Bencicová nestihne začátek antukové sezony. Kvůli únavové zlomenině se odhlásila z Lugana

31. 3. 2018, 13:14
Aktuality 4
Belinda Bencicová po neúčasti v Miami nestihne ani začátek antukové sezony. Jednadvacetiletá Švýcarka se kvůli únavové zlomenině v chodidle odhlásila z domácího turnaje v Luganu, který začíná za necelé dva týdny. Po loňských trablech se zápěstím a předloňských se zády tak na jaře znovu laboruje se zraněním.
Profily hráčů
Belinda Bencicová

Bývalá světová sedmička Belinda Bencicová byla loni na jaře na operaci s levým zápěstím a téměř půl roku nehrála. V žebříčku se propadla do čtvrté světové stovky, po zářijovém návratu však vyhrála celkem čtyři turnaje ITF či WTA 125k a vrátila se do Top 100. 

Letošní sezonu odstartovala po boku Rogera Federera triumfem na Hopman Cupu, do Australian Open pak vstoupila skalpem Venus Williamsové a vypadalo tak brzký návrat talentované Švýcarky se slovenskými kořeny na tenisové výslunní.

Jenže od té doby prohrála 5 ze 6 zápasů a od 10. března nehraje. Důvodem je únavová zlomenina v chodidle, kvůli které nestartovala v Miami a nyní se omlouvá i z prvního turnaje na antuce, který měla naplánovaný na domácí půdu v Luganu.

"Moc mě mrzí, že se musím kvůli zranění chodidla odhlásit z Lugana. Moc ráda bych si před domácím fanoušky na Samsung Open zahrála," napsala jednadvacetiletá Bencicová na sociální sítě. V průběhu turnaje se prý alespoň setká s fanoušky a sponzory.



Bencicová od května 2015 odehrála na antuce jediný zápas a to ještě na té netradiční zelené v Charlestonu. Letos má problémy s nohou, loni laborovala se zápěstím a předloni se zády. Nejbližší turnaj má nyní Bencicová naplánovaný do Prahy, kde se bude hrát v týdnu od 23. dubna. 

Do Lugana se letos turnaj WTA International přesouvá z Bielu, kde loni v únoru na tvrdém povrchu v halových podmínkách překvapivě triumfovala Markéta Vondroušová.

První ročník se v Luganu bude konat od 9. do 15. dubna a přihlášeny jsou Kristina Mladenovicová, Elise Mertensová, Dominika Cibulková či Carla Suárezová-Navarrová. Divokou kartu nově přijala Světlana Kuzněcovová.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Špatná zpráva :-(
Reagovat
tommr
a jak to vypadá s Markétou? Pojede do Lugana obhajovat titul?
Reagovat
EllNino
ano
Reagovat
Fandina
Ta Belinda je také pořád zranění, nemocná. To je taky děs.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist