Bartoliová poslední zápas sezony vzdala. Medinaová si o finále zahraje s Lisickou

4. 11. 2011, 16:14
Aktuality 1
Nešťastným způsobem ukončila svoji letošní sezonu Marion Bartoliová. Světová devítka na Turnaji šampionek na Bali nevyužila mečboly proti Španělce Medinaové a kvůli zraněnému kotníku zápas skrečovala. Semifinálovou soupeřkou Medinaové bude Němka Lisická, která poslala domů Danielu Hantuchovou.
M. Bartoliová (© commbanktennis.com)

Nejvýše nasazená hráčka Turnaje šampionek Marion Bartoliová měla své úvodní utkání proti Anabel Medinaové Garriguesové dobře rozehrané. V prvním setu nechala při vlastním podání uhrát soupeřku jen pět míčů a díky jednomu brejku sadu vyhrála 6-4. Ve druhé pak dotáhla ztrátu 2-5 a ve zkrácené hře sahala po vítězství; za stavu 6:5 ale neproměnila první mečbol a při druhém pak zahrála dvojchybu.

Zaváhání francouzské tenistky Medinaová využila a srovnala na 1:1 na sety. Do rozhodujícího setu nastoupila Bartoliová s ovázaným pravým kotníkem, ale na kurtu už vydržela jediný game. Ten vyhrála Španělka, načež turnajová jednička se slzami v očích zápas skrečovala. Turnajová jednička si tak připomněla nepovedené vystoupení z Bali v roce 2009, kdy kvůli zranění musela vzdát finále s krajankou Aravane Rezaiovou.

"I když jsem prohrála první set, cítila jsem, že hraju dobře, a ve druhém setu jsem udělala snad dvě nevynucené chyby," komentovala zápas Medinaová, která porazila Bartoliovou mimo antuku poprvé v kariéře. "Odehrály jsme velmi dobrý zápas. Dvě a půl hodiny trvaly jen dva sety, to je na halu hodně vyrovnané. Určitě to byl jeden z mých nejlepších zápasů v sezoně. Je jen škoda, že to skončilo takhle. Marion je mi líto, snad se během pauzy dá do pořádku," dodala Španělka, která ukončila černou sérii 18 prohraných utkání proti soupeřkám z Top 10.

V cestě za třetím letošním titulem se Medinaovou bude snažit zastavit Sabine Lisická, která zkompletovala semifinálové složení turnaje na Bali. Na německou tenistku dnes nestačila loňská semifinalistka Daniela Hantuchová.

Slovenka přitom svůj první zápas odstartovala výborně. Ihned sebrala Lisické podání a brzy vedla 3-0. Osmnáctá hráčka světového žebříčku si však servis vzala zpátky a od stavu 4-5 vyhrála pět gamů v řadě. Na ztrátu podání ve druhém setu už Hantuchová nedokázala zareagovat; naopak za stavu 2-4 přišla o servis ještě jednou a za necelé dvě hodiny se s Bali rozloučila porážkou 5-7 2-6.

Výsledky - Bali (tvrdý povrch, dotace 600.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Medinaová (Šp.) - Bartoliová (1-Fr.) 4:6, 7:6 (9:7), 1:0 skreč, Lisická (3-Něm.) - Hantuchová (Slov.) 7:5, 6:2.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ta fotka mluví za všechno... Chtěl jsem se až od jedné dívat na Sabine a Danku, ale kouknul jsem a pořád ještě hrála Marion proti Anabel. Akorát jsem to pustil ve chvíli, kdy si Marion vzala MTO. Pak jí zatejpovali kotník, odehrála se jedna výměna a Marion už nemohla pokračovat. Byl to smutný pohled, Marion pak nemohla ani chodit. Občas si říkám, že ty holky strašně zkusí... Tak snad se Marion brzy uzdraví. Pak jsem se teda koukal na zápas Lisicki - Hantuchová, jenže po pěti hrách to utnuli a začali vysílat zápas Monfilse... Tak jsem se na to vykašlal. :D Každopádně je zajímavé, že Sabine postoupila jako jediná z nasazených hráček. Teď zase koukám, že Ana bude hrát zítřejší semifinále už od sedmi ráno... To abych si nařídil budík. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist