Becková si v Lucembursku zahraje poprvé ve finále, vyzve Wozniackou

20. 10. 2013, 09:45
Aktuality 43
WTA LUCEMBURK - Annika Becková si v Lucemburku zahraje poprvé ve finále turnaje WTA. Devatenáctiletá Němka se do něj dostala poté, co vyhrála první set nad Švýcarkou Vögeleovou, která pak kvůli svalovému zranění vzdala. O titul se utká s bývalou nejlepší tenistkou světa Wozniackou, jež touží po prvním triumfu v sezoně.
Annika Becková

Z posledních sedmi turnajů se Annika Becková dostala jen jednou do 2. kola, v hale v Lucemburku si ale konec sezony oslazuje svým zatím nejlepším výsledkem v kariéře. V sobotu si přemožitelka Lucie Šafářové zahrála podruhé v semifinále turnaje WTA a když v něm za stavu 7-5 a 1-0 její soupeřka Stefanie Vögeleová kvůli zranění stehna vzdala, postoupila poprvé do finále.

"Jsem moc šťastná, že jsem se tu dostala přes semifinále do svého prvního finále. Obě jsme byly unavené - já včera odehrála velmi těžký zápas proti Katarzyně - a od začátku jsem s tím bojovala," řekla devatenáctiletá Becková, jež ve čtvrtfinále zdolala Polku Piterovou až po více než tříhodinové bitvě a po odvrácení mečbolu.

"Přesto mě mrzí, že dnes soupeřka musela odstoupit, chtěla jsem na své první finále dosáhnout normální výhrou," dodala německá tenistka po vítězství nad třiadvacetiletou Švýcarkou Vögeleovou, která si semifinále zahrála i před týdnem v Linci, své první finále ale nevybojovala ani na pátý pokus. 

Becková se o titul utká s Caroline Wozniackou. Třiadvacetiletá Dánka je sice bývalou světovou jedničkou a letos pojede jako náhradnice znovu počtvrté na Turnaj mistryň, letos ale ještě žádný turnaj nevyhrála.

"Bude to zajímavé. Caroline byla ve finále grandslamu a ve svou hru hodně věří. Zítra prostě jen půjdu na kurt a bude se snažit zápas si užít, předvést své maximum a hrát agresivní tenis jako celý tento týden. Uvidíme, co se může stát, ale doufám, že dokážu diváky překvapit," řekla Becková před prvním vzájemným střetnutím s Wozniackou.

Wozniacká může čekání na první letošní titul ukončit na poslední chvíli v Lucemburku poté, co v semifinále porazila 6-4 6-4 Němku Sabine Lisickou. Ve druhém setu sice málem přišla o vedení 5-1, dlouhý 10. game ale nakonec zvládla a zápas ukončila proměněním čtvrtého mečbolu.

"Sabine je skvělá hráčka - míčky trefuje opravdu hodně tvrdě, hraje velmi agresivně a má dobrý servis - takže jsem věděla, že to pro mě bude hodně těžký zápas. Začala jsem dobře, výborně jsem returnovala. A i když jsem ve druhém setu ztratila vedení 5-1, tak nemyslím, že by úroveň mé hry klesla. Naštěstí se mi na konci podařilo najít rytmus na podání," komentovala Wozniacká.

Lisická ukončí letošní sezony bez titulu, nicméně těšit ji může první grandslamové finále, které si zahrála ve Wimbledonu. Začátkem červenci v něm nestačila až na Francouzku Marion Bartoliovou.

- WTA INTERNATINAL LUCEMBURK -
(Lucembursko, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
sobotní výsledky (19. 10. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Lisická (3-Něm.) 6-4 6-4
Becková (Něm.) - Vögeleová (Švýc.) 7-5 1-0 skreč V.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
smazaný uživatel
máte někdo link na finále lucemburku? díky.
Reagovat
Reti64
http://www.sportlemon.tv/20131014/vv525b9410e1cfb4.43542989-663144.html
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.drakulastream.eu/static/popups/17840104337070.html
Reagovat
smazaný uživatel
děkuji :)))
Reagovat
majovap
http://sport.idnes.cz/tenistka-viktoria-azarenkova-mluvi-o-hekani-fml-/tenis.aspx?c=A131014_213639_tenis_elv
Reagovat
smazaný uživatel
Bulvární článek, ostatně jako asi všechny od pana Ondřeje Novotného... Vika má právě s Rafou velmi dobrý vztah, dokonce mu fandila na US Open. Spíš bych řekl, že už je unavená těmi neustálými otázkami na tohle téma...
Reagovat
PetaM
Já myslím, že kdyby nehekala od prvního míčku, tak to nikomu nevadí ... Ale bohužel :(
Reagovat
dadaft
gratulace Simoně k letošnímu pátému titulzu!!!
(a jako jediná má tuším tituly ze všech povrchů)
bravo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Si holka alespoň v tomto může říct:"Jsem lepší než Serena!!" :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě k tomu včerejšímu semifinále: Myslím, že Caro hrála velmi dobře a předvedla zatím svůj nejlepší výkon na turnaji... Caro sice v 1. setu za stavu 2:1 nepotvrdila brejk, ale od stavu 2:3 měla následující tři gemy jasně navrch a bylo to i tím, že se Sabine přestalo dařit. Mezi šestou a osmou hrou ztratila Caro pouze jediný fiftýn! Pak sice Sabine ještě snížila, ale Caro za stavu 5:4 bez větších problémů dopodávala... Podobně jako uprostřed první sady, tak i na začátku 2. setu měla Caro výrazně navrch. Během prvních tří gemů znovu ztratila jenom jeden fiftýn a když ve čtvrté hře odvrátila brejkbol, tak vedla už 4:0. Gemy byly celkem krátké a za stavu 5:1 se zdálo, že už to Caro v pohodě dotáhne. Sabine se však hodně zvedla a začala hrát mnohem lépe než předtím. Možná to bylo tím, že už neměla co ztratit... Za stavu 5:2 Caro nedopodávala a druhou možnost měla za stavu 5:4. Ani tam to nebylo jednoduché, ale důležité bylo, že Caro nepustila Sabine k žádném brejkbolu. Nakonec Caro využila svůj čtvrtý mečbol a je nutno říct, že při třech shodách si zásadním způsobem pomohla na servisu. Dvakrát eso a jednou taky přímý bod z podání... Takže jak říkám, Sabine na konci výrazně zabrala, ale naštěstí to Caro ukončila v pravou chvíli. :)

Na dnešní finále se těším a věřím, že to pro Caroline dopadne vítězně. Přesto je třeba dát si na Anniku Beck dobrý pozor. Viděl jsem ji letos ve 2. kole RG proti Vice, kde podala hodně bojovný výkon. V prvním setu vedla Vika už 5:0 a nakonec ho po velkém boji vyhrála až 6:4. Annika hrála fakt dobře... No a taky o ní vím, že je to dobrá kamarádka Monicy Puig (nedávno spolu hrály i debla). Monča je mazlík. :)
https://twitter.com/MonicaAce93/status/372802649982504960
https://twitter.com/MonicaAce93/status/381354565183873024
https://twitter.com/MonicaAce93/status/383084303845826561
https://twitter.com/MonicaAce93/status/383591174633558016
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, čekala jsem až napíšeš. Zápas jsem neviděla, tak jsem ráda že zápas někdo zhodnotil. Je to škoda, že se Sabca nedokázala probojovat na TÉ ale zároveň hodnotím její sezónu jako úspěšnou, po 2011 druhou nejlepší. :) doufám že na začátku dalšího roku bude hrát stejně dobre jako na konci toho letošního nebo ješte líp, aby se jí konečně splnil sen dostat se do top 10. Má na to...kdo vyhraje finále je mi asi jedno, možná budu trochu víc podporovat Caro...
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. :) Už jsem si zase myslel, že tady článek ani nebude... Sabine měla určitě dobrou sezonu, hlavně díky tomu Wimbledonu. Fakt jsem jí moc přál, aby to celé vyhrála. Je to škoda, ale i to finále je obrovský úspěch... Jinak to říkal i Bollettieri, že Sabine má jednoznačně na Top 10. Já si to myslím taky, jenom se musí vyvarovat těch výkyvů, které se jí pořád stávají. Jako včera: Kolikrát si dobře rozehrála výměnu a pak udělala školáckou chybu. Nebo s Donnou, kde v 1. setu nemohla trefit snad nic a ve druhém se neskutečně chytla a hrála výborně... Navíc těch kandidátek na Top 10 je z druhé desítky hned několik. Já si zase přeju, aby se to v příští sezoně povedlo Aně. :) V každém případě, Sabine přeju jenom všechno dobré, protože je to fakt sympatická holčina. Sice to můžu posoudit jenom jako divák, ale lidsky podle mě Sabine patří jednoznačně mezi tenistky, které jsou nejvíc fajn. :)
http://31.media.tumblr.com/0249ae4451e532ab85743942c062093c/tumblr_mu3rykQ9kb1qal1f8o1_500.gif
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, shrnul si to moc pěkně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte kdy se losuje turnaj mistryň a kde ten los můžu sledovat?
Reagovat
LukasH
Přímo na jejich stránkách .wtachampionships.com/page/LatestNews/Read/0,,12910~3498521,00.html
Reagovat
LukasH
oprava: http://www.wtachampionships.com/page/LatestNews/Read/0,,12910~3498521,00.html
Reagovat
PetaM
A měl by začínat v 17:00 našeho času :)
Reagovat
tommr
a je jedno jestli titul získá Becková nebo Wozniacká - obě jsou to živý zdi. Jsem zvědavej jestli se aspon ve vzájemným souboji jedna z nich odhodlá občas zaútočit nebo jestli budeme svědky jen nekonečnejch výměn ...
Původně jsem měl v úmyslu fandit Beckový, aby si Lucka Šafářová zachovala aspon malou naději na účast na TŠ, ale po prohlášení Kirilenkový, že nebude hrát finále FC je to už stejně jedno kdo vyhraje. Lucka se na letošní TŠ nepodívá i kdyby vyhrála Becková ... :(
Reagovat
PetaM
Já to teda přeju Caro, aby odsunula Vesninu na první nepostupovou příčku. To bude teď FC o ničem. Makarova je údajně zraněná, ale na TM pojede, takže snad už bude OK. Světlana se prý vyjádřila, že FC už hrát nebude. Takže kdo bude hrát za Rusko, nějaké hráčky mimo Top 100 s takovou pomalu ... To jsme si to finále mohli zahrát my ... Trapné.
Reagovat
tommr
jj z finále FC se nejspíš stane druhořadá fraška. Snad to konečně donutí vedení WTA a ITF vzít rozum do hrsti a něco udělat s tou kolizí termínů a s bodováním FC ... :(
Reagovat
PetaM
Snad jediná dobrá hráčka tam bude Errani. No, uvidíme, jak to dopadne. Myslíš, že to ty "inteligentní" lidi napadne? Já nevím teda, možná, že mají nějaké tituly, ale přijdou mi v některých věcech fakt hloupí ...
Reagovat
smazaný uživatel
no o tom dost pochybuju, každopádně je to dost smutný. Nějakej přitroublej turnaj šampionek mě vůbec nezajímá. FC je krásný zpestření sezóny, ale tenhle pochybný turnaj ho úplně degraduje..
Individuální sezóna na okruhu WTA má končit Turnajem Mistryň.
Reagovat
PetaM
Měla by ... Je to přece jen nejsilněji obsazený turnaj. Nebo minimálně jeden z nejsilněji obsazených ...
Reagovat
LukasH
Je to tak. Hlavně, že naši "fanoušci" nemaj většinou pro naše holky dobrý slovo. Ať se podívaj na Rusky. Petra minulej rok odstoupila z TM částečně i proto, aby byla zdravá na FC.
Je to škoda, když pomyslim, jak holky v Palermu bojovaly, i když neměly moc formu a Italky si to za těhle podmínek shrábnou skoro zadarmo.
Reagovat
smazaný uživatel
tommr: Ty děláš, jako kdyby Caro vůbec neútočila. No a co jsem viděl Anniku na RG, tak i ona umí hrát aktivně. Je asi fakt, že dlouhých výměn dneska bude hodně, ale to neznamená, že holky hrajou jenom "totální defenzívu"...

PetaM: Tak to můžou spíš litovat Slovenky, protože ony měly v semifinále Rusko. Jsem zvědavý, jak to teď Tarpiščev poskládá... Asi je ten Turnaj šampionek velké lákadlo a taky mi připadá, že ruské holky moc nevěří, že by v Itálii mohly uspět (což se nedivím).

blbec: No, faktem je, že Turnaj šampionek si mezi hráčkami získává čím dál větší popularitu. Dokonce jsem četl v jednom článku na stránkách HN, že Bulharsko do toho dává státní dotace...
Reagovat
LukasH
To je fakt s tim semifinále, že teď mají větší důvod k lítosti Slovenky. Bylo to myšleno spíš obecně, jak FC berou Rusky a jak třeba naše holky.
Reagovat
tommr
nechápu proč si vedení WTA v tomhle ohledu nevezme příklad z DC což je jedna z nejlépe fungujících soutěží na světě ...
Reagovat
PetaM
No jasně, Slovenky vedly 2:0 a nedotáhly to. Je to samozřejmě může štvát více, než nás. Ale kdybychom my porazili Itálii, tak nás FC trofej spadne do klína, protože Rusky jsou ... No to je jedno, já Rusky všeobecně moc nemusím, přijdou mi namyšlené. Nemyslím tím jenom tenistky a tenisty, ale všeobecně ruské obyvatelstvo :D :D Ale najdou se výjimky, to jo. V tomhle případě, co nastal, bych teda nejradši viděl Finále FC: Česko - Slovensko :D To by byla jízda :D
Reagovat
tommr
je celkem logický, že mezi hráčkama je o TŠ zájem. Na žádným jiným turnaji se totiž nedávají body do žebříčku a těžký prachy i za porážky. Mě to příjde jakoby se WTA zcela záměrně snažila FC sabotovat. Podobně nepřátelskej postup má vedení WTA ostatně i vůči HC ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
PetaM: To jsem si všiml, že moc nemusíš Rusky... Já zase nemusím lidi, kteří mají předsudky. Ale napsal jsi, že se najdou i výjimky, takže to beru. :)

tommr: To je docela zajímavé srovnání... Přesto si myslím, že Hopman Cup si každý užije a málokdo odmítne pozvání. :)
Reagovat
PetaM
Třeba takovou Mášenu mám rád :D No, jak kdy :D Ale většinou jo. :D Jako předsudky, já nevím :D Když ony vypadají tak namyšleně na tom kurtu :D :D Ale třeba je to jen můj pocit :D Jasně, že kdybych se s nimi znal osobně, tak by byl můj názor jiný, ale já je vidím jen na kurtu a proto si na to udělám názor takhle :D To je stejné, jako s naší etnickou menšinou (nebo už i možná většinou :D :D ). Taky je nemám rád, ale najdou se výjimky, které pracují a nevymlouvají se .... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já chápu, že vždycky je člověku někdo sympatický a někdo jiný zase není... Mně třeba ruské holky většinou sympatické jsou. Namyšlené mi nepřipadají (ani na kurtu) a spousta z nich vypadá jako takové hezké panenky. :) To se teda netýká jenom tenistek.
Reagovat
PetaM
http://sport.idnes.cz/rozhovor-s-petrou-kvitovou-d1d-/tenis.aspx?c=A131018_220246_tenis_tp

Stejně se mi nejvíce líbí poslední odpověď :D :D
Reagovat
LukasH
Hezký. Nejlepší by bylo, kdyby hrála s Vikou radši hned, jinak by se zas mohlo něco stát. Ale třeba si to vynahradí příští sezónu, kdy s ní bude pravidelně v semi.
Reagovat
PetaM
Přijde mi, že Vika má v posledních zápasech velmi pomalý rozjezd, když jde o první kolo. Možná by nebylo špatné ji chytnout jak do skupiny, tak hned na první zápas ... :D Ale známe Petru :D :D
Reagovat
tommr
mě zas potěšilo, že Petra podle jejích vlastních slov nemá žádný zdravotní problémy ... :)
Reagovat
LukasH
Hlavně je chci vidět proti sobě, konečně. Upřímně, zápasy s Kerber a Jankovič mě moc nebaví, ještě kdyby se s nima měla Petra trápit, byla by to škoda.
Reagovat
PetaM
Jako upřímně, co se jedná o Petru, tak nejzajímavější zápasy má se Serenou, Vikou a Li. (teda z té elitní 8). Agu porazila, i když byla hluboko v žebříčku WTA (prohrála s ní jen minulý rok na TM, což byla nemocná ... ). Se Sarou je to jen o Petře většinou. S Kerber je to tak nahoru dolů :D Jeden set Petra, jeden set Angi a ve třetím se většinou rozhodne :D :D A s Jelenou, většinou pinkaná, i když ve FC skvělý obrat. Ale ty tři zápasy, co jsem napsal na začátku mě nejvíce fascinují. Asi proto, že jsou nejtěžší :D :D A bylo by super zažít všechny tři. :D Ve skupině s Vikou, v Semi s Li a ve finále se Serenou :D :D
Reagovat
dadaft
Simonu Halepovou jsem teď dlouho neviděl - vzhledem k tomu, jak zametla včera s Pavljučenkovou, která teď nebyla úplně marná, tak asi zamete i se Sam...
Reagovat
tommr
no zatím se Stosurová drží statečně. Zdá se, že na konci roku konečně chytila formu ... :)
Reagovat
dadaft
njn, sice vede 5:4, ale s těmi brejkboly pro Simonu si nepěkně zahrává (11/12). ((
Reagovat
PetaM
Když to Sam vyhraje, tak aspoň má Simona čeho litovat :D
Reagovat
dadaft
tak tajbrejk jednoznačně potvrdil, že přestože obě hráčky v setu uhrály 6 gemů, Simona byla lepší hráčka.
3 vítězné forhendy za set, to je málo Sam. rovněž return (obzvlášť druhého servisu Simony) musí jít nahoru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist