Bartoliová titul neobhájí, podlehla uhekané Azarenkové

31. 7. 2010, 11:48
Aktuality 5
WTA STANFORD - Francouzská tenistka Marion Bartoliová neobhájí titul na turnaji ve Stanfordu. Čtvrtá nasazená hráčka podlehla ve čtvrtfinále Viktorii Azarenkové 6-3 3-6 3-6 a po porážce si stěžovala, že ji rušilo hekání běloruské soupeřky.
Victoria Azarenková

Marion Bartoliová loni ve Stanfordu nečekaně skolila řadu favorizovaných soupeřek včetně Venus Williamsové a turnaj vyhrála. I letos začala dobře, ve čtvrtfinále proti Victorii Azarenkové vedla už 6-3 a 3-1, vedení však neudržela a prohrála.

"Proti těmhle hráčkám se těžko hraje. Občas je to fajn si heknout, když hrajete těžký míč, ale někdy je to až moc nahlas. Pak se člověk obtížně soustředí," uvedla Bartoliová.

Azarenková nad jejími výtkami mávla rukou. "Je mi to jedno. Každého něco rozptyluje. Někomu může vadit, když si při podání točíte raketou. Prostě takhle hraju a nemůžu to změnit," řekla dvacetiletá Běloruska, která porazila Bartoliovou i ve čtvrtém vzájemném utkání v kariéře.

O postup do finále bude Azarenková bojovat s turnajovou jedničkou Samantou Stosurovou z Austrálie. S ní má rovněž příznivou bilanci 3-0. Stosurová ve čtvrtfinále s Wickmayerovou ve třetím setu za stavu 0-2 a 15-40  odvrátila dva brejkboly a nepříznivý vývoj dějství otočila.

Do semifinále postoupila i bývalá světová jednička Maria Šarapovová, která v ruském souboji zdolala po téměř třech hodinách Jelenu Deměntěvovou 6-4 2-6 6-3. Šarapovová zvítězila nad druhou nasazenou hráčkou, i když předvedla v utkání 15 dvojchyb.

"Cítila jsem, že jsem dnes hrála lépe než v prvním kole, ale nešel mi servis," řekla Dementěvová, jež hrála na prvním turnaji od French Open, kde v semifinále vzdala kvůli zranění lýtka.

Další soupeřkou Šarapovové bude turnajová trojka Agnieszka Radwaňská z Polska, se kterou vyhrála čtyři z pěti vzájemných duelů.

- WTA PREMIER STANFORD (USA, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
páteční výsledky (30. 07. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Stosurová (1-Austr.) - Wickmayerová (7-Belg.) 7-5 3-6 6-3
Šarapovová (5-Rus.) - Dementěvová (2-Rus.) 6-4 2-6 6-3
A. Radwaňská (3-Pol.) - Kirilenková (Rus.) 7-5 6-0
Azarenková (8-Běl.) - Bartoliová (4-Fr.) 3-6 6-3 6-3

Semifinálové dvojice:
Stosurová - Azarenková, Šarapovová - A. Radwaňská.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
I mě to neustálé hekání té Bělorusky docela štve, a to se na ni dívám z televizní obrazovky. Neumím si představit, jak hlasité jsou ty její skřeky ve skutečnosti. Avšak ta jedna Portugalka Larcher De Britová je ještě hlasitější než ona, což je dost síla, protože ona řve, jako kdyby jí kundu řezali.

Jenže ani mužský tenisový okruh se bez křičících paviánů neobejde: Rafael Nadal, tenista, který vždy zaloví ve své temné řiti, zarotuje ten svůj forhend s vysokou razancí, jenž můžeme považovat za úder z řitě snů, podtrhne opičím skřekem, jenž vyděsí nejen diváky, ale i soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Pane administrátore, to je dobře, že jste mu smazal tento spam, protože to jenom ničilo diskusi na tomto portálu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
TY děláš, jako kdyby ty jsi ji neničil blbe.
Reagovat
skott
Soude podle zapasu s Lenou, Mariu nic jednoducheho neceka dneska proti Agnieszce.Znovu me malinko jejich duel zklamal, podobne jako loni v Torontu, ani tentokrat nenabidly to nejlepsi, co umi.U Leny se to dalo cekat po dvou mesicich bez tenisu, ale od Marii jsem doufal v neco vic.Obcasne zablesky nemohly vynahradit spoustu zbytecnych chyb a po delsi dobe opet velky pocet dvojchyb.Aga i pres zapornou bilanci Mariu vzdy trapila ve vzajemnych utkanich a na zregenerovani ma ted navic mnohem vic casu, protoze semifinalove souperky byly nasazeny jako 1 a 4 zapas a smysl mi opravdu unika...pokud to ale Masha zvladne pak uz verim, ze to dotahne az k titulu.Sammy Stosur je jeji oblibena souperka a Azarenka zas jen jeji vyrazne horsi kopie.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist