Bautista porazil Medveděva i potřetí, v semifinále ho čeká italský mladík Sinner

1. 4. 2021, 08:46
Aktuality 16
ATP MIAMI - Roberto Bautista vyhrál s Rusem Daniilem Medveděvem i třetí vzájemný duel. V Miami 32letý Španěl zvítězil nad světovou dvojkou 6-4 6-2 a potřetí v kariéře postoupil do semifinále turnaje Masters 1000. O druhé finále si zahraje s o třináct let mladším Jannikem Sinnerem, s nímž prohrál před dvěma týdny v Dubaji. Italský mladík je v takto velkém semifinále poprvé.
D. Medveděv a R. Bautista (© AFP)

Roberto Bautista po dvou těžkých třísetových zápasech proti Němci Struffovi a bývalému domácímu šampionovi Isnerovi, kterému dokonce utekl z mečbolu, porazil nečekaně snadno 6-4 6-2 nejvýše nasazeného Rusa Daniila Medveděva.

"Mám velkou radost z toho, jak jsem dneska hrál. Daniil je světová dvojka a jeden z nejlepších hráčů na světě," řekl dvaatřicetiletý Bautista, který je v Miami nejstarším zbývajícím hráčem v pavouku.

Do semifinále turnaje Masters se španělský tenista dostal potřetí v kariéře. Jediné finále si zahrál v Šanghaji 2019, kde tehdy vyřadil Novaka Djokoviče, ale v boji o titul nestačil na Andyho Murrayho.

Příštím soupeřem Bautisty bude devatenáctiletý Jannik Sinner z Itálie, který si poradil 7-6 6-4 s Alexandrem Bublikem a postoupil do svého největšího semifinále. A poražený Kazach měl pro soupeře pouze slova chvály.



"On vážně není člověk," řekl Bublik. "Velmi mě překvapuje, jak je ve svém věku psychicky odolný, spoustě hráčů tohle chybí. V zápase jsem mu několikrát řekl, že hraje jako robot. Ale myslel jsem to jako kompliment, protože je opravdu velmi dobrý hráč," dodal.

Bautista proti Sinnerovi nastoupil už před dvěma týdny v Dubaji, kde prohrál ve třech setech. "Bylo to těsné, ale nyní budu muset podat podobný výkon jako dnes. Je ve formě a roste z něj jeden z nejlepších hráčů světa," uvedl Bautista.

Medveděv hrál první turnaj jako světová dvojka a při neúčasti kompletní Big 4 byl největším favoritem. První problémy měl už ve třetí kole proti Australanu Alexeii Popyrinovi, proti kterému dohrával v křečích. Na zkušeného Bautistu ale recept znovu nenašel.

"Jeho hra mi nesedí. Nevím proč, ale nedokážu se dostat do rytmu a nehraju tak, jak bych si představoval. On ví, jak na mě a já do příště budu muset něco změnit," řekl zklamaný Medveděv.

O druhé semifinálové dvojici se rozhodne dnes v soubojích Stefanose Tsitsipase s Hubertem Hurkaczem a Andreje Rubljova se Sebastianem Kordou.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 4.299.205 dolarů
středeční výsledky (31. 03. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bautista (7-Šp.) - Medveděv (1-Rus.) 6-4 6-2
Sinner (21-It.) - Bublik (32-Kaz.) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Princezna roztrilela Zombie Medveda.

https://www.youtube.com/watch?v=Mg0bvyIEHcs&t=120s
Reagovat
turista
Bautista je na hardu nebezpečný.
Reagovat
Nola
Medved nevie hrat s Autistom, zacina mat podobne problemy ako Novak.... Autista sa udrzi dlho vo vymene a neponuka skoro ziadne chyby...

obaja vitazi ankiet su z kola von, ale aj ti moji, za ktorych som hlasovala.... d Artagnan ma o jedneho neprijemneho supera menej, este je tam Rublev, ale toho dokaze porazit.....
Reagovat
Vlk-v-trave
Jsem hlasoval za other:) sance tam je celkem slusna.
Reagovat
Nola
ja som dala hlas Zverevovi a Garbine, nakoniec to vyhra Hurkac a Svitolina smile
Reagovat
Vlk-v-trave
ja jsem sel po tech others:)))
u chlapu jsem si ani nic moc nemyslel, u bab jsem si troufnul na Brady, ktera hukla hned na zacatku, spis jsem si myslel, ze trebas Naomi, Medved nevyhraji...tyhle turnaje po GS, kdy je jeste covid, celkem narocne si neco tipovat...:)
Reagovat
Mayo
Ty si dobrý autista smile
Reagovat
Nola
:D
kolkokrat si napisal aspon nieco k hre? nula, vsimla som si, ze Medved nema az tak zabijacky FH, hra ho, ked lopticka klesa, ale vyvinie vacsiu rychllost, ako trebars Andy Murray.... nejak su mi velmi podobni, netusim preco, asi tou nskutocnou obranou, ale Andy bol asi o dost lepsim hracom na returne, ale obaja dokazu obehat vsetko aj z tribuny...
Reagovat
paddy
press conference at 14:00 CET smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Lekl se, zeby skoncil ve Vlcim gangu :)
Reagovat
Patik
ako prvý apríl celkom fajn..
Reagovat
Krisboy
Řekl po kterém Wimbledonu?
Reagovat
Marduch
Asi tak smile
Reagovat
smazaný uživatel
On este hrá?
Reagovat
Mayo
Na sekundu som tomu uveril. Potom som zistil, že je prvého. Ešte bude chvíľu v úlohe fackovacieho panáka.
Reagovat
Krisboy
Finále Sinner-Korda? Joj, to by se mi moc líbilo smile

Hlavně Sebi to bude mít ještě těžký, ale stále věřím smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist