Benešová potrápila Pennettaovou, postoupit ale nedokázala

26. 8. 2009, 23:09
Aktuality 4
WTA NEW HAVEN - Tenistka Iveta Benešová vypadla na turnaji v New Havenu, jenž je generálkou na US Open, ve druhém kole. Nad síly české jedničky byla třetí nasazená Italka Flavia Pennettaová.
Iveta Benešová

Šestadvacetiletá Iveta Benešová sice získala úvodní dva gamy zápasu, nakonec ale Flavii Pennettaové po vyrovnaném průběhu utkání podlehla 6-7 4-6. Se světovou desítkou tak prohrála i druhý letošní zápas. Pennattová vítězstvím navázala na vítězství z Acapulka, kde českou tenistku vyřadila v semifinále.

"V důležitých momentech jsem si pomohla podáním. Ani jsem příliš nechybovala, přestože jsem hrála hodně útočně," byla s výkonem spokojený Pennettaová.

Italka potvrdila, že se v létě dostala do výborné formy. Naopak Benešová si před US Open připsala jedinou výhru ze čtyř utkání, když v pondělí otočila duel s 84. hráčkou světa Lepchenkovou.

Také druhé kolo suverénně zvládla loňská vítězka a druhá nasazené Caroline Wozniacká. Devatenáctiletá Dánka dnes porazila hladce 6-1 6-4 Rusku Pavljučenkovovou.

O semifinále si v pátek zahraje s Francouzkou Razzanovou, které po dvou setech vzdala turnajová pětka Agnieszka Radwaňská. Polka však uvedla, že zranění ruky by start na blížícím se US Open ohrozit nemělo.

S problémy soutěží Pilot Pen Tennis prochází nejvýše nasazená Světlana Kuzněcovová z Ruska. Vítězka French Open nejprve v prvním kole ztratila set s Číňankou Jie Zheng a dnes v boji o čtvrtfinále rozhodla o svém postupu přes devatenáctiletou Belgičanku Wickmayerovou až v závěrečném tie-breaku třetí sady.

Wickmayerová sice ve třetím dějství podávala na vítězství, Ruska se však dvěma skvělými returny vrátila do zápasu. "Věděla jsem, že pokud budu chtít vyhrát, musela bych hrát dokonale. Skoro se to povedlo, ale v tie-breaku mě soupeřka přehrála," řekla poražená Belgičanka.

Kuzněcovová se do New Havenu přihlásila na poslední chvíli, protože v přípravě na závěrečný grandslam sezony porazila jen po bitvě Šafářovou. Nestačila na Clijstersovou a Stosurovou. "Před US Open se potřebuju dostat do lepší formy," vysvětlovala své rozhodnutí startovat ve městě Yaleovy univerzity. Nyní ji čeká kamarádka a deblová partnerka Amelie Mauresmová.

Šestá nasazená Marion Bartoliová zápas 2. kola nedohrála kvůli nataženému stehennímu svalu. Za stavu 6-1 6-7 0-2 vzdala slovenské kvalifikantce Magdaleně Rybárikové, na US Open by prý ale měla být připravena. Slovenku ve čtvrtfinále čeká Pennettaová.

- WTA NEW HAVEN (USA - Connecticut, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
středeční výsledky (26. 08. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Pennettaová (3-It.) - Benešová (ČR) 7-6(1) 6-4
Kuzněcovová (1-Rus.) - Wickmayerová (Belg.) 6-4 5-7 7-6(2)
Wozniacká (2-Dán.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-1 6-4
Razzanová (Fr.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 3-6 6-4 skreč R.
Rybáriková (SR) - Bartoliová (6-Fr.) 1-6 7-6(5) 2-0 skreč B.
Vesninová (Rus.) - Stosur (9-Austr.) 3-6 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
A to řikala Iveta, jak je na turnaje na hardu výborně připravená. Další plané řeči.....
Reagovat
smazaný uživatel
Co? Podívej se na ten těsný výsledek a taky proti komu hrála. Čekal bych větší rozdíl gemů. Snad Flavia na USO nepředvede jeden ze svých občasných výpadků, má hodně co obhajovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist