Bautista vyhrál v Sofii první zápas a je v semifinále

5. 2. 2016, 16:38
Aktuality 4
Jediná výhra stačila Španělovi Robertu Bautistovi k postupu do semifinále turnaje v Sofii. Nejvýše nasazený tenista zasáhl do hry až dnes, kdy ve dvou setech vyřadil Francouze Mannarina. V souboji o finále ho čeká Gilles Müller, který si poprvé v kariéře poradil se Španělem Garcíou-Lópezem.
Roberto Bautista

Roberto Bautista měl v bulharské metropoli jako nejvýše nasazený hráč v prvním kole volno a v tom dalším jeho soupeř Filip Krajinovič odstoupil ještě před zápasem. Osmnáctý tenista světa, kterého na Australian Open vyřadil v pěti setech Tomáš Berdych, se tak na kurt podíval až ve čtvrtfinále, které dnes zvládl s přehledem.

Jeho soupeř Adrian Mannarino si za celý zápas nedokázal vypracovat brejkbol, v každém z obou setů při svém podání jednou kapituloval a za 68 minut favoritovi podlehl 4-6 3-6.

"Není jednoduché vstoupit do turnaje ve čtvrtfinále, když váš soupeř už odehrál dva zápasy," řekl stránkám ATP nedávný vítěz z Aucklandu, který v Bulharsku bojuje o druhý letošní titul. "Myslím, že jsem si vedl výborně. Proti němu se nikdy nehraje snadno, má dobrý levácký servis. Popral jsem se s tím dobře, a proto jsem ho dokázal porazit," dodal.

Jeho příští překážkou v cestě za titulem je další výborně podávající levák Gilles Müller. Lucemburčan dnes nastoupil proti Guillermu Garcíovi-Lópezovi, s nímž prohrál všechny čtyři dosavadní vzájemné zápasy. Ani ten pátý se pro Müllera nevyvíjel příznivě - 42. hráč světa dvakrát ztratil servis a v úvodním dějství prohrával 2-5. Sadu ale ještě dokázal otočit, když nejprve před tie-breakem neproměnil tři setboly a ve zkrácené hře pak sám dva odvrátil.

V dalším setu už Müller podával suverénně, ještě jednou sebral soupeři servis a i díky 14 esům zvítězil 7-6 6-4.

"Takový začátek jsem v plánu rozhodně neměl," komentoval Lucemburčan průběh první sady. "Hrál jsem hodně pasivně a dal mu dost času na to, aby hrál svou hru. Byl jsem z toho trochu frustrovaný, protože přesně takhle to být nemělo. Za stavu 2-5 jsem si řekl: 'Tenhle set už stejně skončil, zkus hrát agresivněji a najít rytmus pro ten druhý.' Brejknul jsem ho a začal mít pocit, že takhle bych měl hrát dál, navíc (García) začal trochu tuhnout. Srovnal jsem na 5-5, a to už jsem cítil, že hraju dobře. Se svým dnešním výkonem jsem spokojený," dodal Müller, který má s Bautistou vyrovnanou bilanci 2:2.

Také ve spodní polovině pavouka pokračuje největší favorit. Viktor Troicki dnes porazil 6-3 6-4 Němce Philippa Kohlschreibera a ukončil sérii čtyř vzájemných duelů, z nichž odešel jako poražený.

"Několikrát jsem s ním prohrál a s tím se vám do zápasu rozhodně nevstupuje nejlépe. Ale dnes jsem dokázal využít svého sebevědomí a myslím, že jsem odehrál dobrý zápas," řekl Troicki.

O finále si druhý nasazený Srb, který na začátku roku vyhrál turnaj v Sydney, zahraje s Martinem Kližanem. Slovenský tenista, který opustil první tři letošní zápasy bez jediného vítězství, si v bulharské metropoli připsal už třetí výhru během pěti dnů. Dnes zdolal
6-4 6-3 Itala Andrease Seppiho a ve čtvrtém vzájemném střetnutí zaznamenal premiérovou výhru.

Výsledky - Sofie (tvrdý povrch, dotace 520.070 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bautista (1-Šp.) - Mannarino (8-Fr.) 6:4, 6:3
Troicki (2-Srb.) - Kohlschreiber (5-Něm.) 6:3, 6:4
Müller (6-Luc.) - García-López (3-Šp.) 7:6 (8:6), 6:4
Kližan (7-SR) - Seppi (4-It.) 6:4, 6:3
Čtyřhra - semifinále:
Oswald/Shamasdin (Rak./Kan.) - Fyrstenberg/Rosol (Pol./ČR) 4:6, 6:3, 10:2
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
EllNino
Bude souboj Veselý - Rosol, vzhledem k nabité konkurenci aspoň jeden postoupí, a spíš věřím Lukášovi :)
Reagovat
panzer.dragon
Reagovat
marta
www.tenisportal.cz/rotterdam/2016/atp-muzi/?draw=1
Reagovat
Fandina
Ten se má :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist