Bartoliová se po krátké spolupráci s Novotnou vrátila k otci

11. 4. 2013, 22:23
Aktuality 0
Po krátké spolupráci s Janou Novotnou se francouzská tenistka Marion Bartoliová vrátila k otci Walterovi, který čtrnáctou hráčku světa přestal oficiálně trénovat letos v únoru. Česká wimbledonská vítězka z roku 1998 Bartoliovou vedla jen čtyři zápasy společně s Polkou Iwonou Kuczynskou.
Profily hráčů
Marion Bartoliová s otcem

Ačkoli se Bartoliová nechtěla vrátit pod trenérskou taktovku svého otce, dopadlo to jinak. "Poohlížíme se po třetí osobě do našeho týmu. Další kroky se budou odvíjet i od výsledků," řekl deníku L'Équipe Walter Bartoli, který je profesí lékař. 

Související články:

Novotná začala trénovat. Do parády si bere Bartoliovou

Bartoliová ukončila spolupráci s Novotnou už po dvou turnajích

Osmadvacetiletá Bartoliová po krátké spolupráci s Novotnou a Kuczynskou chvíli trénovala ještě s Géraldem Brémondem. Na posledních dvou turnajích v Miami a Monterrey vždy vypadla v prvním kole, předtím v Indian Wells skončila ve 4. kole.

Finalistce Wimbledonu z roku 2007 během experimentů s novým koučem pomáhala a radila i kapitánka fedcupové reprezentace Amélie Mauresmová, díky níž by Bartoliová měla po devíti letech opět hrát za týden i týmovou soutěž. V únoru její comeback zhatila chřipka, nyní však znovu figuruje v nominaci na barážový zápas o udržení ve Světové skupině II proti Kazachstánu.

Svérázný Walter Bartoli svou dceru trénoval od jejích 6 let, nyní se k sobě vrací po pouhé dvouměsíční pauze. "Nemám ve zvyku se vracet, snažím se dívat do budoucna." prohlašovala ještě před třemi týdny Bartoliová. Tátovy trenérské metody však zdá se světové čtrnáctce vyhovují. Zda se Bartoliová rozhodla správně, ukážou následující týdny během turnajů na antuce.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist