Bautista si v Zhuhai poradil se Seppim a přerušil sérii pěti čtvrtfinálových neúspěchů

27. 9. 2019, 13:19
Aktuality 1
ATP ZHUHAI - Roberto Bautista si v Zhuhai poradil s Andreasem Seppim, přerušil sérii pěti čtvrtfinálových porážek na turnajích ATP a poprvé od května na nich postoupil mezi nejlepší kvarteto. O druhé letošní a celkově 17. finále bude semifinalista letošního Wimbledonu bojovat proti Alexovi de Minaurovi.
Roberto Bautista

Roberto Bautista na většině letošních turnajů prošel do závěrečných kol, ale na okruhu ATP na výraznější výsledek dlouho čekal. Letošní čtvrtfinalista Australian Open a semifinalista Wimbledonu v Zhuhai po Pablovi Andújarovi neztratil set ani s Andreasem Seppim a přerušil sérii pěti čtvrtfinálových porážek na turnajích ATP.

Jednatřicetiletý Španěl si s o čtyři roky starším Italem poradil i počtvrté. Dnes proti němu odvrátil všechny čtyři brejkboly a za necelou hodinu a půl zvítězil hladce dvakrát 6-2.

Bautista ve svém prvním semifinále na ATP od května zaútočí na své druhé letošní a celkově 17. finále. Dalším soupeřem majitele devíti trofejí bude Alex de Minaur.

De Minaur se letos potřetí dostal do semifinále na turnajích ATP a obě předchozí nakonec přetavil v zisk svých prvních dvou titulů na okruhu. Vítěz podníků v Sydney a Atlantě ve čtvrtfinále nové akce přetlačil 6-2 4-6 6-4 světovou čtrnáctku Bornu Čoriče. V semifinále bude 20letý australský talent bojovat o páté kariérní finále, všechna předchozí si zahrál na venkovních betonech.

Druhou semifinálovou dvojici utvořili Albert Ramos a Adrian Mannarino. Ramos po obratu vyhrál poslední souboj letos v Ženevě a srovnal vzájemnou bilanci na 3-3.

Ramos pokračuje ve skvělé formě ve druhé polovině sezony. Jednatřicetiletý Španěl po setech 7-5 6-4 oplatil nedávnou porážku z US Open Gaëlovi Monfilsovi a od poloviny července (včetně challengerů) postoupil posedmé do semifinále. Zítra bude usilovat o třetí letošní a celkově deváté finále na ATP, teprve druhé mimo antukové dvorce.

Mannarino si semifinále zahraje poprvé od poloviny června, kdy na trávě v Hertogenboschi získal svůj premiérový titul. Jednatřicetiletý Francouz dnes snadno přehrál 6-1 6-4 Damira Džumhura a bude útočit na osmé kariérní finále.

• ATP 250 ZHUHAI •
Čína, tv. povrch, 1,000.000 dolarů
páteční výsledky (27. 9. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bautista (2-Šp.) - Seppi (It.) 6-2 6-2
Ramos (8-Šp.) - Monfils (3-Fr.) 7-5 6-4
de Minaur (7-Austr.) - Čorič (4-Chorv.) 6-2 4-6 6-4
Mannarino (Fr.) - Džumhur (Bosna) 6-1 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist