Babosová finále v Monterrey neobhájí a trápí se dál. Bogdanová letos prohrála i posedmé

2. 4. 2019, 10:03
Aktuality 0
WTA MONTERREY - V Mexickém Monterrey se v pondělí představilo několik tenistek, které prožívají nepovedený vstup do sezony. Bývalá šampionka Timea Babosová prohrála už devátý z dvanácti letošních turnajů, Rumunka Ana Bogdanová se první výhry v sezoně nedočkala ani na sedmý pokus. Jen Magdaléna Rybáriková si po obratu připsala druhou letošní výhru.
Timea Babosová

V roce 2012 tehdy osmnáctiletá Timea Babosová v Monterrey získala první z dosavadních tří titulů na okruhu WTA. Od té doby se do Mexika pravidelně vrací, jen jednou nezvládla svůj úvodní zápas a loni prohrála až třísetové finále s bývalou světovou jedničkou a grandslamovou šampionkou Garbiñe Muguruzaovou.

Letos však pětadvacetiletá Maďarka v Monterrey potvrdila svou špatnou formu. V úvodním kole podlehla 6-2 4-6 3-6 Srbce Ivaně Jorovičové a v dvanáctém utkání sezony utrpěla už devátou porážku. Navíc pět porážek v řadě třetí deblistka světa utrpěla v posledních dvou měsících ve čtyřhře.

"Věděla jsem, že Timea nemá v poslední dobré výsledky. Ale snažila jsem se soustředit hlavně na svůj výkon a jsem ráda, že po prohraném prvním setu jsem se zlepšila a našla cestu k vítězství," komentovala stá hráčka světa Jorovičová, jež před měsícem vyhrála turnaj ITF v japonské Ósace a z posledních deseti zápasů prohrála jen s Bělorusku Arynou Sabalenkovou.

Ještě větší trápení letos prožívá Ana Bogdanová, která prohrála i sedmý zápas sezony. V Mexiku, kde loni skončila až v semifinále na raketě Muguruzaové, rumunská tenistka podlehla 6-7 2-6 Švýcarce Stefanii Vögeleové.

Vögeleovou v boji o čtvrtfinále čeká první vzájemné střetnutí s Magdalénou Rybárikovou. Slovenská tenistka sice prohrávala si Japonkou Misaki Doiovou 2-6 a 0-3, nepříznivý vývoj utkání však dokázala otočit, zvítězila 2-6 7-6 6-1 a připsala si teprve druhou výhru v sezoně.

Nezaváhala finalistka z roku 2016 Kirsten Flipkensová. Letos šestá nasazená třiatřicetiletá Belgičanka si poradila snadno 6-2 6-1 s o patnáct let mladší Srbkou Olgou Danilovičovou.



Jedinou českou zástupkyní v hlavní soutěž je ve formě hrající Karolína Muchová. Ta letos poprvé nemusí začínat v kvalifikaci a naopak sama tentokrát začne proti kvalifikantce Shilin Xu z Číny. Ve druhém kole by mohla vyzvat dvojnásobnou finalistku a nasazenou jedničku Angelique Kerberovou, které předminulý týden podlehla v Miami.

Nasazenou dvojkou je obhájkyně titulu Španělka Garbiñe Muguruzaová. Odstartovat měla proti šampionce z roku 2016 Britce Heather Watsonové, ta se ale ze soutěže kvůli zranění v oblasti žeber odhlásila a nahradila ji Rumunka Ruseová.

Roli turnajové trojky bude plnit čtyřnásobná šampionka Ruska Anastasia Pavljučenkovová. Nasazenou pětkou je bývalá světová jednička Běloruska Viktoria Azarenková.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (01. 04. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Flipkensová (6-Belg.) - Danilovičová (Srb.) 6:2, 6:1.
Rybáriková (8-SR) - Doiová (Jap.) 2-6 7-6(5) 6-4
Jorovičová (Srb.) - Babosová (Maď.) 2-6 6-4 6-3
Hibinová (Jap.) - Olmosová (Mex.) 4-6 6-1 7-6(5)
Gasparjanová (Rus.) - Rodriguezová (Mex.) 6-1 6-0
Vögeleová (Švýc.) - Bogdanová (Rum.) 7-6(4) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist