Bartoliová ani po návratu do Wimbledonu skončené kariéry nelituje

22. 6. 2014, 16:37
Aktuality 23
Francouzská tenistka Marion Bartoliová se poprvé od loňského triumfu ve Wimbledonu vrátila do All England Clubu, pocítila ale jen lehkou nostalgii. Lítost nad ukončením kariéry, ke kterému se devětadvacetiletá hráčka rozhodla měsíc po zisku titulu, se prý stále nedostavila.
Profily hráčů
Marion Bartoliová

"Svého rozhodnutí vůbec nelituju," řekla Francouzka, jíž ke konci kariéry donutily problémy s ramenem. Potíže s ním prý má stále a v žádném případě nepomýšlí na návrat, ve Wimbledonu by se letos měla představit jen ve čtyřhře legend.

Z tenisové minulosti se jí nejvíce stýská po úplném závěru loňského wimbledonského turnaje. "To, co mi nejvíc chybí, je posledních pět vteřin finále, když jsem zahrála eso a věděla jsem, že to bude eso," přiznala Bartoliová, jež na triumf ve Wimbledonu čekala déle než jakákoli jiná vítězka grandslamového turnaje před ní. Titulu se dočkala až při 47. startu na podniku "velké čtyřky".

"To, co mi rozhodně nechybí, jsou rána, kdy se vzbudíte a celé tělo vás bolí. A tréninkové jednotky, které si musíte zamluvit, a časové rozpisy, které musíte mít na každý den připravené," dodala.

Čest zahájit druhý hrací den na centrálním dvorci letos místo vítězky převezme poražená finalistka Sabine Lisická. Bartoliová hodlá zápas německé tenistky sledovat z hlediště. "Jsem pozvaná do královské lóže. Když do té doby nevyvedu nějakou hloupost, budu tam," řekla Bartoliová.

ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Marion bych označil za výraznou osobnost tenisu, především na trávě - i když má "jen" jeden titul.
Osobně mi bude její neúčast na turnaji velmi chybět. V hlavě to měla vždy srovnané, a ukončit kariéru jako vítězka Wimbledonu je velká paráda.:)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas ;)

Ja jen ted doufam, ze sem ted tommr nenapise, jak to samy mela udelat i Petra, ze stejne uz od ty doby nic nedokazala a uz ani nedokaze, bubuububu!!!
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Petra od Wimbledonu 2011 vyhrála "jenom" TM, 5 turnajů WTA + 2 finále, 2x FC ( třetí je na cestě..).. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu nevěřím.
Myslím, že chce, aby Petra hrála. Chce ji vidět na turnajích, protože to je její fanoušek a stejně ji stále věří, že ještě něco uhraje. Vidí to akorát po svém....
Reagovat
smazaný uživatel
ja nekdy opravdu pochybuju, ze ji fandi a ma ji rad, to prece neni mozny, ze by o ni psal nekdy takovy silenosti :(
Reagovat
smazaný uživatel
ja vim, ze toho dokazala dost a jeste dokaze a uz nemusi nikomu nic dokazovat, a to ani tommrovi!!!
;) ja jen glosovala tommra no ;)
Reagovat
tommr
ty musíš být vážně duševně chorá. Bereš si mě do huby i když se k tématu vůbec nevyjadřuju. Opravdu by si měla zajít za nějakým doktorem ...
A jen tak pro pořádek když už tady komentuješ i moje neexistující vyjádření. Rozhodnutí Bartoliový ukončit předčasně kariéru považuju za srabárnu a totéž bych tvrdil i v případě Petry ...
Reagovat
smazaný uživatel
nezklamal si ;)

O jinych lidech se tu ale bezne mluvi, i kdyz v tom vlakne zrovna nejsou, nejsi jediny :P

Marion ale byla v uplne jine situaci, mela uz svuj vek, telo zhuntovane narocnym treninkem a tenisovym stylem, sanci na dalsi GS dost malou, a motivaci mizivou atd. apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi taky moc teda nezklamala. Vazne nechapu proc jsi na tommrovi tak zavisla, ze kazdy druhy koment je o nem. Neumis se v diskusi vyjadrovat k tematu vlakna a nebo te tak bavi o tommrovi vsude diskutovat?

Oskar - Marion urcite bude chybet i me. Obzvlaste na trave a hlavne ve Wimbledonu, ktery byl jejim druhym domovem. Myslim, ze jeste aspon rok mohla s tenisem vydrzet ale jeji rozhodnuti skoncit respektuju...
Reagovat
Titan
Vyjel jsem si statistiku Ivanovič a Petry jako vítězek GS.
Ana má letos 3 tituly, Petra banán.
ALE je pravda, že Ana měla po Roland Garros 2008 výsledky přímo tragické a lepší se až teď, po šesti letech.
Není vyloučeno, že si to Petra srovná v hlavě až za tři roky nejdříve...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jo, ted se Ane dari, ale predchozi 2-3 roky hrala tuzku, vyhrala jen ten turnaj sampionek a na nej se dostala jen diky divoky karte, takze bych to fakt nesrovnaval....Petra navic jeste muze ty dva turnaje zase vyhrat, ne-li vic.....
Reagovat
PetaM
No, na trávě získala ještě Eastbourne ... Ale asi jsi myslel "jen" jeden titul z trávy ve Wimblasu :D
Reagovat
Titan
Na to finále si pamatuji, musel jsem ho pak na cca 2 hodinové procházce rozdýchávat, porazila Petru těsně před tím, než Petra vyhrála Wimbledon...:-)
Navíc na tom turnaji porazila Azarenku...
Reagovat
PetaM
No a Wimblasu porazila Serenu! Jen díky ní má Petra titul z Wimbledonu ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
to takhle nejde brat....to by si pak nikdo zadny titul nezaslouzil, protoze neporazil vsechny, co byly v pavouku.... ;)
Reagovat
PetaM
Dělám si srandu, vůbec to takhle neberu :D Jen je to hezké, vzít v úvahu i jiné věci :D
Reagovat
smazaný uživatel
jj chapu ;)
ja navic verim, ze jednou si tu Serenu porazi Petra i sama ;)
Reagovat
smazaný uživatel
taky si na to pamatuju, cca rok jsem se z nej vzpamatovala....desnej vitr, loterie a Marion to urvala tou svou urputnosti a ani nevim jak, fakt jsem si tenkrat myslela, ze to Petra vyhraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, myslel jsem, že má "jen" jeden titul z Wimbledonu.:)
Reagovat
PetaM
Okey okey :D No, jeden titul a jedno finále, slušný :D
Reagovat
Frick
Babička vypravuje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Odišla ako veľká šampiónka na absolútnom vrchole, klobúk dolu, podľa mňa vyhrala zaslúžene (už len za tú slušnú výsledkovú stabilitu som jej doprial GS). Dosť mi chýba jej svojrázne poňatie hry - poskakovanie pri servise a obojručný forhend, veci, kt. k nej neodmysliteľne patrili a robili z nej výnimočnú hráčku.
Reagovat
smazaný uživatel
No, taky mi docela chybi....kdyz zrovna nehrala s Petrou, tak jsem ji fandila ;).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist