Bencicová udolala Pavljučenkovovou a zahraje si o finále i Top 10

13. 2. 2016, 08:28
Aktuality 26
WTA PETROHRAD - Belinda Bencicová v Petrohradu otočila nepříznivý vývoj souboje s domácí Anastasií Pavljučenkovovou a postoupila do semifinále. O finále a jistotu premiérového posunu do Top 10 si osmnáctiletá Švýcarka zahraje se svou ruskou vrstevnicí Darjou Kasatkinovou.
Belinda Bencicová

Belinda Bencicová v Petrohradu startuje poprvé v kariéře jako nasazená jednička turnaje WTA. A zatím roli papírové favoritky potvrzuje. Poté, co v druhém kole zdolala Němku Anniku Beckovou a připsala si premiérovou výhru na halovém turnaji WTA, si ve čtvrtfinále poradila ve třech setech i s domácí Anastasií Pavljučenkovovou
Osmnáctiletá Švýcarka vyhrála po více než dvou a půl hodinách boje 6-7 6-4 6-2 a Rusce oplatila porážku z loňského Washingtonu. Čtyřiadvacetiletá Pavljučenkovová od konce roku 2013 prohrála v hale teprve podruhé z 23 zápasů.

Bencicová si v prvním setu vzala třikrát po sobě zpět ztracené podání, za stavu 6-5 však nevyužila setbol a sadu v tie-breaku ztratila. Ve druhém dějství si ale vypracovala vedení 5-1 a i když dovolila soupeřce snížit na 5-4 a 30-30, náskok nakonec udržela. V rozhodujícím setu už byla švýcarská tenistka slovenských rodičů dominantní, po svém podání ztratila jen pět fiftýnů a podruhé v sezoně postoupila do semifinále.

"Jsem spokojená s tím, jak jsme dnes bojovala, i když jsme bojovala hlavně se svou hrou. Ale taková výhra je cennější než ta, když vyhrajete po dobrém výkonu. Takže jsem ráda, že jsem postoupila dál," komentovala Bencicová, jež v Rusku bojuje nejen se soupeřkami, ale i s nachlazením.

Pokud světová jedenáctka Bencicová dokáže postoupit do svého šestého finále, v němž by usilovala o třetí titul, bude v pondělí poprvé v kariéře hráčkou Top 10.

V sobotním semifinále se vítězka dívčího French Open z roku 2013 Bencicová utká se svou vrstevnicí Darjou Kasatkinou. Osmnáctiletá Ruska, jež vyhrála juniorku Roland Garros rok po Bencicové, ve čtvrtfinále zdolala 4-6 7-5 6-3 Slovenku Dominiku Cibulkovou a podruhé v kariéře postoupila do semifinále. To první si zahrála loni rovněž na domácím podniku WTA Premier v Moskvě.

"Už jsme spolu hrály dvakrát v juniorkách - bylo to v roce 2013 - takže se dobře známe a jsem moc ráda, že jsme tu obě v semifinále," řekla Bencicová, jež oba duely před třemi lety (na antuce) vyhrála.

Roli favoritky potvrdila Ana Ivanovičová, jež porazila 6-1 7-5 Ukrajinku Katerynu Kozlovovou. Na jednadvacetiletou soupeřku, jež hrála ve čtvrtfinále turnaje WTA Premier poprvé, vlétla ziskem úvodních pěti gamů, ale pak se hra vyrovnala a bývalá světová jednička musela o vítězství zabojovat.

O místo ve finále si osmadvacetiletá Srbka zahraje s Robertou Vinciovou, s níž vede ve vzájemné bilanci 6-3. Ve třech duelech v hale s ní neztratila ani set. "Ana je skvělá hráčka. Bude to velmi těžký zápas, ale jsem v semifinále a nemám co ztratit, půjdu si to užít. Budu se snažit hrát co nejlépe, potřebuju být hodně agresivní," plánuje překvapivá finalistka loňského US Open.

Vinciová ve čtvrtfinále udolala po velké bitvě 7-6 4-6 7-6 Maďarku Timeu Babosovou. "Byl to dlouhý a těžký zápas. Timea má skvělý servis - vždy měl rychlost 190 km/h. Bylo pro mě těžké returnovat. Ve třetím setu jsem prohrávala 3-5, ale zůstala jsem soustředěná a vyhrála jsem skvělý zápas," řekla Vinciová.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 753.000 dolarů
páteční výsledky (12. 02. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bencicová (1-Švýc.) - Pavljučenkovová (5-Rus.) 6-7(4) 6-4 6-2
Vinciová (2-It.) - Babosová (Maď.) 7-6(3) 4-6 7-6(4)
Ivanovičová (4-Srb.) - Kozlovová (Ukr.) 6-1 7-5
Kasatkinová (Rus.) - Cibulková (SR) 4-6 7-5 6-3
• Čtyřhra - semifinále •
Duševinová/Krejčíková (Rus./ČR) - Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) 3-6 7-6(5) 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
sprchon
Hezky, zkušeně. :)
Reagovat
sprchon
A mimo jiné gratulace k top 10!
Reagovat
skott
Belinda je z toho v sedmém nebi, skoro jsem myslel, že si s Dashou dají pusu:))
Reagovat
sprchon
Tak znají se z juniorek, třeba jsou to kamarádky. ;)
Reagovat
skott
kamarádky jsou, ale to obejmutí bylo až nezvykle vřelé;)
Reagovat
vrabejka
Belinda :) Ještě porazit Bobinu a bude to nová světová 7ka :)
Reagovat
skott
věkový rozdíl mezi Belindou a Dashou je jen pár měsíců, ale při důležitých míčích, jakoby byl několik let zkušeností:/
Bel naprosto zaslouženě ve finále!
Reagovat
skott
Dasha závěr prvního setu pohnojila, už to vypadalo, že přebírá otěže zápasu a za stavu 4-4 se nechala z dobře rozehraného gemu brejknout. Takovou příležitost už Belinda snadno využila a v klidu doservírovala.
Ale po ospalějším začátku utkání, kdy bylo znát, že obě včera dohrály své utkání až po půlnoci a byly tak dost zatuhlé, se teď už obě rozehrály k očekávanému výkonu.
Reagovat
sprchon
Co proti tý Belindě všichni mají? :D Už zase mi přestaly fungovat všechny normální streamy, když začala hrát...
Reagovat
blixa
Všichni už ji nesnáší ... :D ;-)
Reagovat
sprchon
Já ji snáším dobře. Je to holka šikovná. :)
Reagovat
blixa
Já fim, proto rejpu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát se občas neumí chovat...
Reagovat
sprchon
To jo, ale poslední dobou mi přijde, že když se vzteká, tak většinou sama na sebe... Na jednu stranu je to dobrý, že jdou emoce hned ven. A že je na tátu drzá, to se není čemu divit. :D Kdo v jejím věku není? :)
Reagovat
skott
Jakoby nestačila Vinci ve finále grandslamu, tak jí komická Ivanovic pustí i do finále Premier. Hrát s Vinci slajsovanou a lézt na síť, to může napdnout jen jí. Díkybohu za to druhé semi;-)
Reagovat
EllNino
nechápal jsem její slajzovačku ....
Reagovat
skott
abych jí nekřivdil, tak jí tyhle nesmysly radil i Sears.
Reagovat
VlS
Možná se po tý Austrálii a oslavách vnoučete ještě úplně neprobral. Hrát na Mrs. Slize slajzy, divnej nápad.
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že tyhle změny rytmu Aně moc nevycházely, ale jinak rozhodovaly detaily. Roberta líp zvládla ty klíčové momenty, naopak Ana prohrála pár dobře rozehraných gemů, což nakonec rozhodlo... Je to škoda. :(
Reagovat
lars
Petra: Bye Makaron Vinci
Karol: Coco Mladenovic Mugu/Svitolina

Muze byt SF Petra-Karol
Reagovat
lars
Bara : qf Kuzna
Reagovat
kada.tom
no, mohlo to být i horší, a to jak v případě Petry, tak Karol ...
Reagovat
PetaM
Prý může být SF Petra-Karol ... :D :D

Petra končí na Ekaterině :D :D
Reagovat
blixa
Nebezpečný šílenec ! Troufá si dělat ve WTA prognózy !!! :D
Reagovat
PetaM
Já doufám, že mi můj tip nevyjde a Medison překvapí Káťu a bude klid :D
Reagovat
vrabejka
Až na tu Petru souhlas
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist