Bammerové fandí v New Yorku i dcera

1. 9. 2008, 13:43
Aktuality 2
Když Rakušanka Sybille Bammerová po více než třech hodinách tenisové bitvy s Marion Bartoliovou vybojovala kýžený postup do čtvrtfinále US Open, rozeběhla se na kurt sedmiletá holčička. Vzápětí už malá Tina líbala svou matku. Ta se v 28 letech právě dočkala dosud největšího tenisového úspěchu.
Profily hráčů
Sybille Bammerová

"Než jsem se rozhlédla, už byla u mě. Říkala, jak skvěle jsem proměnila ten mečbol," usmívala se Bammerová po výhře 7-6 0-6 a 6-4. Třicátá hráčka světa je od roku 1981 první tenistkou s rodičovskými povinnostmi, která se dostala mezi nejlepší osmičku grandslamového turnaje. Naposledy se to povedlo Australance Evonne Cawleyové-Goolagongové při turnaji v Melbourne.

Vedle Bammerové hrály ženskou dvouhru ještě další dvě matky. Bývalá světová jednička Lindsay Davenportová skončila ve třetím kole právě na raketě Bartoliové, Paraguajka Rossana De los Riosová vypadla o kolo dříve.

Na roli matky si na tenisovém okruhu rodačka z Lince rozhodně nestěžuje, naopak jí mateřská přestávka spíše prospěla. "Když jsem na kurtu, stále si opakuju, že je to jen tenisový zápas. Po něm se jdu rychle najíst a spěchám s rodinou do hotelu."

Její životní partner Christoph Gschwendtner se ale musel kvůli tenisové kariéře vzdát své práce. "Kdybychom tu nebyli, Sybille by nic nevyhrála," vysvětluje Gschwendtner.

ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je sice pekne, ale na Jankovicovou nema..
Reagovat
smazaný uživatel
jj ale muze potrapit......ja si ale myslim ze bude semifinale dementieva-jankovic
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist