Benešová počtvrté v řadě prohrála. Neuspěla ani Záhlavová-Strýcová

3. 3. 2011, 07:52
Aktuality 1
WTA MONTERREY - Úspěšné vystoupení na Australian Open Ivetě Benešové na dalších turnajích nepomáhá. Česká tenistka už více jak měsíc čeká na vítězný zápas; v mexickém Monterrey nestačila na Dulkovou a počtvrté v řadě prohrála. V soutěži již dohrála také Barbora Záhlavová-Strýcová.
Iveta Benešová

Iveta Benešová na letošním Australian Open předváděla kvalitní výkony a poprvé si na grandslamovém turnaji zahrála v osmifinále. Od porážky s Ruskou Zvonarevovou se však výsledkově trápí. Po prohrách s Barroisovou a Bacsinszkou si čtvrtou porážku v řadě připsala v mexickém Monterrey.

Nad síly osmadvacetileté rodačky z Prahy byla Gisela Dulková. Argentinka se přitom musela rychle přizpůsobit změně povrchu, neboť minulý týden triumfovala na antuce v Acapulku, a proti Benešové prohrála čtyři utkání - všechna na tvrdém povrchu - po sobě.

Česká tenistka se však v celkově sedmém vzájemném utkání neuměla prosadit proti dobrému servisu své soupeřky. První set vyhrála hladce Dulková, druhý byl již o poznání vyrovnanější. Benešová dějství dotáhla do zkrácené hry, v něm ale uhrála jen tři míčky a v Mexiku tak nezopakuje ani loňské 2. kolo.

Už o čtvrtfinále usilovala Barbora Záhlavová-Strýcová, ale ani ona ve středu neuspěla. I ve druhém vzájemném střetnutí nestačila na Poloňu Hercogovou. Oproti loňskému souboji v Miami, kde od Slovinky dostala i 'kanára', si v Montterey držela naději na postup dvě hodiny a 44 minut. Ovšem po problémech na servisu, který ztratila hned sedmkrát, znovu padla.

Ještě než se Benešová se Záhlavovou-Strýcovou vydají na prestižní turnaje do Indian Wells a Miami, můžou si v Mexiku zvednout sebevědomí ve čtyřhře. V té obhajují titul a dnes je čeká čtvrtfinále proti Cornetové se Savčukovou.

Poslední Češkou ve dvouhrách zůstala Lucie Hradecká. Ta si ve čtvrtek zahraje o druhé letošní čtvrtfinále proti Rusce Pervakové, se kterou si minulý měsíc dvakrát hladce poradila.

Hradecká slušnou formu z posledních týdnů potvrzuje i ve čtyřhře, ve které společně s krajankou Hlaváčkovou postoupily už do semifinále.

Dojem z loňské nevydařené premiéry napravila Jelena Jankovičová. Světová šestka sice hned v úvodním gamu spáchala tři dvojchyby a ztratila podání, ze zpackaného vstupu do utkání se ale rychle vzpamatovala a Španělku Lourdes Dominduezovou, jež před 14 dny triumfovala v Bogotě, porazila za 82 minut 6-4 6-1.

"Byl to těžký zápas, soupeřka hrála kvalitní 'slajsované' údery. Se svou hrou jsem spokojená, i když to nebylo ideální. Jsem tu jen pár dní a ještě jsem si na odlišné podmínky pořádně nezvykla. Ale užívám si to tu. Lidé jsou tu příjemní, děkuji všem za podporu," řekla Jankovičová, jež v pondělí oslavila 26. narozeniny. "Hodně jsem mlsala, myslím, že jsem pár kilo přibrala," žertovala Srbka. Ve druhém kole ji čeká Rakušanka Bammerová.

Už do čtvrtfinále postoupila obhájkyně titulu Anastasia Pavljučenkovová. Devatenáctiletá Ruska vedla nad Melanií Oudinovou už 6-2 a 5-2, zanedlouho však v tie-breaku čelila dvěma setbolům. Utkání ale nakonec ukončila ziskem čtyř míčků v řadě a za 101 minut zvítězila ve dvou sadách.

"Melanie je mnohem agresivní hráčka, než moje předchozí soupeřka (pozn. Daniilidouová), takže jsem se musela více soustředit. A myslím, že jsem hrála o dost lépe," komentovala Pavljučenkovová, jež si o semifinále zahraje s Maďarkou Gretou Arnovou.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky (02. 03. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Dulková (Arg.) - Benešová (7-ČR) 6-2 7-6(3)
Jankovičová (1-Srb.) - Dominguezová-Linová (Šp.) 6-4 6-1

Dvouhra - 2. kolo:
Hercogová (8-Slovin.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-4 6-7(4) 6-2
Pavljučenkovová (2-Rus.) - Oudinová (USA) 6-2 7-6(6)
Arnová (Maď.) - Erraniová (6-It.) 4-6 7-5 6-4
Govorcovová (Běl.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-3 4-6 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Cornetová/Savčuková (Fr./Ukr.) - Cetkovská/Voráčová (ČR) 7-5 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková/Hradecká (4-ČR) - Birnerová/Larssonová (ČR/Švéd.) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zase je tam v textu třikrát Montterey (a ovšem asi dvakrát správně Monterrey). Na opravě samozřejmě netrvám, spíš pro příště. :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist