hrát s hráčkami jakou je Erraniová. Nejen proto, že hraje konzistentně, ale že má také hodně zkušeností," přiznala talentovaná Maďarka, která si připsala skalp už druhý skalp hráčky Top 50. Italka Erraniová letos hrála čtvrtfinále na Australian Open a je 36. tenistkou žebříčku WTA. V něm se Babosová příští týden objeví poprvé v Top 100. 

O titul se v neděli mohla utkat s šestou nasazenou krajankou Gretou Arnovou, ta však proti Alexandře Cadantuové nedokázala dotáhnout do vítězného konce vedení 5-3 a 30-0 ve třetím setu. Nakonec prohrála 2-6 6-4 5-7 a do finále senzačně postoupila jednadvacetiletá Rumunka.

"Jsem v šoku. Nevím, zda křičet radostí, nebo plakat," těžko hledala slova Cadantuová, jež před turnajem v Monterrey vyhrála na okruhu WTA jediné utkání. "Pracovala jsem velmi tvrdě a zdejší dobré výsledky mi dodávají ještě více motivace do další práce," dodala Cadantuová.

Na začátku týdne by asi nikdo netipoval, že se do finále dostanou 107. a 110. hráčka světa. Nyní se však Babosová a Cadantuová připravují na svá premiérová finále. Jediný vzájemný souboj spolu odehrály loni na antukovém turnaji ITF a ve třech setech zvítězila o tři roky starší Rumunka.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY -
(Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (25. 02. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Babosová (Maď.) - Erraniová (2-It.) 6-4 6-7(3) 6-4
Cadantuová (Rum.) - Arnová (6-Maď.) 6-2 4-6 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist