Bartyová na WTA Elite Trophy přehrála Garciaovou, obhájkyně Görgesová je v semifinále, Sevastovová nezaváhala

1. 11. 2018, 09:49
Aktuality 19
WTA ELITE TROPHY - Loňská semifinalistka Ashleigh Bartyová na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai porazila Caroline Garciaovou a uživila mírnou šanci na postup do semifinále. Obhájkyně titulu Julia Görgesová ve dvou setech zdolala Elise Mertensovou a stala se první semifinalistkou. Anastasija Sevastovová si na závěr programu poradila s domácí divokou kartou Shuai Zhang.
Ashleigh Bartyová

Ashleigh Bartyová po semifinálové účasti ve Wuhanu nemohla kvůli zranění pravé paže startovat v Pekingu a představila se až na WTA Elite Trophy, kde před dvěma dny stejně jako ve wuhanském semifinále neuhrála proti Bělorusce Sabalenkové ani set.

Dnes však uživila mírnou šanci na postup ze skupiny. Loňská semifinalistka totiž v dnešním utkání přehrála 6-3 6-4 Caroline Garciaovou a Francouzce, která před dvěma týdny v Tianjinu slavila zisk prvního letošního titulu, oplatila loňskou porážku z wuhanského finále.

Bartyovou dnes držel hlavně servis. Talentovaná Australanka nečelila jedinému brejkbolu a v každé sadě dokázala Garciaové jednou sebrat podání. Po hodině a čtvrt využila hned první mečbol.

Scénář Orchidejové skupiny se zdá jednoduchý, ale nemusí být, jelikož může rozhodovat procentuální úspěšnost vyhraných gamů. Garciaová musí porazit Sabalenkovou 2-0 na sety, aby udržela ve hře sebe i Bartyovou. Sabalenkové stačí k postupu uhrát set.

Julia Görgesová i přes porážku s Estonkou Kontaveitovou na WTA Elite Trophy zatím úspěšně navazuje na čerstvý triumf v Lucemburku. Němka, která zítra oslaví 30. narozeniny, totiž dnes v premiérovém souboji zdolala 6-2 7-6(5) Elise Mertensovou a díky vítězství ve dvou setech si jako první zajistila místo v sobotním semifinále.

Obhájkyně titulu Görgesová v úvodním gamu odvrátila dva brejkboly a sama v následující hře šanci na brejk nevyužila. Od stavu 2-2 však měla jasně navrch a ve zbytku úvodní sady už soupeřce nepovolila jediný game.

Druhá sada byla dlouho v režii Mertensové, jež k postupu do semifinále potřebovala uhrát set. Belgičanka ovšem za stavu 5-4 druhé dějství nedopodávala a o dvě hry později čelila třem mečbolům v řadě. S nimi si sice poradila, ale dramatický tie-break urvala Görgesová.

Pro Mertensovou tak letošní životní sezona skončila. Dvaadvacetiletá Belgičanka excelovala hlavně v její první polovině, kdy vyhrála turnaj v Hobartu, Luganu a Rabatu a na Australian Open si zahrála premiérové grandslamové semifinále.

Anastasija Sevastovová pokračuje ve výborné formě posledních týdnů. Lotyška si na US Open zahrála premiérové grandslamové semifinále, v Pekingu své největší finále a vítězně začala i na WTA Elite Trophy, když v úvodním zápase porazila 6-0 7-6(10) domácí divokou kartu Shuai Zhang, s níž si poradila už potřetí v řadě.

Sevastovová v úvodním dějství neztratila jediný bod na servisu a soupeřce nadělila nepopulárního "kanára". Druhá sada byla podstatně vyrovnanější. Favorizovaná Lotyška dvakrát nezvládla dopodávat set a málem sadu ztratila v dramatickém tie-breaku, v němž nakonec zvítězila 12-10, přestože prohrávala už 1-5.

Sevastovová zítra svede přímý souboj o semifinále se Španělkou Muguruzaovou. Pro Shuai Zhang domácí turnaj skončil.

Rozhodnuto není ani v Azalkové skupině, kde budou zítra o postup ze skupiny bojovat Američanka Keysová a domácí naděje Qiang Wang.

• WTA ELITE TROPHY •
Zhuhai, Čína, tv. povrch / hala, 2,349.363 dolarů
čtvrteční výsledky (1. 11. 2018)
• Dvouhra - Orchidejová skupina •
Bartyová (9-Austr.) - Garciaová (8-Fr.) 6-3 6-4
• Dvouhra - Růžová skupina •
Görgesová (5-Něm.) - Mertensová (4-Belg.) 6-2 7-6(5)
• Dvouhra - Kaméliová skupina •
Sevastovová (2-Lot.) - Shuai Zhang (12-Čína) 6-0 7-6(10)
Pořadí skupin
• Čtyřhra - Bugenvileová skupina •
L. Kičenoková/N. Kičenoková (3-Ukr.) - Katóová/Ninomijaová (2-Jap.) 6-4 1-6 10-7
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

19
Přidat komentář
Alien
Na celkovou vítězku tipuji Arynu!
Reagovat
blixa
Ty si spadl z Marsu, viď ? V ženském tenise tipuje jen šílenec (nebo alien) :D
Reagovat
Alien
Velice se omlouvám. Je vidět, že jsi na slovo vzatý tenisový odborník. Už to více neudělám!
Reagovat
Krisboy
...a dobře uděláš. Tvůj tip vydržel sotva pár hodin :)
Reagovat
blixa
Jako vždy :D :D
Reagovat
Fransoas
Dnešní zápasy mi potvrdily teorii,že Sevastova vyhraje,ale bylo to daleko větší drama než jsem předpokládal - ztacená podání jenom v TB - 11 : 12.Ostatní dvě dvouhry dopladly pčesně obráceně,než jsem si představoval.
Reagovat
Fransoas
Tak je to omyl. Sevastova - v TB 12 : 10. Ztracená podání v TB 5 : 6.
Reagovat
jirkaS
a proto mi v tom nadpisu nesedí to "nezaváhání" ;-)
Reagovat
dadaft
Konec zápasu ilustroval známou tenisovou pravdu, že někdy není lehké dopodávat zápas.
Stázka to nedokázala ze dvou pokusů a musela se tahat v neobyčejně vyrovnaném tajbrejku, ve kterém neprohrála jen díky štěstí.

Zítra si to dá na férovku s Muguruzou o postup...
Reagovat
dadaft
Stázinka hraje podobně jako Ashleigh - v naprosté pohodě.

Servíruje takový koktejl úderů, že Zhang nemá nárok.

Kanár cvrliká,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
naštěstí se Zhang ve druhém setu vzpamatovala a asi to nebude nuda.
Reagovat
dadaft
druhý set byl vyrovnaný a pořádná bitva.
Mertens podávala za stavu 5:4 na vítězství, ale Julča se vyhecovala a ve velkém stylu to dotáhla k vítězství.

Goerges bych se Sabalenkou a Muguruzou viděl jako favoritku turnaje.
Reagovat
tommr
Sabalenka je podle mě největší favoritka na titul. Konkurovat jí může jen Sevastova ale jen pokud by měla Sabalenka špatnej den ...
Reagovat
blixa
Julčááá !!!:D
Reagovat
slacker
Fulca
Reagovat
smazaný uživatel
Hezké loučení se sezonou.
Come on, Aussie. Ať je ta devatenáctková aspoň stejně úspěšná.
Kdyby zítra Caroline vycentrovala výsledkově zápas s Arynou, nezlobil bych se :-)
Reagovat
dadaft
zajímavé, že v prvotních předzápasových kurzech byla Goerges jasnou favoritkou, ale sázkaři Mertensové asi dost věří a kurzy se přiblížily...
Reagovat
dadaft
Ashleigh byla lepší po celý zápas, hrála dobře a na pohodu, dobrý servis, dobré čtení hry, pestrý technický tenis,,,,,,,,,,,,,,,,,, stačilo to bohatě.
Reagovat
dadaft
Sabalenka Garciu převálcuje, to je tutovka.
A tím pádem postoupí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist