Bělehradské finále s Djokovičem si zahraje překvapivě Polák Kubot

9. 5. 2009, 16:23
Aktuality 0
ATP BĚLEHRAD - Šestadvacetiletý Polák Lukasz Kubot se stal v Bělehradu prvním překvapivým finalistou. Tenista, jenž se do hlavní soutěže dostal až za zraněného Darcise, v semifinále zaskočil nasazeného Karloviče. V neděli se může utkat s domácí hvězdou Djokovičem.
Lukasz Kubot

Lukasz Kubot se před týdnem představil českým fanouškům na challengeru v Ostravě a vyřadil turnajovou jedničku Baghdatise. Nakonec nestačil ve čtvrtfinále na pozdějšího vítěze Hájka.

O víkendu okamžitě naskočil do kvalifikace v Bělehradě, v rozhodujícím zápase však nestačil na Hrbatého. Jenže z pavouka hlavní soutěže vypadl zraněný Darcis a Poláýk dostal šanci jako Lucky Loser. Příležitosti se pevně chopil a i díky zranění Andrejeva postoupil do semifinále. V něm ho měl dnes zastavit papírově silnější Chorvat Ivo Karlovič, ale Kubot se nezalekl ani druhého nasazeného hráče. Vysoký Karlovič sice nasázel 14 es, prohře 6-7 2-6 však nezabránil.

"Jsem velmi šťastný a ve finále se pokusím hrát svůj nejlepší tenis," pronesl Kubot, který po posledním vítězném fiftýnu padl radostí do kolen.

Kubot přitom až dosud nikdy na okruhu ATP nehrál ani ve čtvrtfinále. O titul si zahraje s domácí hvězdou Novakem Djokovičem, který porazil čtvrtého nasazeného Andrease Seppiho z Itálie 4-6 6-1 6-2..

- ATP 250 BĚLEHRAD (Srbsko, antuka, 450.000 eur) -
sobotní výsledky (09. 05. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Seppi (4-It.) 4-6 6-1 6-2
Kubot (Pol.) - Karlovič (2-Chorv.) 7-6(0) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist