Běloruska Sabalenková si v New Havenu došla pro první titul

26. 8. 2018, 00:17
Aktuality 27
WTA NEW HAVEN - Dvacetiletá Běloruska Aryna Sabalenková v New Havenu porazila 6-1 6-4 Španělku Carlu Suárezovou-Navarrovou a své celkově čtvrté finále přetavila v premiérový triumf.
Aryna Sabalenková

Aryna Sabalenková si zahrála čtvrté finále, čtvrté od loňského října. Zatímco v Tianjinu, Luganu a Eastbourne neuspěla, na podniku WTA Premier v new Havenu už premiérový titul získala.

Dvacetiletá Běloruska v areálu Yaleovy univezity vyřadila Australanku Samanthu Stosurovou, její krajanku a obhájkyni titulu Darju Gavrilovovou, Švýcarku Belindu Bencicovou, světovou devítku Němku Julii Goergesovou a v sobotním finále si poradila 6-1 6-4 se Španělkou Carlou Suárezovou-Navarrovou.

"Vyhrát takhle velký turnaj ve opravdu skvělý pocit. Jsem ráda, že jsem ve finále konečně získala set a nakonec to dotáhla k vítězství," řekla Sabalenková, která se posune už na 20. místo světového žebříčku.

Španělka Suárezová měla cestu do finále v New Havenu hodně usnadněnou, neboť celý zápas odehrála pouze v prvním kole proti Barboře Strýcové. Britka Johanna Kontaová ve druhém kole vůbec nenastoupila, Petra Kvitová ve čtvrtfinále a Monica Puigová v semifinále vzdaly. Nyní má ve finále bilanci 2-9.

Obě finalistky na nadcházejícím US Open čekají domácí soupeřky. Sabalenková se utká s Daniellou Collinsovou, Suárezová vyzve Nicole Gibbsovou.

• WTA PREMIER NEW HAVEN •
USA / Connecticut, tv. povrch, 799.000 dolarů
sobotní výsledky (25. 08. 2018)
• Dvouhra - finále •
Sabalenková (Běl.) - Suárezová (Šp.) 6-1 6-4
• Čtyřhra - finále •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (1-ČR) - Su-Wei Hsieh/Siegemundová (Tchaj-wan/Něm.) 6-4 6-7(7) 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Fandina
Sabalenka super. I když jsem ve finále neměla žádnou oblíbenkyni, dívala jsem se a moc se mi to líbilo. Karlička na Sabalenku neměla, ale líbilo se mi jak hrála. Bylo to pěkně finále a Sabalenka super, jen kdyby tolik neřvala. Jinak je to pěkná holka a moc se mi líbí, jak hraje agresivně. Není jí co vytýkat. Jestli vydrží zdraví, tak věřím tomu, že dojde hodně vysoko.
Reagovat
tommr
naprosto zaslouženej titul. Sabalenka je spolu s Bertensovou a Buzzarnescu největším objevem týhle sezóny a v budoucnu může být stejně dominantní jako byla svého času Azarenková. Na rozdíl od Azarenkový je to ale docela sympatická hráčka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Až na ten řev! Ten není sympatický ani trochu! :)
Reagovat
Ground_stroke
Vyzera ako Seann Williams Scott z Prci, Prci, Prcicky ?
Reagovat
Herbert_Hoover
Chceš říct, že Sabalenková vypadá jako Andy Roddick? Wtf?
Nepřipomíná ti třeba Karolína Plíšková Hyeona Chunga? :))
Reagovat
bIbec
jj, už nějakou dobu jí Stiflerka.
Reagovat
bIbec
jí říkám Stiflerka
Reagovat
LukasH
Sabalenka má velkej potenciál. Podle mě větší než všechny ostatní v týhle kategorii. Je silná, urostlá a neskutečně bojovná. Plus útočného tenis, kterej dneska tak chybí. Co je ale strašný, je ten afektovanej, frockovitej, "za každou cenu" řev. U ní mi to přijde obzvlášť nadbytečný, naschvál a jakoby bez respektu k soupeřce. Škoda, protože je to jinak živá voda k dnešnímu vládnoucímu stylu tenisu.
Reagovat
Andrew89
gratuluju k vyhre a hlavne Montymu k vystriku. Neskutecny to muselo byt.!!
Zpet k Aryne. Je na vlne,v hlave je ale slaba jak caj. Kdyz tohle zlepsi muze byt dobra. Jeden vyhrany turnaj hracku top 10 nedela. Co mi ale vadi je to rvani...tohle je extrem,ona neheka,ale rve. A to nejsem odpurce huceni/hekani ( Aza,simona , Marus atd). Na Us vyleti v prvnim kole si myslim. Fond fyzickej taky neni nevycerpatelnej a prece jen toho hrala v posledni dobe dost...ale uvidime:)
Reagovat
tommr
neřek bych že je nějak mentálně slabá spíš naopak. Nezapomínej, že je jí teprve dvacet let ?
Co se týče USO tak taky doufám, že skončí už v prvním nebo druhým kole, protože Petra by proti ní neměla šanci ...
Reagovat
LukasH
Asi bych neříkal, že Petra nemá proti někomu šanci. Spíš jde o to, jak bude hrát. Těžší zvladnutej zápas by ji naopak mohl povzbudit, podobné jako ve W s Venus.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych neřekla, že by byla Petra bez šance. Radši ranařku než vracečku... Ale těžká soupeřka, o tom žádná!!
Reagovat
tommr
na normálním turnaji by asi Petra bez šance nebyla, ale GS jí v poslední době vůbec nejdou a navíc je zraněná. Myslím si, že se do toho třetího kola ani nedostane natož aby v něm mohla rozjetý Sabalenkový vzdorovat ...
Reagovat
PetaM
Kondiční trenér David Vydra:

"Do zápasů v New Havenu šla z plné přípravy - tenisové i kondiční. Rameno měla namožené. Ze zápasu se Suarez odstoupila z preventivních důvodů. Její start na US určitě není ohrožen."

Já myslím, že odstoupila stejně jako v Eastbourne ... To bude pohoda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rameno ještě není úplně stoprocentní, musím na něm ještě s fyzioterapeutkou pracovat. Ale do úterý snad bude v pořádku. Určitě pomohlo, že nezačínám už v pondělí," řekla Petra
Reagovat
PetaM
Uvidíme v pondělí no :) Horší, než v Cincy, to snad nebude :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
V úterý.;)
Reagovat
PetaM
Jo, v úterý :D To pondělí v rozhovoru mi utkvělo :D :D
Reagovat
EllNino
Aryna má potenciál hrát silový tenis podobný Sereně :) Postavu na to má výbornou, ještě zchladit hlavu a do pár měsíců bude v top 10 :) ...

Zápas s Petrou ve 3. kola US Open by byla bomba, ale tak nějak čekám, že k němu nedojde, ať z jedné nebo z druhé strany
Reagovat
patriks
je skvělé, že vyhrála. Vždycky v závěru zápasu kolabola, teď se udržela a hned to bylo o ničem jiném. Je vidět, že se zlepšuje, co někteří nemohou unést.
Reagovat
FulnekUltras
Po odchodu Konga je zřejmé, že se opět najde pár úchylů, kteří TOmuto budou fandit. Za zvláštní pozornost stojí, jak xena takticky podle potřeby a okamžité situace zcela vědomě a záměrně dávkuje svůj řev. Evidentně nadnormativní hladinu testosteronu ponechám stranou. Jak říkám, hnus největší, ale WTA už bohužel musela přežít leccos.

https://www.youtube.com/watch?v=7lDiIiqx64k
Reagovat
blixa
Neunáší rudý bolševický nok, neunáší :D :D
Reagovat
FulnekUltras
si myslíš, že když se teď budeš až do konce pozemského života rituálně máchat v lázni z antikomunistických hoven, tak tě ušáci za odměnu ještě na poslední chvíli přesměrují do Nebe??? ;-)))
Reagovat
blixa
Nemyslím. Nevěřím v Boha ani v Nebe. Nebe totiž chcíplo.

https://www.youtube.com/watch?v=l54H98DVAUI
Reagovat
FulnekUltras
Já už to taky nějak neprožívám. Nakonec mně bude úplně stačit, když mě nějakej mladej cucák nevysype k Plíškům do zahrady... ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
První titul v kariéře a TOP 20!!! Byla to jenom otázka času, kdy Aryna ten titul získá. Je dobře, že to zvládla ještě letos a na čtvrtý pokus jí to finále vyšlo. Snad už nikdo nepochybuje o tom, že Aryna je kometou letošní sezony a dochází na moje slova... Teď ještě udělat výsledek na US Open. Snad to nebude jako ve Wimbledonu, že se unavila předtím v Eastbourne, ale tady vyhrávala většinou ve dvou setech a na USO má taky lepší los.
Reagovat
Mr.Pink
neverim, ze na USO dojde daleko, max. treti kolo. Hraje tri tydny v kuse a to se na ni musi projevit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist