Belgičanům se ve větrném Aucklandu daří, postoupili Malisse a Rochus

7. 1. 2013, 16:03
Aktuality 2
S trochou nadsázky belgický den zažil dnes turnaj mužů v novozélandském Aucklandu. Do hry zasáhli hned tři Belgičané a dva z nich se radovali z výhry. Xavier Malisse ve třech setech udolal sedmého nasazeného Slováka Kližana a další veterán Olivier Rochus také ve třech setech porazil Španěla Ramose.
Xavier Malisse

Olivier Rochus patří mezi už tradiční účastníky podniku v Aucklandu, kde loni došel až do finále. Letos mu los poslal do prvního kola Alberta Ramose ze Španělska, se kterým měl Belgičan startující na divokou kartu plné ruce práce. Úvodní set sice Rochus vyhrál hladce 6-2, v dalším ale dvakrát přišel o podání, a tak šlo utkání do třetí sady. V ní aktuálně 89. tenista světa sice přišel o náskok, další brejk už si však podržel a zvítězil 6-2 5-7 a 6-2.

"Podmínky tu dneska byly hodně, hodně náročné," řekl Rochus po utkání, během nějž se oba tenisté v Auckland Tennis Center potýkaly se silným větrem. "Byly to možná nejnáročnější podmínky, ve kterých jsem kdy hrál. Takový vítr jsem ještě nezažil, byl všude. Naštěstí jsem se dokázal soustředit a vyhrát," uvedl.

Do druhého kola doprovodil svého krajana Xavier Malisse. Další z třicátníků v pavouku odstartoval proti sedmému nasazenému Martinu Kližanovi dobře a první sadu vyhrál ve zkrácené hře. Ani on ovšem ve druhém setu nedokázal zápas ukončit a rozhodnout o svém postupu tak musel ve třetím dějství, které vyhrál 6-4.

Hůř si dnes vedl třetí Belgičan David Goffin. Ten v úvodním setu vedl nad turnajovou osmičkou Thomazem Belluccim už 5-2, dvakrát po sobě si ale nechal sebrat podání a dovolil soupeři vrátit se do zápasu. Po ztraceném tie-breaku už Goffin Bellucciho příliš nepotrápil, ještě dvakrát přišel o servis a s turnajem se rozloučil porážkou 6-7 2-6.

Výsledky - Auckland (tvrdý povrch, dotace 433.400 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Baker (USA) - Janowicz (5-Pol.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:4, Malisse (Belg.) - Kližan (7-SR) 7:6 (7:4), 3:6, 6:3, Bellucci (8-Braz.) - Goffin (Belg.) 7:6 (7:5), 6:2, O. Rochus (Belg.) - Ramos (Šp.) 6:2, 5:7, 6:2.

 

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zajímavý. Tři největší objevy loňské sezóny. Kližan, Goffin a Janowicz shodně vypadli v jeden den hned v 1.kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Forma Kližana je na zaplakanie. Jesenný optimizmus pomaly strieda zimná, studená realita.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist