Bangkok: Loňský finalista Nieminen na úvod udolal osmnáctiletého Rakušana

27. 9. 2011, 22:17
Aktuality 1
ATP BANGKOK - Jarkko Nieminen vykročil za obhájením svého posledního finále. Třicetiletý Fin měl v thajském Bangkoku zdravotní problémy a na postup do 2. kola se protrápil v duelu s talentovaným Rakušanem Thiemem.
Jarkko Nieminen

Jarkku Nieminenovi se v Bangkoku tradičně daří. V letech 2003 a 2005 byl v semifinále, loni prohrál až ve finále s Garcíou-Lópezem. A tak tento týden obhajuje největší porci bodů, které ho dřží na chvostu Top 50.

V prvním zápase ale měl problémy s osmnáctiletým Rakušanem Dominicem Thiemem, který na sebe upozorňuje zatím jen v juniorských soutěžích. O 12 let starší Nieminen v zápase třikrát ztratil podání, sám ale využil pěti ze sedmi brejkbolů a zvítězil 6-1 4-6 7-5.

"Bylo to pro mě těžké, protože mi nebylo dobře a poslední tři dny jsem proležel v posteli. Ale teď už se cítím lépe a v určitých etapách utkání jsem hrál dobře. Ale ten mladý kluk (Thiem) je velmi talentovaný, odehrál skvělý zápas," komentoval Nieminen, který si o první letošní čtvrtfinále zahraje s Nizozemcem Haasem.

Ital Simone Bolelli, jenž může být příští rok soupeřem českých tenistů v 1. kole Davisova poháru, v Thajsku nečekaně vyřadil Lotyše Ernestse Gulbis. Úspěšný kvalifikant vyhrál ve dvou tie-breacích.

Nejvýše nasazeným hráčem turnaje je světová čtyřka Andy Murray. V úvodním kole měl volný los, ve druhém narazí na Němce Michaela Berrera. Ten si dnes poradil ve dvou setech se Švýcarem Markem Chiudinellim.

Pouze dva využité brejkboly ze čtrnácti stačily k postupu dalšímu Němci Matthiasi Bachingerovi. Sám totiž žádné hrozbě ztráty podání nečelil a Australana Grega Jonese porazil 7-5 6-4.

- ATP 250 BANGKOK -
(Thajsko, tv. povrch, 587.000 dolarů)
úterní výsledky (27. 09. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Bachinger (Něm.) - Jones (Austr.) 7-5 6-4
Berrer (Něm.) - Chiudinelli (Švýc.) 7-6(4) 6-3
Nieminen (Fin.) - Thiem (Rak.) 6-1 4-6 7-5
Bolelli (It.) - Gulbis (Lot.) 7-6(5) 7-6(5)
Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) - Souza (Braz.) 6-2 7-5
Young (USA) - Andrejev (Rus.) 7-6(6) 2-1 skreč A.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
kAMOOOOOOOOON jÁro !!!!!!!!!!!

PALEC NAHORU, FINLANDIA VODKA GUD !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist