Báez je v Santiagu poprvé ve finále turnaje ATP, o první titul bude hrát i Martínez

27. 2. 2022, 07:19
Aktuality 2
ATP SANTIAGO - Na antuce v chilském Santiagu dojde na souboj o první titul z turnaje ATP. 21letý Argentinec Sebastian Báez postoupil do svého prvního finále po výhře 6-4 4-6 6-2 nad Španělem Albertem Ramosem, 24letý Španěl Pedro Martínez ve druhém semifinále udolal po téměř tříhodinovém boji 5-7 6-4 6-4 domácího Alejandra Tabila.
Sebastian Báez (© Cordoba Open)

Sebastian Báez si na French Open 2019 zahrál finále dvouhry chlapců a stal se juniorskou světovou jedničkou. Loni už se začal výrazně prosazovat i mezi muži, když se devětkrát dostal do finále antukových challengerů, získal na nich šest titulů a sezonu zakončil startem na NextGen ATP Finals v Miláně.

Ve světovém žebříčku se tak prodral do Top 100 a zajistil si pravidelnost startů na podnicích ATP. A špatně si zatím nevede, letos už pětkrát prošel přes první kolo, na Australian Open si odbyl vítězný debut na grandslamu, v Córdobě poprvé na okruhu ATP vyhrál dva zápasy po sobě a nyní prožívá životní týden na antuce v Santiagu.

21letý Argentinec si poprvé zahrál semifinále turnaje ATP a v něm zdolal 6-4 4-6 6-2 zkušeného Španěla Alberta Ramose.

Báez se tak může těšit na premiérové finále, v němž bude čelit Pedru Martínezovi. 24letý Španěl v semifinále udolal po téměř tříhodinovém boji 5-7 6-4 6-4 domácího Alejandra Tabila a rovněž bude usilovat o první titul. Své dosud jediné finále loni v Kitzbühelu prohrál.

• ATP 500 DUBAJ •
Chile, antuka, 546.340 dolarů
sobotní výsledky (26. 02. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Báez (7-Arg.) - Ramos (2-Šp.) 6-4 4-6 6-2
Martínez (4-Šp.) - Tabilo (Chile) 5-7 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Matos/Meligeni (1-Braz.) - Göransson/Lammons (3-Švéd./USA) 7-6(8) 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Tiebraker
Proc je na fotce Labilo a ne Baez?
Reagovat
JohnB
Protože tady někdo Zabloudil...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist