Baghdatis ve Vídni nezaváhal, Štěpánek má na úvod volno

25. 10. 2011, 07:58
Aktuality 3
ATP VÍDEŇ - Turnaj ve Vídni odstartoval dvěma zápasy. V obou případech postoupili favorité; Kypřan Marcos Baghdatis porazil Američana Sweetinga a čeká ho Jihoafričan Anderson, jenž si poradil s domácím překvapením loňského ročníku Haiderem-Maurerem.
Marcos Baghdatis

Marcos Baghdatis má za sebou úspěšný vstup do turnaje. V duelu s Američanem Ryanem Sweetingem se opíral o vysokou úspěšnost prvního podání, nasázel 10 es a za 72 minut vyhrál i třetí vzájemný souboj. Tentokrát 6-2 6-4.

"Cítil jsem se výborně. Jsem spokojený s tím, jak jsem dnes bojoval. Ryan hrál velmi dobře, ale já našel způsob, jak vyhrát, což je nejdůležitější věc," komentoval Baghdatis, jehož letošním maximem je nedávné finále v Kuala Lumpuru.

"V příštím zápase musím pokračovat v tom, čím jsem dnes skončil. Tedy vyvinout na soupeře tlak, bojovat a být agresivní," dodal šestadvacetiletý Kypřan.

O čtvrtfinále si bývalý finalista Australian Open Baghdatis zahraje s šestým nasazeným Kevinem Andersonem. 32. hráč světa v duelu s domácím Rakušanem Andreasem Haiderem-Maurerem nastřílel rovněž 10 es, odvrátil všech pět brejkbolů a zvítězil dvakrát 6-4.

Čtyřiadvacetiletý Haider-Maurer loni ve Vídni šokoval, když jako lucky loser došel až do finále. To je dosud jeho největším úspěchem.

Hvězdami turnaje jsou Jo-Wilfried Tsonga, Juan Martín Del Potro, domácí obhájce titulu Jürgen Melzer a nasazenou čtyřkou je Radek Štěpánek. Všichni mají v úvodním kole volný los, český tenista si o čtvrtfinále zahraje s vítězem rakousko-německého duelu Fischer - Brands. Ve čtvrtfinále může Štěpánek narazit na Davyděnka, teoreticky i rakouskou legendu Thomase Mustera, který chce tento týden definitivně ukončit kariéru.

Z kvalifikace se do hlavní soutěže dostal mimo jiných také šampion z roku 2001 Tommy Haas z Německa.

- ATP 250 VÍDEŇ -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 650.000 eur)
pondělní výsledky (24. 10. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Anderson (6-JAR) - Haider-Maurer (Rak.) 6-4 6-4
Baghdatis (Kypr) - Sweeting (USA) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Baghdatise nemam rád přál jsem Sweetingovi a kdyby měl trochu víc štěstí klidně mohl vyhrát.
Reagovat
Mistr
Dobrý vtip.
Reagovat
misoSK
na keby sa nehra, a Baggy bol jasne lepsi, takze zasluzeny postup...len ma mrzi ze v druhom kole proti sebe nastupia moji dvaja najoblubenejsi hraci, ale viac prajem Baggymu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist