Benešová porazila Lisickou, Češky vedou 1-0!

4. 2. 2012, 14:11
Aktuality 30
Velmi důležitým vítězstvím nad favorizovanou Sabine Lisickou oslavila svůj návrat do fedcupového týmu Iveta Benešová. Česká tenistka sice v úvodním utkání duelu s Německem prohrála první set, zápas ale otočila a po výhře 2- 6-4 6-2 zařídila výběru kapitána Pály vedení 1-0.
Petr Pála a Iveta Benešová

Při zranění Andrey Petkovicové nastoupila Sabine Lisická k prvnímu duelu mezi Německem a Českou republikou v roli týmové jedničky, a možná právě to jí v úvodu zápasu s Ivetou Benešovou svazovalo ruce. Čtrnáctá tenistka světa začala utkání dvojchybou a v prvním gamu musela odvracet hned pět brejkbolů. Nervozita se ale nedržela jen jí, a tak Benešová všechny příležitosti promrhala.

Mrzet ji to muselo o to víc, že hned v dalším gamu Benešová ztratila podání a krátce na to prohrávala 0-3. Od čtvrté hry se česká tenistka ve výměnách zlepšila, proti servisu Lisické už se ale v úvodním setu nedokázala prosadit. Naopak za stavu 2-5 znovu ztratila podání a po 34 minutách vedla Lisická 1:0 na sety.

"Ten začátek nebyl nejlepší, obě jsme byly nervózní, ale s tím se musí v takových zápasech počítat," okomentovala po utkání úvod duelu Benešová.

Přestože měla vyhraný set v kapse, bylo na Němce patrné, že není ve své kůži. Další slabý moment si vybrala v úvodu druhého setu, kdy už Benešová svou šanci nezahodila a soupeřku brejkla. Česká hráčka vzápětí o vlastní podání přišla, ovšem od té chvíle už Lisické byla přinejmenším vyrovnanou soupeřkou. V další hře musela Němka znovu otáčet z 0:40, za stavu 3-2 naopak neproměnila dvě příležitosti k brejku. Klíčový moment setu přišel za stavu 4-4, kdy Benešová proměnila druhý ze svých brejkbolů a vzápětí si udržela servis - 6-4.

Že se jí dnes v začátcích setů nedařilo, potvrdila Lisická i v úvodu rozhodujícího dějství, kdy znovu musela při svém podání odvracet brejkbol. To ještě zvládla a znovu pak i za stavu 2-1. Napotřetí už se ale Iveta Benešová dočkala a ujala se vedení 3-2.

Nejtěžší moment v setu jí překvapivě nepřipravila soupeřka, ale kapitán Petr Pála, který si při výhodě Benešové a dlouhém míči Lisické vyžádal Jestřábí oko. Na Benešové bylo patrné, že s tím nesouhlasí, a Jestřábí oko jí dalo zapravdu. Česká tenistka pak dvakrát nedokázala game ukončit a musela odvracet i hrozbu ztráty podání, kritickou chvíli ale zvládla. A co víc - další brejk znamenal její vedení 5-2, které Benešová mohla při svém servisu změnit v první bod pro svůj tým.

Když po dvou hodinách Benešová při mečbolu zahrála nechytatelné podání a početní čeští fanoušci v hledišti stuttgartské Porsche Areny už zvedali ruce nad hlavu, Jestřábí oko ještě ukázalo, že podání z rakety 49. tenistky světa šlo o milimetr vedle čáry. O několik vteřin později už se ale fanoušci i celý český tým mohli radovat doopravdy.

"Mám hroznou radost, že se mi to povedlo a zvládla jsem to. Začátek nebyl nejlepší, obě jsme byly nervózní, ale ve druhém setu jsem se do toho dostala, ona začala panikařit a měla jsem převahu. Je to super výsledek," radovala se Benešová, která tak předvedla, že je velká bojovnice a dokáže vyhrávat "ztracené" zápasy. "Doufám, že jsem to dokázala. Kdybych nebojovala, tak myslím, že bych to neotočila a zápas bych nevyhrála," konstatovala.

Výhrou oslavila Benešová návrat do fedcupové dvouhry po třech letech a zaznamenala nejcennější singlové vítězství v soutěži. V roce 2008 zdolala tehdy světovou osmnáctku Šahar Peerovou z Izraele. "Žebříčkově to je určitě moje největší fedcupová výhra a určitě si toho vítězství hodně cením," řekla Benešová.

Výsledky - Fed Cup:
Německo - ČR 0:1 po úvodní dvouhře

Lisická - Benešová 6:2, 4:6, 2:6.

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Těžké, vydřené a vybojované vítězství.
Reagovat
VlS
2:0 na zápasy, dobrý holky
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hraje tragicky...doufám, že to zmákne
Reagovat
Pesek12
nevyužití výhody servisu za stavu 4:3 ve 3.setu by mohlo Petru mrzet...
Reagovat
smazaný uživatel
dik ale nevis lepsi obraz
Reagovat
vendulkabendulka
Mimochodem, Petra jak je trosku opalena z AO a lehce namalovana, vypada na kurtu fakt moc pekne.
Reagovat
VlS
No rozhodně jí víc sluší i to oblečení víc, než ty sepraný barvy na AO. Dneska se mi opravdu líbí.
Reagovat
rib
teda nevím, na jaký přenos ses Visi díval, jaký sepraný barvy :-))), normálně jasná fialová a inkoustová modrá
Reagovat
smazaný uživatel
vite nekdo jestli se da na internetu koukat na monfils simon a berdych kolshreiber dik
Reagovat
smazaný uživatel
lshunter.tv tam by to melo byt...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem třetí set. Český tým už dlouho neměl tak dobrou dvojku, jakou je teď Iveta. Nic na tom nemění ani fakt, že se dneska Sabine moc nedařilo. Z mého pohledu teď jasně vyhrajou Češky. Němky by musely uhrát bod proti Petře a to se jim podle mě nejspíš nepovede. Na druhou stranu, nikdy není dopředu rozhodnuto. Julia umí zahrát dobře a Sabine bude mít zítra třeba lepší den... Jinak sympatické odpovědi Ivety v rozhovoru po zápase. Ten redaktor se ptal na pěkné blbosti. :D

Masha - Soler-Espinosa (Rusko - Španělsko): Máte špatně výsledek v Expres zprávách, první set skončil 6:2. :) Podle skóre se to nezdá, ale byl to zápas dvou docela rozdílných setů (1. set trval 51 minut, druhý o dvacet méně). V prvním byla Soler houževnatou soupeřkou, ten druhý už byl o dost jednodušší. První tři gemy zápasu přinesly tři brejky, dva z toho pro Mashu. V prvním gemu využila Masha snad šestý brejkbol. Hodně důležité bylo, že za stavu 4:1 odvrátila Masha tři brejkboly a dala na 5:1. V poslední hře 1. setu udělala Masha tři dvojchyby, přesto ten gem nakonec vyhrála. Druhý set byl o hodně lehčí. Masha se lépe chytla na podání a celkem jí to tam padalo. :) Byl znát rozdíl mezi oběma hráčkami.
Reagovat
skott
Je mi jasny, ze jsi koukal na prenosy ve stejnem poradi jako ja:)
Pro Ivetku je to velky zadoustiuceni, kritiku si v reprezentaci vyzrala vic nez dost, pritom nikoho porazky nemrzely vic jak ji.Jsem rad, ze ji Pala dal znova prilezitost, urcite to byl pro nej risk a sel s kuzi na trh.Ale hlavne jsem rad za Ivet, podle tretiho setu to byl extremne sebevedomy vykon.Zvlast momenty kdy snadno mohla znervoznet - pri tom Palovo challenge ve vymene a predcasnem slaveni, musela dat druhy serv..

a k Rusko/Spanelsko..osobne jsem z utkani prilis nevycetl, pro Marusku to byl nejlehci zapas letos, Espinosa vracela vysoke mice hned po prvnim Marii agresivnejsim uderu, naprosto snadna korist.Ale aspon to nezavarila holkam jako loni:)
Reagovat
skott
zadostiucineni..
Reagovat
vendulkabendulka
tos neměl opravovat, 'zadoústiučení' bylo mnohem lepší :D
Reagovat
skott
jo hezky paskvil:) ale za to muzou miniobdelnicky na prispevky tady:)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. :) Co se týče Ivety, tak máš naprostou pravdu. Hodně lidí zapomnělo, že právě díky jejímu výkonu v Izraeli postoupily Češky do první světové skupiny. A co se týče toho Pálovo challenge, tak to jsem taky vůbec nepochopil. Trochu jsem si říkal, jestli to Ivetu nerozhodí... Nakonec ale prokázala, že je teď ve velké pohodě.
Co se týče Mashy, tak to byl celkem snadný zápas, ale Soler v 1. setu nehrála špatně... Já myslím, že loni to bylo zaviněné i nějakou nemocí nebo něčím takovým.
Reagovat
skott
nejde jen o to, ze lidi (a specialne cesky tenisovy "takyfanousci") rychle zapominaji, ale celkove ohlasy ktere Ivetu po porazce z Americanka uplne odepsaly.Ale ted uz je to zase nase holka, jen tak dal, apod.

jo, to mas pravdu, Maria loni dostala v Moskve virozu a kvuli ni se potom musela odhlasit i z Parize, ale to proste neni omluva.Razzano mela porazit nebo pustit do zapasu Nastu.
Reagovat
Bob
Upřímně jsem po první setu tomu moc nevěřil, ale dopadlo to dobře, gratuluju Ivet.
Reagovat
Fandina
bylo to napínavé, ale pěkné od Ivetky. Ke konci moc pěkných úderů a profesorský tenis slavil úspěch. Gratulace Ivetko a jen tak dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Veliká gratulace =) jen tak dál ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Výborná hra od Ivety. Petr vybral dobře.
Reagovat
Jabadu
Trochu nečekané, ale skvělé vítězství. Velká gratulace!
Reagovat
smazaný uživatel
paráda Iveto !

Jinak Ivetino vyjadřování je na příšerné úrovni. Před kamerou je jak 15-letá stydlivá holka... :)
Reagovat
Fandina
ji ani nepoblahopřál k bodu pro ČR. Těžko odpovídat za této situace na otázku, proč prohrávala v prvním setu nebo zda jí vadilo nadhazování servisu protihráčky.

Ivet odpovídala podle mě dobře. Ale od komentátora bylo slušností jí nejdřív vyjádřit uznání za výhru......
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s Fandinou. Jak píšu, ten redaktor se ptal na pěkné blbosti (např. špatný nadhoz).
Reagovat
rib
redaktor se ptal na blbosti, ale Ivetě při rozhovoru zcela chyběl nadhled a šarm, jak otrávená puberťačka... To Petra je úplně jiná osobnost...
Reagovat
UnrealTom
pěkně zabojovala teďko ještě Petra a je rozhodnuto :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělé! Vypadá to, že Petr Pála ví, co dělá.
Reagovat
vendulkabendulka
Jj, ten vi, malem ji tim challengem prohral zapas
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Ivetě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist