Baghdatis po čtyřech letech zlomil semifinálové prokletí, o titul se utká s Isnerem

2. 8. 2015, 09:17
Aktuality 2
ATP ATLANTA - Marcos Baghdatis v Atlantě udolal Lucemburčana Gilesse Müllera a ukončil sérii sedmi semifinálových porážek. V prvním finále od roku 2011 vyzve domácího dvojnásobného obhájce titulu Johna Isnera.
Marcos Baghdatis

Marcos Baghdatis si své poslední finále zahrál v roce 2011 v malajsijském Kuala Lumpur, od té doby prohrál sedm semifinálových zápasů v řadě. Černou sérii zlomil až včera v Atlantě, když po 2 hodinách a 36 minutách udolal 6-7 6-4 7-6 Gillese Müllera z Lucemburska.

Třicetiletý Kypřan si dlouho držel svůj servis. Ten ztratil poprvé až v závěru utkání, kdy v rozhodujícím setu neudržel vedení 4-2. I když ale přišel i o brejk na 6-5, v tie-breaku nakonec rozhodl o svém vítězství.

Finalista Australian Open z roku 2006 se může těšit na své celkově 12. finále. Ve sbírce má dosud čtyři trofeje, tu poslední vybojoval v roce 2010 v australském Sydney. Finále ve Spojených státech si zahrál pouze před pěti lety ve Washingtonu, kdy ho o titul připravil David Nalbandian. 

O svůj celkově pátý titul se bývalý osmý hráč světa Baghdatis utká s domácí nasazenou jedničkou Johnem Isnerem. Ten v Atlantě startuje pošesté a už popáté postoupil do finále. Letos se do něj dvojnásobný obhájce titulu dostal přes tréninkového partnera Denise Kudlu, kterého zdolal až po setech 4-6 6-2 7-5.

• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgie, tv. povrch, 659.070 dolarů
sobotní výsledky (01. 08. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Isner (1-USA) - Kudla (USA) 4-6 6-2 7-5
Baghdatis (5-Kypr) - Müller (7-Luc.) 6-7(4) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
horska.kraslice
Tak a teď směle na dalšího dlouhána! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
huráááá, konečne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist