Bartoliová ukončila spolupráci s Novotnou už po dvou turnajích

22. 3. 2013, 12:24
Aktuality 7
Jana Novotná s Polkou Irenou Kuczynskou vydržely v trenérském křesle Marion Bartoliové pouze na dvou turnajích. Francouzská tenistka v Miami, kde včera ve svém prvním zápase vzdala kvůli zranění nohy, oznámila ukončení velmi krátké spolupráce.
Profily hráčů
Marion Bartoliová

Od 6 let Marion Bartoliovou trénoval svérázný otec Walter. Letos v únoru se však shodli, že bude lepší jít novou cestou. Ujmout se osmadvacetileté Francouzky měla krajanka Amélie Mauresmová, na finální dohodu ale nedošlo. Až koncem února se Bartoliová dohodla víceméně intuitivně na spolupráci s Janou Novotnou a Irenou Kuczynskou poté, co si s wimbledonskou vítězkou z roku 1998 zatrénovala.

První angažmá Jany Novotné v roli trenérky ale netrvalo dlouho. Bartoliová spolupráci ukončila už po pouhých dvou turnajích v Indian Wells a Miami. Na Floridě po druhém kole, v němž vzdala kvůli zranění nohy Němce Petkovicové, oznámila ukončení spolupráce s česko-polskou dvojicí.

"Zkoušely mi předat nějaké věci, ale herní styl a technické změny mi moc nesedly," řekla 11. hráčka světa deníku L'Equipe. "Sešly se špatné věci ve špatnou dobu. Jednalo se o zkušební období a jsem v období, kdy se musím rychle rozhodnout," uvedla Bartoliová.

Do Miami přiletěl za Bartoliovou její otec Walter. Tři dny se snažil dceru podpořit. Návrat pod jeho trenérskou taktovku ale hráčka neplánuje. "Nemám ve zvyku se vracet, snažím se dívat do budoucna." řekla tenistka.


Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Rafaeoli25
Nevim, myslím, že jí asi těžko něco pomůže, ať bude trénovat s kýmkoli na nejlepší pětku šestku stejně nikdy mít nebude jako neměla v minulosti, nechápu, že se ze změny jejího trenéra dělá takový drama a humbuk. Zcela zbytečně..
Reagovat
George_Renel
si asi myslela "Skoč na krávu už je tele". Ale dobře víme, že takhle to může NĚKDY zafungovat krátkodobě a především u kolektivních sportů. Jinak je určitě lepší cesta trpělivosti a dlouhodobého výávoje v nějakých fázích. Marion k sobě bude hledat někoho těžko. Popravdě jsem rád, že Jana u ní skončila. Marion na rozdíl od Jany moc nemusím a tak byl člověk takový rozpolcený.
Reagovat
smazaný uživatel
No, mně už to od začátku připadalo jako takové spojení dvou podivínek... :D
Reagovat
gambon
podle mně Marion má tak atypickej styl a zejména servis vzhledem k zdravotním obtížím v mládí, že opravdu bude problém najít vhodného trenéra i po mentální stránce! možná by jí tedko na servis pomohl spíš Honza Železnej :)
Reagovat
tommr
přesně tak. Bartoliová už taky není nejmladší a předělávat její excentrickej styl, kterej má zažitej bude pro každýho trenéra pořádná fuška - a hlavně nevděčná práce. Ani se nedivím, že Novotná tak brzo skončila ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
take si myslim, ze marion je pomerne tvrdohlava....tvrdohlavy mezek ;)
proste ma svou hlavu a hotovo!
Reagovat
smazaný uživatel
Nebylo by lepší, kdyby trenovala nějakou českou tenistku ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist