Becker: Šarapovová si zaslouží druhou šanci

17. 2. 2017, 09:52
Aktuality 25
Očekávaný návrat Marie Šarapovové na tenisové kurty rozdělil tenisový svět na dva tábory. Jedni se nemohou návratu dočkat a tvrdí, že pětinásobná grandslamová vítězka na tour chybí. Ti druzí v ní vidí jen podvodnici a nejraději by rodačce ze Sibiře udělili doživotní zákaz. Tenisová legenda Boris Becker už určitě vyhlíží konec dubna. Němec věří, že Šarapovová si svůj trest odpykala a zaslouží si druhou šanci.
Profily hráčů
Boris Becker

Patnáctiměsíční trest Marie Šarapovové za doping se pomalu chýlí ke konci. Už 26. dubna se ruská tenistka představí na turnaji WTA ve Stuttgartu, posléze v Madridu a poté v Římě. Od pořadatelů všech tří turnajů obdržela divokou kartu a předpokládá se, že další budou následovat.

Ne každý se ale na její návrat na kurty těší. Mezi natěšence však patří tenisová legenda Boris Becker. "Všeobecně jsem pro druhé šance," řekl Němec. "Šarapovová už za svou chybu dostatečně zaplatila. Dostala docela dlouhý trest a ten si odpykala," doplnil.

A jak vezmou její návrat soupeřky? Toho se právě Becker trochu obává. "Každý má právo na svůj vlastní názor, ale doufám, že v šatnách bude klid. Myslím, že se na to dá zapomenout a jede se dál," řekl trojnásobný wimbledonský šampion.

Devětačtyřicetiletý rodák z německého Leimenu poukázal i na fakt, že časté dopingové testy mají jisté zastrašovací účinky. "Tenisté jsou většinou rozumní. Když se podíváte na elitní stovku u mužů, tak nikdy nebyl problém s dopingem. U žen je to to samé, Maria je výjimka. Její případ je navíc důkazem, že systém funguje."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

25
Přidat komentář
brixner
Zastřelit nebo poslat do gulagu - to ne, to je spíš ironie!
A vyloučit jí na pár měsíců...No, budiž...
Ale ještě jí dávat WC? Ten byznys a touha po penězích jednou zničí celý svět! Ten "trest" měl být pomyslnou tlustou čarou za "kariérou č.1", teď tedy měla začít ta č.2, ale hezky od začátku, všechny chtějí nahoru, chtěla i Nicole a musela se protloukat kvaldama! Co, Marfuša je ikona? Kdo jí stvořil, proboha? Ale tupé, milionové stádo, je ochotno za to platit, tak je prostě "ikona" a cpou jí WC a podobné věci...S tím už nikdo nic neudělá, jistě, já jen tvrdím, že ten trest byl prostě absolutně neadekvátní, bez toho, že ona je Ruska!!! A mimochodem - taková Genie je opravdu krásná žena(já vím, vychlastaný hlas, arogance, bla bla bla), nebo Ana - těmto se Marfuša prostě rovnat nemůže, nikdy! Ale když jí chtějí...
A Agassi si nějaký ten kokainek zobnul, ale jistojistě to nebylo kvůli výkonnosti, to by byl v první desítce dodnes :-)) On kalil, sral an tenis a prostě občas si dal lajnu, nejspíš proto, aby mu pořádně stálo brko, ne pro to, aby vyhrál svých 8 GS! A aspoň se přiznal...
Reagovat
peggy
Je i Ceska tenistka,ktera kdyz ji to nejde nebo neni pojejim tak mlati raketou a je rozrusena.Tak Maria vresti,kazdy co umi.
Reagovat
smazaný uživatel
Češi nejsou národ podvodníků, Rusáci umí jen dopovat jinak by nic neuměli. Navíc to jsou hnisný lháři a Maria není vyjímka
Reagovat
Titan
Pravda, nejznámější světoví feťáci, Marion Jones, Lance Armstrong, samý pravdomluvný charakter :-))))
Reagovat
horska.kraslice
Šarapka vříská, protože je rozrušena!?, to jsou mi teda novinky.....:)
Reagovat
smazaný uživatel
WADA identifikovala krevní vaky z roku 2006, Madridského lékaře Fuentéze. Patřily i elitním tenistům, ale z právních důvodů a promlčení už je nemůže zveřejnit
Reagovat
peggy
Plne souhlasim s Borisem,byl to pro Marii dost velky trest a pouceni.Nektere dostaly mnohem mensi.Ona na kurtech chybi,chova se normalne na kurt nechodi nalicena a jeji soukromi a aktivity mimo tenis nemaji nikoho zajimat.Kazdy mame sve.
Reagovat
Krisboy
Chybí jenom někomu, ty to říkáš jako by to byl nějaký objektivní fakt. A na to, co je to "chovat se normálně" máme taky asi dost jinej názor. Zeptej se 90% tenistek, jestli se vřeštící Marfuša chová normálně.
Reagovat
VlS
No, objektivně - když se modlí za kurtem u zdi nářků, tak nevřeští, jen zdržuje.
Reagovat
horska.kraslice
To se nadechuje k dalšímu vřískotu.
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
VlS
:-))
Reagovat
Fandina
:-)
Reagovat
misa
Když se některým osobám udělí terapeutické výjimky na cokoliv, tak jistě nejsou žádné problémy s dopingem v tenisu.
Reagovat
Mark976
Já teda nevím, jestli v elitní stovce mužů nikdy nebyl problém s dopingem......Cilic nechtene vzal glukozu s nepovolenym povzbuzovacem a Troicki omylem nedal krev a oba za to nemohli hrat. Maria taky tvrdila, ze o tom nevedela. Vsichni kvuli tomu nesmeli hrat, ale podle Beckera nebyl nikdy problem ve stovce s dopingem.....
Reagovat
janek_da
a náš Korda, Agassi
Reagovat
Krisboy
Nandrolon! Nandrolon!!
Reagovat
Mark976
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:Dopingov%C3%A9_p%C5%99%C3%ADpady_v_tenise tak češi celkem vedou:o)))
Nováček, Ulihrach, Korda, Minář, Strýcová ...ať už úmyslně, nebo ne......
Reagovat
Krisboy
Prísámbůh, že tu uřvanou nesportovní megeru nemám rád, ale v tomhle má Boris pravdu. Provinila se, trest si odpykala tak ať hraje. Jen u mě (a spousty dalších lidí, kteří nemají hlavu vymletou bulvárem) klesla ještě níž, než byla.
Reagovat
VlS
On systém ani nic jiného neumožňuje, takže to není nic objevného. Otázka je, jak by se jí chtěo spátky bez divokých karet, prokousávat se z 0 nahoru, ale nebyl bych pro to. Ve skutečnosti by to byl na jedné straně dodatkový trest, na druhé straně demotivace pro holky na ITF turnajích.
Maša se vrátí, buď se ukáže, že výkonnost má, body si za pár turnajů nahraje a nebude co řešit, nebo výkonnost nemá a zdroj divošek rychle vyschne. Hra ukáže sama co je správně.
Reagovat
Lunej..
Asi tak, udelala chybu a odpykala si trest, jako jini hraci, kteri byli za doping potrestani. Nevim, proc mit nejake nenavistne pocity, chybuje kazdy z nas a zalezi,jak se z toho kdo pouci.
Reagovat
turista
Šarapka sice příšerně ječí, ale umí skvěle hrát tenis, to se musí uznat. Trest si odkroutila tak není co řešit.
Reagovat
Krisboy
Souhlasím. Mě je prostě lidsky nesympatická, ale nikdy bych neřekl, že neumí hrát tenis. O to víc mě tím sere, myslím, že to nemá zapotřebí.
Reagovat
aligo
Jistě, dejme feťačce divoké karty, aby jí její trest nelimitoval a naopak to odskákali její čisté soupeřky... Chvalme systém!!! :P
Reagovat
r176
Takže Mařena je vyjímka ale systém funguje:-)))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist