Bartyová v Malajsii vyhrála i své první semifinále, o titul se utká s Hibinovou

4. 3. 2017, 14:33
Aktuality 17
WTA KUALA LUMPUR - Ashleigh Bartyová v malajsijském Kuala Lumpur vyhrála i svůj šestý zápas a tři čtvrtě roku po obnovení kariéry si zahraje o svůj první titul na okruhu WTA. Jako poslední se jí do cesty postaví Japonka Nao Hibinová.
Ashleigh Bartyová

Asleigh Bartyová v 15 letech ovládla wimbledonskou juniorku a v roce 2013 si s Casey Dellacquaovou zahrála třikrát ve finále grandslamu ve čtyřhře. Jenže v létě 2014 slibně rozjetou kariéru ve svých 18 letech přerušila a téměř dva roky nehrála. Profesionálně se věnovala kriketu. 

I když se jí v novém sportu rovněž dařilo, po tenisu se jí opět zastesklo a vrátila se k němu. A udělala dobře. Dospěla, nabrala na síle a zdá se být v ještě lepší formě, než když kariéru přerušila.

Letos Bartyová v úvodu sezony sebrala set světové jedničce Kerberové, na Australian Open došla do 3. kola. A tento týden v Kuala Lumpur hraje svůj životní turnaj.

Právě v Kuala Lumpur si v roce 2013 zahrála své první čtvrtfinále na okruhu WTA. Dnes si na stejném místě zahrála i poprvé v semifinále a navíc si v něm zajistila i premiérové finále, když porazila 6-3 7-5 Číňanku Xin-Yun Han.

Dvacetiletá Bartyová v Malajsii předvádí skvělý tenis. Včetně kvalifikace vyhrála šest zápasů v řadě a favoritkou bude i v nedělním boji o titul. Vyzve o dva roky starší Japonku Nao Hibinovou, která dnes zdolala 2-6 6-4 6-4 Polku Magdu Linetteovou

Dvaadvacetiletá Hibinová je ve finále potřetí v kariéře. Obě předchozí si zahrála v uzbeckém Taškentu, kde před loni získala svou zatím jedinou trofej.

• WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR •
Malajsie, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (04. 03. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Bartyová (Austr.) - Xin-Yun Han (Čína) 6-3 7-5
Hibinová (Jap.) - Linetteová (Pol.) 2-6 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podání Ash zatím píše, ale měla by vyhrát ve dvou, protože to zatejpovaný rameno i pravý kotník nevypadají jen jako kosmetický doplněk...
Reagovat
EllNino
opět déšť žial ..
Reagovat
smazaný uživatel
Doslova průtrž :-(
Reagovat
EllNino
http://www.tennisforum.com/3601-claro-open-colsanitas/1209370-bogota-early-entries.html

http://www.tennisforum.com/3609-swiss-womens-championship/1210354-entry-list.html

Frick bude mít radost ;) Ale Katce i Báře Bogotu a Bastad schvaluju :)
Reagovat
bIbec
Až teď jsem si uvědomil, že FC nenavazuje přímo na Charleston.. tak kdo ví, jak to nakonec bude.

Jináč teda do Bastadu je ještě čas :-)
Reagovat
EllNino
jojo pardon :) ... zaměnil jsem Švédsko a Švýcarsko, popílek :)
Reagovat
dunphy
Ten druhý odkaz je ale na dubnový turnaj v Bielu, ne? :)
Reagovat
EllNino
já nevím, tam bylo napsáno Bastad, taky jsem se divil, ten bývá až po Wimbledonu :)
Reagovat
EllNino
jj máš pravdu Biel, ono tam je Swiss ... a já jsem si nějak spojil, že to je Švédsko a už jsem to nezkoumal :D tak pardon, Švýcarsko, a taky od B :)
Reagovat
skott
v brazilské Curitba jedno z nejlmadších finále v historii. Stále ještě patnáctiletá Nasťa Potapova napodobila Amandu Anisimovou a zahraje si s ní o první profesionální titul v kariéře.
Reagovat
EllNino
navíc Amanda klofla Irinu Khromachevu ze stovky, u které moc nevím, proč tam jezdila ...
Reagovat
skott
Ira si zřejmě nevěří na větší turnaje, potřebuje obhájit body z loňska a tak obětovala IW a zůstává v Brazílii i další týden. Tahle prohra jí bohužel ale taky nepřidá.
Reagovat
EllNino
aha, tak to máš pravdu :/ ...
Reagovat
skott
Těžce nezvládnutý zápas ze strany Magdy. Brejkboly mluví za vše, jen 3 ze 16 proměnila, ale nebylo to jen o jejich počtu, ale hlavně jakým způsobem je zahazovala. Tolik nalitých úderů při bp nebo jiných důležitých míčích jsem dlouho neviděl. S každým dalším jí to viditelně víc a víc svazovalo ruce. Semifinále je výborný výsledek vzhledem k mizernému začátku sezony, ale i tak jí to musí mrzet.

Bohužel podobně dopaldy i Nička Kudermetova s Natelou Dzalamidze, které byly dva míče od postupu do svého prvního WTA finále ve 2.setu, aby následně prohrály dalších 9 míčů v kuse i následný STB. Dokonce to v jednu chvíli vypadalo, že se tam do sebe i slovně pustily po několika zkažených úderech a přebězích.
Reagovat
COMEON
".. 15 letech ovládla wimbledonskou juniorku a v roce 2013 vyhrála s Casey Dellacquaovou tři grandslamy ve čtyřhře. "

Hrala 3 grandslamove finale ale ani jedno nevyhrala. Jesus Christ, informacie a všeobecný prehľad mate skvely. :)
Reagovat
horska.kraslice
Vyhrála své první finále - přání otcem myšlenky? :-)
Reagovat
fialka
tak, tak, vyhrala finále a ešte musí hrať o titul, to je nespravodlivé. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist