Barthelová v Bastadu vybojovala první triumf na antuce

20. 7. 2014, 16:15
Aktuality 5
WTA BASTAD - Mona Barthelová ve finále turnaje ve švédském Bastadu porazila Chanelle Scheepersovou z Jihoafrické republiky a získala první antukový titul. Na okruhu WTA čtyřiadvacetiletá Němka triumfovala potřetí v kariéře.
Profily hráčů
Monu Barthelová

Na turnaji v Bastadu se nedařilo nasazeným tenistkám. Sedm jich vypadlo už v prvním kole a do čtvrtfinále se po pěti letech nedostala ani jedna. Zaváhání papírových favoritek využil Mona Barthelová, ani ona ale neprocházela soutěží bez problémů. Dvakrát svedůla třísetové duely, ve včerejším semifinále proti Španělce Solerové dokonce v rozhodující sadě dvakrát doháněla manko brejku.

Ani dnešní finále proti Chanelle Scheepersové se neobešlo bez komplikací. Barthelová sice v prvním setu nečelila brejkbolu a po dvou brejcích šla do vedení, v třetí hře druhé sady ale o podání přišla a prohrávala 3-5. K setbolu ale soupeřku z Jihoafrické republiky nepustila, vynutila si tie-break a zvítězila 6-3 7-6.

"Byl to pro mě neuvěřitelný týden, nemohu uvěřit tomu, že jsem tu získala titul," radovala se Barthelová ze své třetí trofeje na okruhu WTA a první na antuce. Poprvé triumfovala před dvěma lety na tvrdém povrchu v Hobartu, loni vyhrála halový turnaj v Paříži.

"Tohle byl perfektní týden. Hodně jsem bojovala, v některých zápasech jsem musela dotahovat. Jsem moc šťastná, že to všechno klaplo. Tenhle turnaj miluju a už se nemůžu dočkat, až tu budu titul obhajovat. Tohle je jako můj druhý domov, neskrývala Barthelová raodst z vítězství."

"Teď si dám pár dní odpočinku, moje tělo ho potřebuje. Ve druhém setu jsme byla hodně unavená a prostě jsem si řekla, že to musím dokončit, protože jsem nevěděla, jestli bych měla energii na třetí set. Až si odpočinu, odletím do Spojených států a začnu se připravovat na tamní turnaje," dodala čtyřiadvacetiletá Němka.

Třícetiletá Scheepersová hrála finále podruhé v kariéře. Poprvé v něm uspěla, když v roce 2011 vyhrála turnaj v čínském Guangzhou.

- WTA INTERNATIONAL BASTAD -
(Švédsko, antuka, 250.000 dolarů)
nedělní výsledky (20. 07. 2014)
• Dvouhra - finále •
Barthelová (Něm.) - Scheepersová (JAR) 6-3 7-6(3)
• Čtyřhra - finále •
Klepačová/Torróová-Florová (Slovin./Šp.) - Raeová/Smithová (Brit.) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
mozno sa zmeni aj na kacatko
Reagovat
smazaný uživatel
teda na labut
Reagovat
smazaný uživatel
Mona je náhodou príma slečna, hrozně milá, párkrát jsem slyšel její rozhovor v rádiu a dost mi připomínala Kvitovou; a té vyrážky se snad zbaví, tatík je doktor, tak by jí mohl pomoct
Reagovat
smazaný uživatel
jo, Mona je fajn.
Reagovat
smazaný uživatel
Mona má jen akné, ale prostě někdy je to tak hojné. Mohl jsi to vidět i dnes v televizi jak byl záber na ni a na její ramena.
Pleť se postupem času a taky s mastičkama zlepší... Jinak je to fajn holka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist