Báez ovládl antuku v Kitzbühelu. Ve finále sfoukl naděje domácího Thiema

5. 8. 2023, 15:54
Aktuality 10
ATP KITZBÜHEL - Sebastián Báez (22) proměnil své páté finále a opět na antukovém podniku ATP 250 v třetí titul. V rakouském Kitzbühelu argentinský mladík přehrál v deštivém duelu 6:3, 6:1 domácího Dominica Thiema (29), jenž ve svém prvním finále od Turnaje mistrů 2020 doplatil na únavu z pátečního semifinálového maratonu a nedosáhl na první titul od triumfu na US Open 2020.
Profily hráčů
Sebastián Báez (© ATP Tour)

Sebastián Báez za poslední rok pouze dvakrát vyhrál víc jak dva zápasy sobě, ale pokaždé to nakonec dotáhl až k triumfu.

Tento týden v Kitzbühelu uspěl z pozice nenasazeného hráče. V pátečním semifinále udolal nejvýše nasazeného krajana Tomáse Martína Etcheverryho a v sobotním finále nedal šanci domácímu šampionovi z roku 2019 Dominicu Thiemovi, kterému došly síly po včerejším večerním semifinálovém maratonu.

Dvaadvacetiletý Argentinec v zápase hraném za neustálého mrholení od začátku dominoval. Brejkboly soupeři nabídl až ve druhé sadě za stavu 4:1, servis ale udržel a vzápětí duel uzavřel při podání Rakušana. Po 80 minutách zvítězil 6:3, 6:1 a vyhrál tak i druhé vzájemné střetnutí.

Bývalý nejlepší junior světa a finalista chlapeckého Roland Garros 2018 Báez hrál finále turnaje ATP popáté v kariéře a opět na antuce. Do sbírky přidal třetí trofej , když navázal na portugalský Estoril 2022 a domácí Córdobu 2023.

"V posledních týdnech se mi moc nedařilo, takže si teď chci tenhle okamžik pořádně užít. Oslavím to s celým svým týmem," dodal po posledním antukovém turnaji ATP v sezoně Báez, jenž ve světovém žebříčku vyletí na 42. místo.

Devětadvacetiletý Thiem byl ve finále poprvé od Turnaje mistrů 2020 a následném vážném zranění pravého zápěstí, kvůli kterému devět měsíců nehrál. Na 18. titul, na který čeká od triumfu na US Open 2020, už ale nedosáhl.

Báez si před US Open zahraje turnaje ve Stanfordu a Winston-Salemu. Thiem by se měl představit až v New Yorku na posledním grandslamu sezony.

Sebastián Báez vyhrál turnaj v KitzbüheluSebastián Báez vyhrál turnaj v Kitzbühelu (@ Profimedia)
• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 630.705 eur
sobotní výsledky (05. 08. 2023)
• Dvouhra - finále •
Báez (Arg.) - Thiem (Rak.) 6:3, 6:1
• Čtyřhra - finále •
Erler/Miedler (1-Rak.) - Escobar/Nědovjesov (4-Ekv./Kaz.) 6:4, 6:4

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Patik
Tak to je dosť sklamanie trosku som čakal ze to finále dá keď už sa tam dostal.. Úplne hladká prehra....bieda a koniec..
Reagovat
hanz
Týmíček může bejt rád, že ten jeden GS uklohnil, ale už je to tak na RETIREMENT.smile
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
com
smile
Reagovat
Krisboy
Neplakej, je to jen sport. smile

Však 9.září si to bohatě vynahradíme! smile
Reagovat
com
smile aby sis uz nakoupil basu smile do zasoby na slaveni smile
Reagovat
Krisboy
No jo, dalo se to čekat. Tak teda gratuluju, no...
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Thiem pořád nehraje dobře. Měl jednoduché soupeře a s každým měl neskutečné potíže. Finále je zázrak. Znovuzrození se však zatím stále nekoná.
Reagovat
Ereinion
asi tak, tenhle víkend se mu podařilo nějak uhaluzit finále, ale klidně mohl vyletět v prvním kole. Domácí publikum mu hodně pomohlo. Jinak stále dělá strašně moc UE, nevím, jestli se ještě někdy vrátí aspoň do TOP20, ten comeback už trvá hodně dlouho
Reagovat
Ereinion
tenhle týden
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist