Bencicová v Lucemburku zastavila Jastremskou. V prvním finále od února 2016 vyzve Görgesovou

20. 10. 2018, 10:12
Aktuality 32
WTA LUCEMBURK - Belinda Bencicová v Lucemburku udolala osm zápasů neporaženou Ukrajinku Dajanu Jastremskou a po dvou a půl letech postoupila do finále turnaje WTA. O třetí titul svede souboj s nejvýše nasazenou Němkou Julií Görgesovou.
Belinda Bencicová

Bývalá světová sedmička Belinda Bencicová byla loni na jaře na operaci s levým zápěstím a téměř půl roku nehrála. V žebříčku se propadla do čtvrté světové stovky, po zářijovém návratu však vyhrála celkem čtyři turnaje ITF či WTA 125k a vrátila se do Top 100. 

Jenže zdravotní problémy talentovanou Švýcarku přibrzdily i letos. Kvůli únavové zlomenině v chodidle na jaře nehrála téměř tři měsíce a těžce se vracela zpět do herní pohody. I proto letos pouze ve Wimbledonu vyhrála víc jak jeden zápas v hlavní soutěži. 

Formu našla až nyní v Lucemburku, kde začínala už v kvalifikaci. Jednadvacetiletá Bencicová nejprve přerušila sérii šesti porážek a nyní má na kontě sérii už sedmi vítězství. To poslední přidala v pátečním semifinále proti rozjeté a osm zápasů neporažené Dajaně Jastremské. 

Bencicová zdolala osmnáctiletou Ukrajinku, která minulý týden triumfovala v Hongkongu a hrála devátý zápas během dvanácti dnů, po téměř dvou a půlhodinovém boji 6-2 3-6 7-6. Ve třetí sadě přitom musela dvakrát dotahovat manko brejku a za stavu 4-4 čelil brejkbolu. V rozhodujícím tie-breaku otočila vývoj ze stavu 2-4.



"Byl to fyzicky i psychicky náročný zápas. Hrála jsem se soupeřkou, která je teď v laufu a věří si. Jsem šťastná, že jsem našla cestu k vítězství," komentovala Bencicová.

Švýcarská tenistka se slovenskými kořeny se do finále turnaje WTA dostala posedmé v kariéře a poprvé od února 2016. Triumfovala dvakrát - v roce 2015 na trávě v Eastbourne a na betonu v Torontu.

O třetí titul si Bencicová zahraje proti Julii Görgesové (
h2h 1-1). Nejvýše nasazená Němka v semifinále porazila 6-7 7-5 6-1 Kanaďanku Eugenii Bouchardovou, přestože ve druhém dějství prohrávala 3-5. Od té chvíle však získala 10 z 11 gamů a počtrnácté v kariéře postoupila do finále. 

Devětadvacetiletá Görgesová může zaznamenat povedený závěr sezony podobně jako loni, kdy triumfovala v Moskvě a následně i na WTA Elite Trophy v Zhuhai. V Číně bude obhajovat titul za necelé dva týdny.

• WTA INTERNATIONAL LUCEMBURK •
Lucembursko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
páteční výsledky (19. 10. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Görgesová (1-Něm.) - Bouchardová (Kan.) 6-7(3) 7-5 6-1
Bencicová (Švýc.) - Jastremská (Ukr.) 6-2 3-6 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
EllNino
Sezona orámovaná dvěma tituly, na začátku a na konci :) Ještě by se mohla podařit ta obhajoba Zhuhai :) ...Hraje velmi dobrý tenis, když jí to tam padá :)

Bel gratuluji ke krásnému týdnu a snad těchto turnajů bude mít příští rok více :)
Reagovat
skott
Belinda je zamilovaná;)
Reagovat
EllNino
do koho ? :))
Reagovat
com
no do tebe urcite ne, to by si dala
Reagovat
EllNino
:D jdi spát, dospělí se baví, radši sleduj Karolínu, v tý Moskvě to stálo za starou belu :D
Reagovat
com
neboj, zitra si ji ujit nenecham
Reagovat
skott
do svého kondičního kouče:)
Reagovat
EllNino
Joo, už jsem viděl speech, to je pěkný :)
Reagovat
Nola
poznas osobne pubertalny nick com?
Reagovat
Fandina
Julca super. Gratulka k titulu! Cely mac byla lepsi, i kdyz BeBe se mi take libila.
Reagovat
com
Labilka se slozila no :D ..ale za to jak ted mrskla raketou smerem k divakum bych ji naparil pokutu, klidne mohla nekoho sejmout
Reagovat
Fransoas
Co se týká exsesů s raketama,tak pokuta to nemůže vyřešit.Na Eurosportu jsou skeče s ukázkami hráčů,kteří ničý rakety. Vedení WTA ani ATP to neřeší. Jediný řešeni by mohlo být pozastavení turnajů pro tyto hráče na určitou dobu. Tady je jedno z kterých soutěží to je. Jasně - jsou v tom emoce. Dokud se to bude přehlížet,tak může dojít i k této situaci.
Reagovat
Nola
pozastaveni turnaju? :DDDDD mne sa pozastavuje skor rozum nad tymito uvahami, lamanie rakiet k tenisu patri, hrac sa potrebuje nejak ventilovat....
jediny vzorny hrac je Rafa, ale ten ma zase ine ritualy
Reagovat
tommr
já si teda tenis bez rozmlácených raket umím docela dobře představit. Ale patří to bohužel tak nějak k dnešní době kdy je rozmazleným spratkům dovoleno skoro vše ...
Reagovat
Nola
mlatenie rakety o umpire je OK?
Reagovat
tommr
psal jsem snad něco takovýho?
Reagovat
Nola
nie, ale pisal si o rozmazlenych frackoch..... som iba poukazala na skutocnost, ze aj dospele, kultivovane damy nie su v tejto discipline celkom bez viny
Reagovat
tommr
to je argumentace typu "proč trestat zloděje když stejně kradou všichni" ...
Reagovat
Fandina
Belinda je případ, ta se jen tak nedá jak se hezky pořád rozčiluje a dohaduje s rozhodčí. Julca je proti ní klidná sila s padnou ránou. :-)
Reagovat
dadaft
hm, servis Julčy zatím nedotknutelný...
Reagovat
EllNino
Pěkně holky, neklape to jen v životě, ale i na kurtě :) První společný turnaj a hned je z toho titul :)
Reagovat
EllNino
*první společný turnaj WTA samzřejmě, loni spolu odehrály 2 zápasy v Americe
Reagovat
skott
přiznám se, že jsem Minnen nikdy hrát neviděl, ale tak nějak jsem si přál, aby se jim to povedlo;)
Reagovat
SpacialRecognition
Julio come on! :)
Reagovat
blixa
Julčo, zaber, to dáš !!! ;-)
Reagovat
blixa
A brejk je tam !
Reagovat
dadaft
tak pojď Belindo, je čas všem ukázat, že jsi zpátky...

mimochodem kvalitou tenisu to podle všeho bude úplně jiný level než moskevské finále.
Reagovat
Fransoas
Duel mezi Bencic a Jastremskou jsem očekával jako velice vyrovnaný,což se mi také povrdilo.Dalo by se mluvit o určitém překvapení,protože ruská hráčka hraje hodně dobře.Protože jsem byl více na straně Švýcarky,tak jsem rád,že se jí nakonec podařilo postoupit do finále.Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta ruská hráčka je tak trochu z Ukrajiny.
Reagovat
dunphy
To po něm chceš moc, aby někdo kdo nerozezná "i" od "y" ještě ke všemu rozeznával Ukrajinu od Ruska. :D
Reagovat
blixa
Nebuďte na něj hnusný, je to hodnej kluk ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jsem na něj hnusný?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist